Kuuvalon Jussi (Juho Valonen)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Advertisements

Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
Naisena olemisen ihanuus! Loistava, tuntematon Naiskirjailija
TAITOTASO 5 = TAITAJAN TAIDOT
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
Kysy kysymys parilta. Vastaus on tekstissä s
Jumalan kanssa.
Marjan tarina keskikokoisessa kaupungissa
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Vaikuttaa uskomattomalta! Vaikuttaa uskomattomalta! Kenraali Dwight D. Eisenhower oli oikeassa, kun hän antoi määräyksen, että se oli valokuvattava ja.
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Uskottelemme itsellemme, että onnellinen elämä alkaa sitten kun pääsemme naimisiin, saamme lapsen, toisen lapsen. Sitten turhaannumme, koska lapsemme eivät.
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
Cristinan vapaa-aika Sunnuntai: Kun olin saapunut perheen luokse, me menimme Rein-joen toiselle puolelle. Siellä oli Willichin vanha kaupungin osaan. Me.
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Suomenpystykorva Juho Kinnunen.
SVS :n syysretki Tampereelle Matkaan lähdettiin Helsingistä torstaina suuntana Tampere. Tunnelma oli jo bussissa mukavan rento.
Nykyaikainen satu Kuningas sammakko Nainen oli pelaamassa golfia, ja hänen golfpallonsa lensi pusikon taakse. Hän lähestyi pusikkoa, ja näki sammakon.
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
MITÄ MAASEUDUN ASUKAS ODOTTAA PALVELUILTA? Kuntatalo Liisa Häme
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
Olet ehkä ollut retkellä
Millainen liikkuja olen? Kuljen koulu matkat yleensä pyörällä. Illalla koulunjälkeen, kun olen kavereiden kanssa tai vapaa- ajalla tulee hyötyliikuntaa.
GRIMMIN VELJEKSET Jakob Grimm 1785—1863 Wilhelm Grimm 1786—1859.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
PILKKU.
PRONOMINIT Pronomini viittaa toiseen ilmaukseen, eli sillä on korrelaatti eli viittauksen kohde. Korrelaatti voi olla sana, lause tai lauseke. Viittaussuhteen.
Preppaus ENA 2.
Mistä turvapaikanhakijalapset kertovat?
Kuinka paita ja peppu olettekaan! Pariskuntien välistä leikkimielistä kisailua siitä, kuka tunteekaan kumppaninsa paremmin. Toteutetaan kyselemällä tavalla.
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
Kuvakäsis – Miksi pipo pitää laittaa hihaan?
Epätoivoisena katsoo pomo kelloaan, ja toteaa, että hänen alaisensa ei ehdi ajoissa pitämään erittäin tärkeää tiedotusta konferenssiin, joka on juuri alkamassa.
Jesuksen lapsuus.
Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,
JEESUKSEN LAPSUUS.
Punahilkka Maiju, Iina ja Veera..
Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen. Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen syntyi Novgorodin lähistöllä ja sai hyvän kristillisen kasvatuksen. Ammatiltaan hän.
Jessen seikkailu.
Veijo Meri Moderni sotakuvaaja. Veijo Meri Romaaneja, novelleja, kuunnelmia, runoja, esseitä ja tutkielmia sekä käännöstöitä (esim. Hamlet)
Tekstin allegorisuus polttopisteessä Allegoria on lukijan tulikoe!
MISTÄ SANOJA SAADAAN? Sanasto. Kieli elää Kieli muuttuu koko ajan. Kun maailma ja ympäristö muuttuu, vanhat sanat jäävät pois tai saavat uusia merkityksiä.
EMILIA KARVONEN MYHIPK14A. OUTOLINTU DIVERGENT PERUSTIEDOT Trilogian ensimmäinen osa Kirjoittanut Veronica Roth Alkuperäinen julkaisuvuosi 2011 Suomenkielinen.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 1/5
Uskottelemme itsellemme, että onnellinen elämä alkaa sitten kun pääsemme naimisiin, saamme lapsen, toisen lapsen. Sitten turhaannumme, koska lapsemme eivät.
PILKKU.
Perusliikuntataitokoulu ja lajikokeilu
13 Vihreän kullan maa s. 94–97.
Mikä ihmeen objekti?.
Asiakkaan raudoitus käsiraudoilla ja rautojen irrotus
Laurin seikkailu.
Puutavaranippujen purkaminen junavaunusta
Avaruus kilpa Rakettien ensimmäiset lennot alkoi muinaisessa kiinassa kun mandariinin päälle pistettiin rakettimotorisoitu penkki, raketit olivat varmaan.
Tiheyden määrittäminen laskemalla
Saimaannorppa.
Olipa kerran nainen jolla oli kolme tytärtä.
Pingu Poissa kotoa.
Jessen seikkailu.
Ympäristötekoja pullonpalautus-automaatilla
Uskottelemme itsellemme, että onnellinen elämä alkaa sitten kun pääsemme naimisiin, saamme lapsen, toisen lapsen. Sitten turhaannumme, koska lapsemme eivät.
Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Uskottelemme itsellemme, että onnellinen elämä alkaa sitten kun pääsemme naimisiin, saamme lapsen, toisen lapsen. Sitten turhaannumme, koska lapsemme eivät.
Uskottelemme itsellemme, että onnellinen elämä alkaa sitten kun pääsemme naimisiin, saamme lapsen, toisen lapsen. Sitten turhaannumme, koska lapsemme eivät.
Uskottelemme itsellemme, että onnellinen elämä alkaa sitten kun pääsemme naimisiin, saamme lapsen, toisen lapsen. Sitten turhaannumme, koska lapsemme eivät.
MATKANI NORJAaN Reetta Karjalainen.
Hei, onko tuo uusi grilli???
Esityksen transkriptio:

Kuuvalon Jussi (Juho Valonen) Tunnettiin kansanparantajana. Tunnettiin myös kalastajana, metsästäjänä ja maanviljelijänä. Syntynyt 16.8.1834. kuoli 2.6.1922. eli 88 vuotta.

Perhe Puoliso: Eeva Loviisa matintytär Lapset: Iida maria Valonen(syntyi 28.3.1867.), Hilma Lydia Valonen ja Johanna Valonen.

tunnettiin Hän saattoi tuvan penkillä istuessaan vaipua jonkin laiseen horrokseen, jolloin hän näki minkälaista sairautta poteva henkilö oli tulossa oli hänen luokseen tulossa ja alkoi tehdä lääkkeitä.

Jussin käyttämät lääkkeet Rätvänän juuri, rohtoja, kuten hän itse niitä nimitti, mm. rintatautiin ja erittäinkin kolotustauteihin. Reumatismin lääkettä valmistaessa oli lapsillakin ollut tärkeä osuutensa. Kesällä, silloin kun oli paras kukinta–aika, mentiin niitylle varhain aamulla auringon noustessa lakanat mukana. Lakanoita vedettiin kasteista niittyä pitkin ja välillä puserrettiin lakanoihin tarttunut vesi astiaan. Näin saatu vesi pantiin isomahaisiin pulloihin, jotka vietiin muurahaispesiin ja annetiin olla siellä suut auki syksyyn saakka. Muurahaiset saivat vierailla pulloissa mielin määrin ja jättää niihin omia makujaan. Muurahaisten höystämään veteen sekoitettiin sitten sopivat määrät sellaisia aineita kuin amoniakkia, tärpättiä ja puuöljyä ja se kuului olleen tepsivä lääke.

Muuta mielenkiintoista Eräs nainen oli ottanut luvatta lahnan jussin katiskasta. Kun hän meni kotiinsa, ja yritti perata kalan se ei onnistunut. Hän meni palauttamaan kalan ja pyytämään anteeksi. Jussi antoi kalan takaisin varoittaen ettei enää ottaisi mitään omin lupinsa. Tämän jälkeen nainen palasi kotiin ja alkoi perata kalaa. Nyt se onnistui.

Muuta mielenkiintoista Erään leskivaimon tytär makasi kotonaan Jyväskylässä aivan kykenemättömänä liikkumaan tai liikuttamaan edes sormeaan. Äiti lähetti asiamiehen kuuvaloon, ja samana hetkenä, kun tämä äidin arvelun mukaan oli ehtinyt perille, tytär jo sanoi: katso äiti, nyt ukkovarvas jo liikkuu.

Jussi metsämiehenä Kuuvalon jussi oli virittänyt joskus varhain keväällä ketunrautoja järveenkin, ei suinkaan kettuja varten, vaan joutsenille jotka erehtyivät maistelemaan rautoihin kiinnitettyjä tuoreita lantun naatteja ja joutuivat kekseliään pyydystäjän rautoihin.

Leppäukko Jussi oli rehti mies, ahkera ja aina työssä. Mutta milloin kiivastui, sanoi ankaran sanan ja ukkoa kyllä pelättiin. ”leppäukko oli ihmisen muotoon veistetty noin 30 cm korkea taikaesine. Ukko hirtettiin ja upotettiin lähteeseen, nostettiin ylös ja piiskattiin, jolloin varkaan piti tuleman tunnonvaivoihin ja tuomaan varastamansa tavara takaisin.”

Lähteet: Kerttu Laitinen. Laukaan historia III