Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Advertisements

Opiskelijakyselyt Opiskelijan ohje : ArPa / Mittarityöryhmä.
TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
SMOOTHISTI TYÖELÄMÄÄN OPPISOPIMUKSELLA
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Puhelukäsikirjoitus kun soitat listaltasi, nro 1 Puhelukäsikirjoitus kun soitat listaltasi • Hei __________ mitä kuuluu? Small talk voimmeko puhua? Minulla.
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 2. kokoontuminen, Siilinjärvi, kunnan talo Kyläsuunnittelun menetelmät Ohjelma Klo – 18.05Tilaisuuden.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Tehtävän- annot suomeksi 1. Vårt hemland Mistä Suomi tunnetaan? Mistäpäin maata maailmankuulut brändimme ja tuotteemme tulevat? A. Yhdistä tuote.
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Kaikille kaveri -vanhempainilta
Käyttöohje: Kuinka ilmoittautua tapahtumaan. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Kappale 4: Hanna kulta! Milloin Pedro haluaisi matkustaa Hannan kanssa Brasiliaan? Miksi? Miksi Pedron äiti pitää Hannaa sankarina? Mitä Pedro tekee viikonloppuna?
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
1. IHMINEN.
Epätoivoisena katsoo pomo kelloaan, ja toteaa, että hänen alaisensa ei ehdi ajoissa pitämään erittäin tärkeää tiedotusta konferenssiin, joka on juuri alkamassa.
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Lasten väkivaltakokemukset perheessä Mikko Oranen XI Lähisuhde- ja perheväkivaltaa työssään kohtaavien valtakunnallinen verkostofoorumi Oranen.
1 OpiPal opintojaksopalaute- järjestelmä Opiskelijan opas
Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Sijaisperhenuorten chat – Vertaistukea turvallisesti ilman paikkasidonnaisuutta.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
Aihe 1. 2 Turku Kähärin koulu & Sirkkala skola Kaarina Hovirinnan koulu & S:t Karins svenska skola Parainen Koivuhaan koulu & Malms skola Kemiönsaari.
NUOREN SISÄINEN KAMPPAILU LAPSEN MAAILMA -lyhytjänteisen toiminta - leikin ja holhouksen suoman turvallisuuden maailma NUORI AIKUISEN MAAILMA - pitkäjänteinen.
Olet kaupassa äitisi tulee sinua vastaan.
Mitä kaikkea meidän täytyy tänään tehdä? (Työ ja koulutus)
Mielenterveyden häiriöt
Tajua mut! –toimintamalli koulutus
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
”SIELLÄ SITTEN KÄYTTÄYDYTÄÄN”
TYÖHARJOITTELU.
Puhelinkäyttäytyminen työnhakutilanteessa
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
Mikä ihmeen objekti?.
Puhutaan rahasta Pieniä dialogeja.
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
KUINKA VALITSEN OBJEKTIN MUODON ?
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Harjoituksen ohjaaminen
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Tervetuloa uudelle luokalle!
Lisenssikausi 2017 Lisenssisivut
Auttava keskustelu
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Nuoret ja trendit -tutkimus
Esityksen transkriptio:

Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke Kysely espoolaisille rippikoululaisille, kesä 2018 www.omaishoitajat.fi/jangsterit

Tutustutaan ensin muutamaan nuoreen ihmiseen Tutustutaan ensin muutamaan nuoreen ihmiseen. He kaikki auttavat jotakuta läheistään, joka ei selviä arjestaan omin voimin. Asia saattaa kuulostaa jotenkin tutulta sinustakin……

Äiti nukkuu nykyään melkein aina Äiti nukkuu nykyään melkein aina. Se ei kysy enää mitä koulussa tehtiin ja mitä ruokaa oli. Ennen se aina kyseli. Mikähän sillä on.

Onkohan vaari muistanu ottaa päivällä lääkkeensä Onkohan vaari muistanu ottaa päivällä lääkkeensä. Pitää soittaa ja tarkistaa…jos vaari tänään osaisi luuriinsa vastata.

Voiskohan isän sairaudesta puhua kenenkään kanssa Voiskohan isän sairaudesta puhua kenenkään kanssa. Onkohan kenelläkään muulla tällasta kun mulla?

Mun isoveli oli seuransa paras sprintteri ennen autokolaria kaks vuotta sitten. Nyt sillä on tällanen, ja sprintterin ura jatkuu.

Äidin rintasyöpä on uusiutunut Äidin rintasyöpä on uusiutunut. Pitää mennä kotiin kaupan kautta ja ostaa jotain syötävää koko porukalle illaksi, kun ei se varmaan ole jaksanut kauppaan lähteä.

Ehkä meilläkin vielä joskus järjestetään nuorille hoivaajille joka kesä omat festarit, niin kuin Britanniassa on tehty jo vuosia. Festareilla on tuhansia nuoria, joilla kaikilla on hoivatilanne perheessään. Googlaa Young Carers Festival, niin näet miten paljon porukkaa on koolla ja mitä he yhdessä tekevät.

Emme tiedä, minkä verran nuoria hoivaajia on Suomessa ja mitä heille kuuluu; siksi nyt kyselemme! Karkea arvio on 4000 – 22 000. Aikuisia omaishoitajia on 350 000.

Tiedämme nuorista hoivaajista, että: Monissa maissa heitä on 2-8 % alle 18-vuotiaista, esim.: Ruotsissa 7 % 9-luokkalaisista kertoi omaavansa merkittäviä hoivavastuita perheenjäsenestään Saksassa on 230 000 nuorta hoivaajaa Hoivatilanteella voi olla niin positiivisia kuin negatiivisia vaikutuksia nuoren elämään Nuorten hoivaajien tunnistaminen on tärkeää, jotta heille ja heidän perheilleen osataan antaa apua ja tukea Jos asia koskettaa sinua, juttele tilanteestasi luotettavien aikuisten tai ystävien kanssa. Voit myös ottaa yhteyttä palveleviin puhelimiin tai chat-sovelluksiin (ks. esim. kyselyn tiedote) Jangsterit-hankkeen suljetussa Fb-ryhmässä voit keskustella nuorten hoivaajien tai entisten hoivaajien kanssa Katso Haloo, onko ketään kuulolla -video, jossa Kirsi kertoo omista kokemuksistaan https://www.youtube.com/watch?v=DDwH9vKMGFc

Kertaus käytännön asioista kyselyyn vastaamiseen liittyen: Löydät kyselyn linkin älypuhelimestasi; linkki avautuu napauttamalla Valitse sopiva vaihtoehto/ vaihtoehdot tai kirjoita vastaus sille varattuun tilaan Mikäli haluat osallistua elokuvalippujen arvontaan, lisää puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi kyselyn loppuun ja lähetä kysely. Jos et ole lipuista kiinnostunut, yhteystietoja ei tarvita lainkaan. Yhteystietoja tarvitaan siis vain arvontaa varten. Yhteystiedot käsitellään erillään muusta kyselystä. Muista myös FB; ryhmän ylläpitäjinä vertaiset nuoret aikuiset

Kiitos! Hyvää riparia & kesää!