Loiste –hanke KEE-päivät

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lapsen ja nuoren ihmisoikeudet ja osallisuus Keski-Suomen vammaispalvelusäätiön juhlaseminaari Maria Kaisa Aula
Advertisements

Turvaa ja hyvinvointia lapselle ja perheelle – palveluiden yhteiskehittämistä Koontia Arvokas elämä –hankkeen poluilta tulevaisuuden kehittämistä varten.
Keski-Pohjanmaan Lapsi- ja Nuorisopoliittinen strategia
Puhdas vesi jokaiselle lapselle
EU-kansalaisuus: Miten kansalaisuus määritellään?
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Järjestämisrakenteiden vaikutus sosiaalisten oikeuksien toteutumiseen Eeva Nykänen1.
Yleisohje Diasarja on jaettu kolmeen osaan esitettäväksi joko kokonaan tai soveltuvin osin: ensimmäisessä osiossa (diakuvat 1-7) tuodaan vammaisen samanarvoisuus.
Lasten diabeteksen hyvän hoidon laatukriteerit
Lapsen asema: Avoliitossa lapsen huoltajuus äidin, isän on erikseen tunnustettava isyytensä Jos ei tunnusta, tarvitaan oikeuden päätös = isyyden vahvistaminen.
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
Lakitieto LAPSEN OIKEUDET. SUKUNIMILAKI Jos ei toisin ilmoiteta, lapsi saa äidin sukunimen. Jos ei toisin ilmoiteta, lapsi saa äidin sukunimen. Jos vanhemmilla.
Suomi 1A Tiistai 9. helmikuuta Laskiainen Laskiaistiistai ja laskiaissunnuntai Laskea (1) mäkeä: Slide a slope Laskiaispulla: hillo vai mantelimassa.
Epäily herää – miten toimia? K-Sshp, Läheisväkivallan ehkäisyn kansallinen osaamiskeskus-hanke: koulutuspäivät Noora-Maria Ahl psykologi Marja.
Yhdenvertaisuuslaki: mikä muuttui vammaisen henkilön näkökulmasta Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Liisa Murto Ihmisoikeuslakimies Kynnys/Vike.
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Lapsen oikeudet toteutuvat arjessa
Tulorajat ja asunnon vaihdot
Häiriöiden varhaistunnistus, hoidon porrastus ja viranomaisyhteistyö
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Oulu Seija Saarinen, Liisa Luukkonen, SLK
Erityinen sisaruus -ryhmä
Lapsen näkemyksen huomioiminen iän ja kehitystason mukaan
Ryhmäintegraatio – kehitysvammaisten oppilaiden opetuksen osallistava malli Rehtori Martti Hellström kertoo espoolaisen Auroran koulun ryhmäintegraatio-opetuksesta.
Pie huolta-koulutuspäivä
Köyhyys ja lapsen oikeudet
ERITYISLAPSEN ÄITI,SOSIONOMIOPISKELIJA
Itä-Afrikassa lukemattomat lapset elävät köyhyydessä ja vailla huolenpitoa.
Yhteiskunnan tuki odottaville äideille
NAISTEN vertaisryhmä keskiviikkoisin klo 17.00
KANSALAISKUULEMINEN PASI TURUNEN
YK:n vammaisten ihmisoikeusyleissopimus ja ICF
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
Luontoliikunta soveltuu kaikille
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Plan ~Perustettu v (suomessa 1998)
LASTEN OIKEUDET.
Vammainen henkilö vanhempana
Kiintymys ja sosiaaliset suhteet
Vanhemmuus Raskaus on prosessi, jonka aikana on mahdollisuus alkaa matka vanhemmuuteen (vanhemmuuteen kasvua kuvataan myös kriisiperiodiksi, jonka raskaus.
Katsomuskasvatuksen suunnittelun ja koulutuksen vuosikello
Lapsi-ystävällinen kunta
NAISET JA MIEHET TYÖELÄMÄSSÄ
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
Ryhmäytyminen nivelvaiheissa
Kotikäynti osallisuutta edistävänä työtapana vammaissosiaalityössä
Vasun toteutuminen näkyväksi -huoltajat ja lapset arvioimassa Mervi Räty, varhaiskasvatuksen vastaava, KM.
Yhteisöllisen hyvinvoinnin asialla
Seudullinen työkokous
Erotilanteen palveluilla kohti sovinnollisuutta
RAI-välineiden arviointi Rovaniemen omaisten työryhmässä
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
Lasten ja perheiden palvelut: tiedotettavat asiat
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
Kansaneläkkeen eläkeikä edelleen 65 vuotta
Vaikuttamistyötä lasten oikeuksien puolesta yhdessä
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Näkövammaisuus Näkövammaiset jaetaan vamman vaikeusasteesta riippuen heikkonäköisiin ja sokeisiin. Näkövammaisella henkilöllä on alentuneesta näöntarkkuudesta.
Yksikön toimintasuunnitelma
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Hallitusneuvos Päivi Salo
Koivurinteen päiväkodin kehittämissuunnitelma
Miten tavoitamme vähävaraiset perheet?
Case-linkit sana&search[asiasana]=Yhteistoimintamenettely
Alkoholipolitiikkaa lapsinäkökulmasta
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
:,: Kaikki, joita Henki johtaa, saavat nimen: lapsi Jumalan. :,:
Esityksen transkriptio:

Loiste –hanke KEE-päivät 31.1.2019 Viivalta flipperiin Loiste –hanke KEE-päivät 31.1.2019

Vammaispalvelujen neuvottelupäivillä 2015 ”Vammainen lapsi on ensisijaisesti lapsi. Vammaisen lapsen tulee saada nauttia kaikista lasten oikeuksista yhdenvertaisesti muiden lasten kanssa. Hänellä on lisäksi oikeus erityisiin järjestelyihin, jotta yhdenvertaisuus toteutuu. Vammaisella lapsella on oikeus saada hyvinvointinsa ja yhdenvertaisuuden toteutumisen kannalta tarpeelliset tuet ja palvelut.” -Juhani Eskola Vammaispalvelujen neuvottelupäivillä 2015

”Vammaisen lapsen SISAR on ensisijaisesti lapsi ”Vammaisen lapsen SISAR on ensisijaisesti lapsi. Vammaisen lapsen SISAREN tulee saada nauttia kaikista lasten oikeuksista yhdenvertaisesti muiden lasten kanssa. Hänellä on lisäksi oikeus erityisiin järjestelyihin, jotta yhdenvertaisuus toteutuu. Vammaisen lapsen SISARELLA on oikeus saada hyvinvointinsa ja yhdenvertaisuuden toteutumisen kannalta tarpeelliset tuet ja palvelut.” -LOISTE –hanke KEE-päivät 2019

”Vammaisen lapsen ÄITI on ensisijaisesti vanhempi ”Vammaisen lapsen ÄITI on ensisijaisesti vanhempi. Vammaisen lapsen ÄIDIN tulee saada nauttia kaikista vanhempien oikeuksista yhdenvertaisesti muiden vanhempien kanssa. Hänellä on lisäksi oikeus erityisiin järjestelyihin, jotta yhdenvertaisuus toteutuu. Vammaisen lapsen ÄIDILLÄ on oikeus saada hyvinvointinsa ja yhdenvertaisuuden toteutumisen kannalta tarpeelliset tuet ja palvelut.” -LOISTE –hanke KEE-päivät 2019

”Vammaisen lapsen ISÄ on ensisijaisesti vanhempi ”Vammaisen lapsen ISÄ on ensisijaisesti vanhempi. Vammaisen lapsen ISÄN tulee saada nauttia kaikista vanhempien oikeuksista yhdenvertaisesti muiden vanhempien kanssa. Hänellä on lisäksi oikeus erityisiin järjestelyihin, jotta yhdenvertaisuus toteutuu. Vammaisen lapsen ISÄLLÄ on oikeus saada hyvinvointinsa ja yhdenvertaisuuden toteutumisen kannalta tarpeelliset tuet ja palvelut.” -LOISTE –hanke KEE-päivät 2019

”Vammaisen lapsen PERHE on ensisijaisesti PERHE ”Vammaisen lapsen PERHE on ensisijaisesti PERHE. Vammaisen lapsen PERHEEN tulee saada nauttia kaikista PERHEIDEN oikeuksista yhdenvertaisesti muiden PERHEIDEN kanssa. PERHEELLÄ on lisäksi oikeus erityisiin järjestelyihin, jotta yhdenvertaisuus toteutuu. Vammaisen lapsen PERHEELLÄ on oikeus saada hyvinvointinsa ja yhdenvertaisuuden toteutumisen kannalta tarpeelliset tuet ja palvelut.” -LOISTE –hanke KEE-päivät 2019