TOIMINTASUUNNITELMAT 2018

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Advertisements

Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Vaski-suunnittelutyöpaja Turku Työstetty Janne Marniemen esitystä
Varhaiskasvatuksen asiakaskysely avoin varhaiskasvatus Varhaiskasvatuksen asiantuntija Marita Käyhkö
Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma Miten valmistelu etenee, miltä näyttää? Markku Rimpelä Tilaajajohtaja Hämeenlinnan kaupunki LAPE –projekti- ja.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
Lähiötalo -toimintamalli Kuntaliiton kilpailu 2015 Kirsti Kurki.
Varhaiskasvatus, koulu, oppilaitos ja vapaa-aika lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena Pirkanmaan LAPE Pippuri toimintasuunnitelma Kaikille.
Tukea arjen vaativiin vaiheisiin
Varhaiskasvatus lapsen hyvinvoinnin tukena Kehittämistyöryhmän tapaaminen klo 9-11 Tampereen virastotalo, rh 2, 5 krs Susanna Raivio ja Maria.
Toimintakulttuurin muutos
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Hyvinvointikoulun toimintamalli
Uudenmaan LAPE 2017 Hanke käynnistyy
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Uudenmaan SOTE-valmistelu Lapset, nuoret ja perheet
Uudenmaan LAPE 2017 Hanke käynnistyy TYÖPAJA
<Maakunnan nimi>
Varhaiskasvatus, koulu, oppilaitos ja vapaa-aika lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena Pirkanmaan LAPE Pippuri toimintasuunnitelma Kaikille.
Hankkeen hallinnointi
YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN Lape Uusimaa Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) / STM HANKKEEN ESITTELY Muutosagentti Hanna Tiirinki & Hankepäällikkö.
Lapsen oikeuksiin ja tietoon perustuva toimintakulttuuri
Lape Uusimaa Yhdessä olemme enemmän Perhekeskustoimintamalli
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
LAPE LAPSI – JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMAN KOKONAISUUS
Perhekeskus mukana elämässä - mikä on perhekeskus
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillisen toimintamallin kehittämistyöryhmä kokousversio.
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Hankkeen tavoitteet Kehitetään ja levitetään lapsiystävällinen kunta- toimintamallia hankekunnissa Edistetään lapsen oikeuksia ja tietoperustaisuutta vahvistavaa.
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
LAPE PKS Lapsen paras - yhdessä enemmän Lape Uusimaa Yhdessä olemme enemmän Perhekeskusseminaari Hankepäälliköt Maikki Arola ja Mette Kontio.
Hankkeen hallinnointi
Muutosagentin terveiset Lape Uusimaa Ohry
Varhainen tuki ja palvelujen integraatio
Lasten, nuorten ja perheiden palvelukokonaisuus, perhekeskustoiminta Etelä-Savo Savonlinna Katja Saukkonen & Olli Humalamäki.
Ajankohtaista varhaiskasvatus, koulu ja oppilaitokset kehittämisalueelta Osa Maarit Lindman.
Projekti- ja etenemissuunnitelma
Lapsivaikutusten arviointi päätöksenteossa
Pirkanmaan LAPE JUURRUTTAMISSUUNNITELMAN KESKEISET ELEMENTIT
Seurakunnat ja Lape Jarmo Kokkonen
Ajankohtaista EVA-tapaaminen UM Lape
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Osallisuutta tukeva toiminta: Savon OTE
Perhekeskustoimintamallista Oulun Hiippakunnan kasvatuksen väelle
Hankkeen arviointi - itsearviointi LAPE UUSIMAA LaPe or 7. 2
Hankkeen arviointi - itsearviointi LAPE UUSIMAA LaPe or 7. 2
Ajankohtaista Varko-tapaaminen UM Lape
Kehittämisprosessit VamO-hankkeessa
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
Oma Häme Lape: Koulutuskuntayhtymä Tavastian osahanke
/ Porvoo Lataa puhelimeesi QR –koodin lukija…
JUURRUTTAMISTYÖTÄ OHJAAVAT ASIAT
Lasten ja perheiden palvelut: tiedotettavat asiat
Ajankohtaiskatsaus Lape Uusimaa ohjausryhmän kokous 7. 3
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Ketterien kokeilujen arviointi
SUUNNITELMALLINEN HYTE-YHTEISTYÖ KUNTIEN KANSSA
Maakunnalliset perhekeskustoimijat Juva
Koivurinteen päiväkodin kehittämissuunnitelma
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
Perhekeskustoiminnan työpaja
Lasten ja perheiden palvelut: tiedotettavat asiat
Opiskeluterveydenhuollon kehittäminen Lapessa Opiskeluterveydenhuollon verkosto Marjaana Pelkonen, STM 8/29/2019 Etunimi Sukunimi.
Esityksen transkriptio:

TOIMINTASUUNNITELMAT 2018 Lape Uusimaa – Yhdessä olemme enemmän TOIMINTASUUNNITELMAT 2018

Yhdessä olemme enemmän -tavoitteet- Kehitetään ja levitetään lapsiystävällinen kunta- toimintamallia hankekunnissa Edistetään lapsen oikeuksia ja tietoperustaisuutta vahvistavaa toimintakulttuuria Luodaan lähipalveluna toimiva perhekeskustoimintamalli Kehitetään varhaiskasvatusta-, koulua- ja oppilaitosympäristöjä sekä - yhteisöjä Vahvistetaan yksilöllistä hyvinvointia Luodaan uusia toimintamalleja erityisosaamisen liittämiseksi osaksi perustason palveluja Kehitetään monialaista yhteistyötä ja osaamista erityistason palveluissa Kehitetään lastensuojelun perhetyötä ja perhekuntoutusta

HANKKEEN YHTEINEN TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Osaamisen lisääminen. Järjestämme koulutusta hankesuunnitelmassa esitetyistä ja työpaja- ja ryhmätyöskentelystä esiin nousseista tarpeista. Aikaansaannosten dokumentointi ja arviointi. Arvioimme työskentelyn tuloksia kyselyin ja itsearvioinnin avulla. Dokumentoimme tehtyä työtä, tulosten juurruttamista helpottamaan. Hyvien toimintatapojen juurruttaminen. Arvioimme kriittisesti tuotosten juurruttamiskelpoisuutta alueellisesti ja maakunnallisesti. > Lisää > alatunniste: lisää oma nimi

TOIMINTASUUNNITELMA – MUUTOSAGENTTI 2018 Hankkeen sisäisen arvioinnin kokonaisuuden toteutumisen tuki ja seuranta sekä LAPE juurruttaminen maakunnan rakenteisiin. SISOTE integraation ja yhdyspintojen vahvistaminen ja rakenteiden luominen (mm. sote+sivi, integraatiokummit, Lape-akatemia) Aktiivinen ja näkyvä Lape-viestintä: tiedottaminen, verkostoiminen, maakuntavaaleissa tiedon jakaminen ja vaikuttaminen mm. lapsiystävällinen maakunta > Lisää > alatunniste: lisää oma nimi

TOIMINTASUUNNITELMA - TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS 2018 Lapsen oikeudet ja lapsivaikutusten arviointi teemojen istuttaminen kuntien arkiseen toimintaan työpajatyöskentelyn kautta. Lapsiystävällinen kunta ja maakunta mallien levittäminen osaksi tulevaa maakuntaa ja kuntien omaa toimintaa. Yhteisen lapsikäsityksen rakentaminen ja lapsikeskeisen työotteen vahvistaminen. > Lisää > alatunniste: lisää oma nimi

TOIMINTASUUNNITELMA – PERHEKESKUS 2018 Maakunnallinen perhekeskustoimintamalli; Tuotetaan perhekeskuksen määritelmä Määritetään ydintehtävät ja sisältö (palvelukuvaukset) Suunnitellaan palveluiden kokonaisuus ja verkosto Yhteen sovitetaan johtaminen, organisointi ja toiminta Suunnitellaan toimintaperiaatteet ja -tavat Varhainen tuki; Suunnitellaan maakuntatasoinen neuvonnan, ohjauksen ja palvelutarpeen arvioinnin toimintamalli (perhekeskuksen asiakasprosessit), ml. vanhemmuuden- ja parisuhteen tuen sekä eroauttamisen ja yhteisvanhemmuuden toimintamallit Perhekeskuksen avoin kohtaamispaikka; Suunnitellaan perhekeskusalueiden erityispiirteet huomioiden kynnyksettömät, kaikille avoimet kohtaamispaikat, joissa huomioidaan myös maahanmuuttajataustaisten perheiden tarpeet. > Lisää > alatunniste: lisää oma nimi

TOIMINTASUUNNITELMA - VARHAISKASVATUS JA KOULU 2018 Istutamme vanhemmuuden tuen hyviä toimintamalleja lasten kasvu ja kehitysympäristöön ja rakennamme turvallista arkea varhaiskasvatus- ja oppilaitosympäristöissä. Tuomme harrastustoiminnan kaikkien ulottuville osin varhaiskasvatuksen ja oppilaitosten yhteyteen. Otamme varhaiskasvatuksessa ja oppilaitoksissa monialaisen palvelutarpeen arvioinnin ja yhteisen asiakassuunnitelman työtavaksi mallinnuksen mukaisesti monitoimijaisessa yhteistyössä. Mallinnamme yksilöllisen ja yhteisöllisen oppilashuollon. > Lisää > alatunniste: lisää oma nimi

TOIMINTASUUNNITELMA - ERITYINEN JA VAATIVA TASO 2018 Mallinnamme monialaisen palvelutarpeen arvioinnin ja yhteisen asiakassuunnitelman. Otamme mallin työtavaksi huomioiden monitoimijaisen yhteistyön ja varhaisen tuen merkityksen. Perustasolle jalkautuvien toimintamallien kuvaaminen ja mm. konsultatiivisten toimintamallien kehittäminen. Maakunnallisten erityistason palvelukuvausten laatiminen. > Lisää > alatunniste: lisää oma nimi