Hyvä käytäntö - Hyvinvoinnin palvelukartta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin.
Advertisements

Kumppanuudella kohti hyvinvointia Tavoitteena on luoda järjestö- ja kansalaistoiminnan alueellinen toimintamalli terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Liikunta terveyden edistäjänä 29. 1
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Lipas Suomalaisten liikuntapaikkojen tietopankki
Hyvinvoinnin puolesta
W w w. a m k. f i Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen verkko-opinnot, 15 op Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen opinnoissa hankitaan tietoperustaa.
Hyvät käytännöt hyvakaytanto.fi.
STES - kesäkoulu – UKK-instituuttiTampere.
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
TerPS2 Pirkanmaan osahanke 3. 9
Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
Nuorten miesten ja aikamiesten terveyden edistäminen Meri-Lapissa
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Virtu.fi Virtuaalinen sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Ritva Väisänen ja Satu Turkka
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
2. Perheiden ravitsemus- ja liikuntatottumusten muutoksen tutkiminen neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa: Neuvokas perhe Huom! Tavoitteena on levittää.
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Tervetuloa Innokylään
M/S SOSTE , avoin verkostotapaaminen Sirpa Pajunen
Verkkokoulutuksen tietoisku
Datan avaamisen ohjeistus
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Lapsiperheiden elintapaohjaus Monialaista työtä –yhdessä tehden!
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Lihavuus laskuun Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta
Vaikuttavaa elintapaohjausta sosiaali- ja terveydenhuoltoon poikkihallinnollisesti VESOTE Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta.
Mitä ovat verkkopalvelut?
Yhteinen keittiö -hanke
Toimija Toimenpide-ehdotuksia Valtionhallinto Ministeriöt
Yhteinen keittiö -hankkeen aloitusseminaari
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
THL valtionavustukset
Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta
SOTE-Projektiryhmälle informoitavat asiat /HYTE teemaryhmä
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Saatteeksi PP-pohjan käyttäjälle
Väliarviointi Uneton Suomessa.
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
SOTE-Koordinaatioryhmälle informoitavat asiat /HYTE työryhmä
Sote-uudistuksen toimeenpano
Yhteinen keittiö -hanke
Yhteinen keittiö -hanke
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Osatyökykyisille tie työelämään
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Liikunnan olosuhteet yhteisessä tietokannassa
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Osatyökykyisille tie työelämään
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Esityksen transkriptio:

Hyvä käytäntö - Hyvinvoinnin palvelukartta 3.8.2018

Virtuaalinen elintapapoli Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella yksi VESOTE-hankkeen keskeisistä tavoitteista on virtuaalisen elintapapolin ja palvelutarjottimen rakentaminen. Palveluun kootaan mm. ajantasainen tieto alueen elintapaohjauksen mahdollisuuksista, sähköisistä palveluista ja liikuntapaikoista. Virtuaalinen elintapapoli ja palvelutarjotin rakentuvat alueella käytössä jo olevan Hyvis.fi palvelun yhteyteen. VESOTE – Vaikuttavaa elintapaohjausta sosiaali- ja terveydenhuoltoon poikkihallinnollisesti -hanke on yksi STM:n rahoittamista Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta -kärkihankkeista (2017–18). UKK-instituutin koordinoimassa hankkeessa vahvistetaan ja kehitetään vaikuttavaa ja tavoitteellista elintapaohjausta mm. osaamisen vahvistamisen, laadukkaiden toimintamallien käyttöönoton, laajan yhteistyön ja hyvien käytäntöjen levittämisen avulla. Hanke painottuu liikuntaan, ravitsemukseen ja uneen. Yhteensä 17 toimijan yhteishankkeen vaikutusalueella on yhteensä yli 4 miljoonaa asukasta ja se kattaa 184 kuntaa. 3.8.2018

Hyvinvoinnin palvelukartta Yksi virtuaalisen elintapapolin kokonaisuuden osa on palvelutarjotin, joka tuotetaan karttamuotoon Suomi.fi-kartat palvelun avulla. Kyseessä on alueellinen Hyvinvoinnin palvelukartta, joka hyödyntää jo olemassa olevia karttatasoja ja aineistoja, kuten Lipas Liikuntapaikat.fi -liikunnan paikkatietojärjestelmää ja Suomi.fi-palvelutietovarantoa. Käytettävissä olevien valmiiden aineistojen lisäksi karttaa voidaan tarvittaessa täydentää alueellisesti määritellyillä karttapisteillä ja tiedoilla. Elintapaohjausklinikka, Kauppatie 1 Liikuntapuisto, Puistokatu 2 Yhdistys ry, Keskuskatu 3 ”Hyvä ravitsemus” -ryhmät Kuvituskuva 3.8.2018

Hyvinvoinnin palvelukartta Virtuaalinen elintapapoli auttaa asukkaita löytämään terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen kannalta tärkeät palvelut ja toiminnat yhdestä paikasta. Hyvinvoinnin palvelukartta toimii osana virtuaalista elintapapolia. Hyvinvoinnin palvelukartan toteutuksessa pyritään hyödyntämään mahdollisimman paljon olemassa olevia kansallisia palveluita ja minimoimaan vaadittavat ylläpito- ja päivitystarpeet. Ensimmäinen versio Hyvinvoinnin palvelukartasta pyritään julkaisemaan vuoden 2018 puolella Etelä-Pohjanmaan Hyvis.fi-sivustolla. Lisätiedot Juha Vuorijärvi, EPSHP Aluekoordinaattori, kehittämissuunnittelija juha.vuorijarvi@epshp.fi Puh. 050 474 2995 Linkkejä https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/hallinnon-karttapalvelu/ https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/palvelutietovaranto/ https://www.jyu.fi/sport/fi/yhteistyo/lipas-liikuntapaikat.fi https://www.hyvis.fi/web/etela-pohjanmaa/ 3.8.2018