IDEA! Hyvinvointiklinikka

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
Valosta 1.
Punainen: tunteet, vaistot - Millaisia tunteita ja tuntemuksia tehtävä herättää? Musta: varovaisuus, arviointi, kriittisyys - Mitkä ovat ehdotuksen hyvät.
Palautetaidot ja opponointi
Sisällönsuunnittelun workshop Verkkokoulutusprojektin eteneminen KonseptointiSisältösuunnittelu Vaatimus- määrittely ja visuaalinen ilme Sisällöntuotanto.
PrePets 2015 Kauniainen - Helsinki - Mäntsälä. TITLE | 2 PRESIDENTIN “10 KÄSKYÄ” PrePets –
TerPS2 Oulun Eteläisen osahanke KalajoenhankeosioHelmen hankeosio Selänteen hankeosio.
Ajatteluhatut Teeman tarkastelua eri näkökulmista
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Turun seutu hyvinvoinnin malliseutu liikunnan keinoin vuonna 2016 Torstaina klo Ravintola Olè, Veritas stadion, 3 krs., Blomberginaukio.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Hyvä tuutori, parempi ryhmä Tuutorikoulutus 2016 © 2016 Johanna Tikkanen |
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
UML-luokkakaavio ● Luokkakaavio (class diagram) kuvaa järjestelmän luokkarakennetta ● Mitä luokkia on olemassa ● Minkälaisia luokat ovat ● Luokkien suhteet.
Palautetaidot ja opponointi Rinna Toikka. Opponoinnin tarkoitus Oppia lukemaan kriittisesti Laajentaa näkökulmaa Synnyttää tieteellistä keskustelua Auttaa.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Hei! Minä olen Mustafa. Minä tulen Syyriasta. Kuka sinä olet? Mistä sinä tulet?
Innovatiiviset hankinnat Innokylässä
Strategia ja SHVK aikajanalla 
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta
Lämpimästi tervetuloa!
Kuusi ajattelu-hattua
4. MONO-päivä Klo
Työvälineiden hyödyntäminen sote-tieto strategian laadinnassa ja toimeenpanossa
Tutkielman teko-ohjeet
ORGANISOINNIN PERUSTEET
Verkkokoulutuksen tietoisku
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Tervetuloa koulutukseen!
Vastuullisuus Askel 7.
VÄRIT.
Ryhmän ohjaamisen perusteet
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Hyvinvointia yhteistyöllä!
KANSILEHTI LUONTAISET TAIPUMUKSET™ KIIHDYTYSPÄIVÄN VALMENNUSMATERIAALI 1. Viestintätyylit/vuorovaikutusharjoitus 2. Palautteenanto 3. Ongelmanratkaisu.
Nimi: Järjestelmien ja palvelujen siirto: TORI / TOSI, liite 8
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmä
Esityksen nimi / Tekijä
Maakuntien hyte-valmistelijoiden VERTAISFOORUMI J-Sali 1
Menestyvä työyhteisö Valta, politikointi
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Terve Kunta –verkostokokous / Sanna Ahonen
Verkoston toiminta kehittyy – missä mennään?
Saatteeksi PP-pohjan käyttäjälle
@TapaniKa Minimitietosisällön määrittely kunnan ja maakunnan hyvinvointikertomuksiin taustaa minimitietolistauksille
Erityisasiantuntija Nella Savolainen, THL
Esityksen nimi / Tekijä
Hyvinvointikompassi.fi
Nimi: Hankinnan periaatteet, liite 5
Askeleittain opetusohjelma
Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmä
Teaviisari.fi
Maakuntien hyte-valmistelijoiden vertaisfoorumi
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Hyvinvointikompassi.fi alueellisen hyvinvoinnin seurantaan
Arviointi, vaikutukset ja vaikuttavuus HYTE -työssä
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Siun sote tehdään NYT Siun sotessa tehdään uusi malli sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuottamisesta ja organisoinnista Pohjois-Karjalan ja Heinäveden.
Innopalkinnon arviointikriteerit Innokylän johtoryhmä 23.5.
SOTE-Koordinaatioryhmälle informoitavat asiat /HYTE työryhmä
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Auttava keskustelu
Tukea työhön paluuseen tai työssä jaksamiseen
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Esityksen transkriptio:

IDEA! Hyvinvointiklinikka Tueksi kuntien ja alueiden terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen 30.12.2018 Erityisasiantuntija Nella Savolainen

Hyvinvointiklinikka on koulutustilaisuus Miksi? Sote-uudistus: kunnat ja alueet uudessa tilanteessa Kuntien ja alueiden tehtävissä tarvitaan tukea (esim. Kuntajohdon kyselyn tulokset) Esim. THL:n tai muiden kehittämiä tietotyökaluja ei tunneta eikä käytetä vielä kuin osassa kuntia Kokemusasiantuntijoita ei hyödynnetä järjestelmällisesti Kenelle? Kuntien ja alueiden hyvinvointikoordinaattoreille ja muille hyte- asiantuntijoille Kuntien luottamushenkilölle ja johdolle Kuka järjestää? Thl, Kuntaliitto, Soste, Sitra, aluetoimijat ym. Milloin ja missä? Pilotointi Terve Sos –messuilla Seinäjoella V.2016-2018 jokaisella SOTE-alueella? 30.12.2018 Esityksen nimi / Tekijä

Hyvinvointiklinikalla saa apua ja tukea Tietotyökalujen ja menetelmien käyttöön (TEAviisari, Hyvinvointikompassi, Sähköinen hyvinvointikertomus, EVA, Sitran palvelupaketit, toiminnan ja vaikutusten arviointi, strateginen johtaminen…? Omaan työhönsä kokemusasiantuntijan siivittämänä (Terve Kunta-verkoston jäsenet?) Tavoitteena rakentaa koulutuspaketti, jota voisi kouluttaa muutkin kuin THL:n asiantuntijat. Eli Tehdä valmiit diaesitykset Tehdä valmis malli asiantuntijakohtaamisille Tuottaa nettisivusto/muu materiaali tukemaan kokonaisuutta Kouluttaa kouluttajia vetämään läpi klinikoita 30.12.2018 Esityksen nimi / Tekijä

Edward de bono – kuusi hattua Edward de Bonon kehittämä ajattelun ja keskustelun apuväline. Hattuja käytetään yleensä ryhmätyössä, mutta sitä voi käyttää myös yksistään. Valkoinen Punainen Musta Vihreä Keltainen Sininen 30.12.2018 Esityksen nimi / Tekijä

Esityksen nimi / Tekijä Hatut päähän! Laitetaan parin kanssa samanväriset hatut päähän. Pari kirjaa tarralapuille (1 ajatus/lappu) ajatuksensa. Valkoinen hattu: "ajatellaan tätä objektiivisesti". Valkoinen kuvastaa faktoja ja lukuja. Faktoja ovat sekä varmistetut asiat että faktoiksi uskotut asiat, joiden alkuperä kuitenkin ilmoitetaan. MITÄ LUKUJA TULISI HUOMIOIDA? Punainen hattu: "Otetaan mukaan tunteet ja intuitio". Punainen hattu sallii tunneperäiset argumentit ilman perusteluja ja selityksiä. MILTÄ TUNTUU? 30.12.2018 Esityksen nimi / Tekijä

Esityksen nimi / Tekijä Musta hattu: "Pohditaan tämän asian riskejä ja heikkoja kohtia". Musta hattu on looginen ja asiallinen ja pyrkii kertomaan miksi jokin ei toimi tai onnistu. Negatiiviset tunteet eivät kuulu tähän hattuun. Musta hattu on tärkeä, mutta liiallisesti käytettynä se voi tuhota luovan ajattelun. RISKIT? Keltainen hattu: "Mietitään etuja". Keltaisen hatun aikana halutaan saada asiat tapahtumaan, edetään loogisesti ja käsitellään rakentavat ehdotukset ja visioidaan optimistista tulevaisuutta. EDUT? Vihreä hattu: "Kehitetään uusia ideoita, hullutellaan". Vihreällä hatulla liioitellaan ja unohdetaan perinteinen ajattelu. Voidaan käyttää huumoria ja villiä ajatustenjuoksua. HULLUTTELE, PARANNA, KEKSI UUTTA! 30.12.2018 Esityksen nimi / Tekijä

LOPUKSI KAIKILLE SINISET HATUT Sininen hattu: "Pohditaanpa hiukan miten olemme tässä asiassa edenneet ja miten pääsemme haluttuun lopputulokseen". Sininen hattu tarkkailee ja ajattelee keskustelun kulkua, suunnittelee toimintaa ja ajankäyttöä, tekee yhteenvetoja ja johtopäätöksiä. Sininen tunnistaa, mitä väriä milloinkin tarvitaan ja siten liittyy erityisesti tilaisuuden vetäjän tehtäviin. 30.12.2018 Esityksen nimi / Tekijä