Jatkossa varhaisen tuen perhetyö

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LUVALLISET POISSAOLOT
Advertisements

. Rauman freinetkoulu.
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Samran Khezri Turun Normaalikoulu 2008
Perhevalmennus Lehtikankaan neuvolassa
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Perhetyö.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
Kaikille kaveri -vanhempainilta
KULOMÄEN KOULUN TEHO-HANKE
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
NEUVOLAN PERHETYÖ
TOPLaaja Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Porvoo International College.
Tommolan koulu Kodin ja koulun välinen yhteistyö.
TIEDON SIIRTO SIIRTYMÄVAIHEESSA
Esi-ja perusopetuksen opetuksen oppilashuollon palvelurakenteen kehittämishanke Kuratiivisten palvelujen kartoitus 9 kunnan alueella.
Itäinen perhekeskus, Lapsiperheiden varhaisen tuen palvelut
VANTAAN TEHO-HANKKEET Kehittämistoiminnan tavoitteena on jalkauttaa uuden erityisopetuksen strategian (2007) linjauksia paikallisiin käytänteisiin. Strategiassa.
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Ops seminaari Askola.
Katja Siltanen ja Anne Rytilahti
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Kehityspoliklinikka/sosiaalityöntekijä Satu Seppelin-Kivelä.
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Arviointi ja monipuoliset oppimismenetelmät. Peruskoulu  Perusopetuslain mukaan oppilaan arvioinnin tehtävänä on ohjata ja kannustaa opiskelua sekä.
YHTEISHAKUILTA Huhtasuon yhtenäiskoulu ti Essi Riihinen ja Jyri Ylönen TERVETULOA!
Aihe 1. 2 Turku Kähärin koulu & Sirkkala skola Kaarina Hovirinnan koulu & S:t Karins svenska skola Parainen Koivuhaan koulu & Malms skola Kemiönsaari.
Vanhempainilta 3 c Keskustelun aiheet Esittelyt Laitoin vanhemmille kiertämään nimilistan, johon kaikki voivat merkitä puhelinnumeronsa oppilaiden.
LAPSIPERHEIDEN SOSIAALIPALVELUT PUNKALAITUMELLA
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
Ops-iltapäivä
Varhaisen vaiheen moniammatillinen yhteistyö
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
RAUMAN KAUPUNGIN KOULUPSYKOLOGIEN TYÖNKUVA
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
VASU:n jalkauttaminen Raumalla
KOLMIPORTAINEN TUKI Yleinen tuki: Siirtyminen tuen portailla
KASVATUSKESKUSTELU = KAKE
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
KURAATTORI elokuu Tehtävä Yhteystiedot Asiakkaat Konsultaatiot
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Kasvatuskeskustelu- ja rangaistuskäytänteet
KOTOUTTAMISPERHELUOKKA
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Följyssä-toiminnan prosessin kuvaaminen
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Tasa-arvosuunnitelma
HISTORIAN KURSSIEN TAVOITTEET, SUORITTAMINEN JA ARVIOINTI
Yhteistoiminnallinen kokous
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Oppimisen ja koulunkäynnin tuki Oppilashuolto
Tampere: Linnainmaan kouluikäiset lapsiperheet
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Esi- ja alkuopetuksen siirtymäkäytänteet ja oppimisen tuen portaat
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
TAKKUINEN ARKI? KIUKKUA ILMASSA? Nopea perheohjaus Maksutonta ohjausta
Opiskeluhuollon palvelut
Lisätä monialaista yhteistyötä hankkeessa mukana olevien tahojen kesken Lisätä yhteistyötä kolmannen sektorin kanssa perheiden elintapaohjauksessa Yhteinen.
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Poissaolojen seuranta / poissaoloihin puuttuminen
MIELI pt (personal trainer)
Opettajalla huoli Ilmoitus- velvollisuus poliisille
KOULUTERVEYDENHUOLLON TEHTÄVÄT Oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin
Esityksen transkriptio:

Jatkossa varhaisen tuen perhetyö Koulun perhetyö Jatkossa varhaisen tuen perhetyö 4.5.2018

Koulun perhetyö Koskee kaikkia Järvenpään perusopetuksen oppilaita ja heidän vanhempiaan 5 perheohjaajaa Konsultointi 2) Perheiden kanssa työskentely 3) Ryhmätoiminnot Malli tullaan siirtämään varhaiskasvatukseen. 4.5.2018

Asiakas voi myös itse kirjata Avoin dokumentointi-> lapsi ja vanhemmat saavat seuraavalla tapaamiskerralla edellisen kerran kirjaukset Osallistava kirjaaminen perheen kotona-> keskustelun/ toiminnan päätyttyä sovitaan yhdessä mitä tapaamisesta kirjataan Asiakas voi myös itse kirjata Kokemusasiantuntija mukana työmuodon kehittämisessä Säännölliset tapaamiset kouluilla opettajien kanssa Menetelmiä ja osaamista-> nepsy koulutettuja, erosovittelukoulutus, voimavarakeskeiset- ja dialogiset koulutukset, trappan-koulutus 4.5.2018

Konsultaatiot Vanhemmille, koulun henkilökunnalle Puhelimitse/Helmen kautta Konsultointi on nimetöntä Jos konsultoinnissa päädytään suosittelemaan perheelle koulun perhetyötä, koulu tai perheohjaaja on yhteydessä perheeseen ja keskustelee asiasta tarkemmin vanhempien kanssa Perhettä voi ohjata itse ottamaan yhteyttä puhelimitse/Helmi-viestitse 4.5.2018

Vinkkejä, milloin voisi olla yhteydessä: läksyt usein tekemättä, niiden aloittaminen on hankalaa kokeisiin valmistautuminen on puutteellista ja suunnittelematonta kouluun lähteminen on vaikeaa, oppilas ei tiedä, miten aamuisin tulisi toimia myöhästelyitä on jonkin verran levottomuutta oppitunneilla, ei anna toisille työrauhaa vaikeuksia tunteiden hallinnassa ja käsittelyssä on kiusattu tai kiusaa itse ongelmia kaverisuhteissa, ei kavereita, paljon selvitettäviä riitatilanteita vaikeuksia sääntöjen/ohjeiden noudattamisessa koulupoissaoloja kertyy ja koulumotivaatio on huono vanhempien tuki lapsen koulunkäyntiin on vähäistä rajojen asettaminen lapselle kotona on vaikeaa vapaa-ajalla on ongelmia (pelaaminen, kaveripiiri, päihteet) vanhemmat ovat väsyneitä ja kokevat keinottomuutta lapsella ja vanhemmilla on haasteita vuorovaikutuksessa 4.5.2018

Perheiden kanssa työskentely Aloitus Pääsääntöisesti tehdään lapselle palvelutarpeen arviointi, jossa kartoitetaan perheen kokonaistilanne ja tuen tarve (jos lapsi/perhe ei ole tullut asiakkuuteen palvelutarpeen arvioinnin kautta) Ensimmäiseen tapaamiseen kutsutaan lapsi ja vanhemmat sekä opettaja/kuraattori/terveydenhoitaja -> Koulun henkilökunta tuo tapaamisessa esille lapsen koulukuulumiset (vahvuudet ja haasteet) Tapaaminen järjestetään perheen toivomassa paikassa, joko kotona, koululla tai perhetyön yksikkö Tilkussa Tapaamisen vetovastuu sekä kirjaaminen on Koulun perhetyössä Tapaamisessa sovitaan yhteistyötavoista 4.5.2018

Tapaamisten määrästä ja ajankohdista sovimme yhdessä perheen kanssa Työskentely Perhettä tavataan vaihtelevin kokoonpanoin esim. kotona, koululla tai Tilkussa (koulun työntekijät osallistuvat tapaamisiin sovitusti) Tapaamisten määrästä ja ajankohdista sovimme yhdessä perheen kanssa Opettajat ja perheohjaajat pitävät tiivisti yhteyttä oppilaan koulukuulumisista (Helmessä/puhelimitse) 4.5.2018

Arviointi koulun ja perheen kanssa Työskentelyä arvioidaan yhteisessä tapaamisessa: - tavoitteiden toteutuminen - koulun perhetyön työskentelytavat - lapsen koulukuulumiset (vahvuudet ja haasteet) Sovitaan yhteisesti jatkosta Perheiden kanssa työskentely perustuu aina yksilöllisiin ratkaisuihin 4.5.2018

Ryhmätoiminnot Friends-ryhmät-> koulujen esittämien toiveiden mukaisesti Musaryhmä yhdessä kuraattorin kanssa Tulokkaat -ryhmä koulun aloittaville, kun on jotain erityistä siirtymävaiheessa. Siirtyjät -ryhmä yläkouluun siirtyville oppilaille, kun on jotain erityistä, esim. pelottaa tai jännittää Mukkuvanhempien –ryhmä Isä-poika ja äiti-tytär -ryhmät Hiihtolomaryhmä, kesälomaryhmä… Yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa 4.5.2018