Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tukea arjen vaativiin vaiheisiin

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tukea arjen vaativiin vaiheisiin"— Esityksen transkriptio:

1 Tukea arjen vaativiin vaiheisiin
Lapin seurakuntien palvelut perhetoimintakeskuksessa

2 Miksi ja mitä? Hallitus LAPE-muutosohjelma Lapin maakunta+Hankkeet
Hommat levällään, kaikki puuhaa omiaan. Voimien yhdistäminen ? Perhelähtöisyys, oikea-aikaisuus, oikeaan tarpeeseen, YHTEISTYÖ

3 Perhekeskustoimintamalli Lappiin
TURVA-hanke on osa Perhekeskustoimintamalli Lappiin – integroidut monitoimijaiset palvelut perheille- hanketta Mikä sitten on perhekeskustoimintamalli/ perhekeskus? = palvelukokonaisuus, jossa on yhdistetty eri toimijoiden (srk, kunta, järjestöt) palveluja toimivaksi kokonaisuudeksi, joka palvelee perheitä mahdollisimman hyvin TURVA-hanke/Hannele pitää seurakuntien ääntä kuuluvilla tässä isossa hankkeessa ja keskittyy kokonaisuuteen parisuhteen ja vanhemmuuden vahvistaminen

4 Hankkeessa mukana Oulun tuomiokapituli (Hannele, Saija, Kari, Eija ja Mirva) Rovaniemen perheasianneuvottelukeskus (Sari Arponen ja Lauri Kinnunen) Tornion perheasiainneuvottelukeskus (Tiina Muukkonen) Kemin perhetyöntekijä (Pirjo-Minna Lääkkö) Paikallisseurakuntien kasvatuksen työntekijöitä (Mari Karanta Rovaniemeltä, Elina Poikkijärvi ja Elina Koivuniemi Kittilästä ja Virpi Ahonen Kemistä)

5 TURVA-hankkeen tavoitteena Vanhemmuuden ja parisuhteen tukeminen
Ei keksitä uusia työmuotoja/käytänteitä vaan tuodaan esille hyviä! Näytetään: Miten me luomme hyvinvointia lapsille ja perheille omalla työllä! Tuoda seurakuntien avoimet kasvatuspalvelut ja perhetyö perhekeskuksen palveluvalikkoon, seurakuntatyö näkyväksi! HYVÄT KÄYTÄNNÖT TOIMINTAMALLEIKSI, LAPIN LAPE KÄYTÄNTÖJEN TORI/ INNNOKYLÄ.FI Kehittää palvelujen saatavuutta digipalveluiden kautta (poskelapin digialusta virtu.fi). VIRTU TUTUKSI (SIELLÄ ON JO PALJON lisää tietoisuutta +MITÄ SINNE HALUTAAN?! Seurakunnat näkymään! Kirkon perheneuvontapalvelujen kytkeminen palveluohjauksen avulla perhekeskuksen tarjontaan (pohditaan yhdessä kirkon perheneuvonnan tilannetta..mille aletaan?)

6 TURVA-hankkeen tavoitteena Vanhemmuuden ja parisuhteen tukeminen
Yhteistyötä ja kumppanuutta kunnat, seurakunnat, järjestöt (hyvät rakenteet ja sopimukset yhteistyölle! YHTEISÖLLINEN INNOVOINTI markkinoidaan kuntien LAPE-tiimeille. Materiaalin ja toimivien verkostokäytäntöjen jakaminen INNOKYLÄSSÄ Laaja LAPE-tietoisuus Lapin seurakunnissa ja seurakuntien edustaja kaikkien kuntien LAPE-työryhmiin, kutsut LAPE-infoihin yms.. Lastensuojelutyön kumppanuus kaikissa Lapin kunnissa. KOULUTUSTA JA PALIKAT!! Tavoitteena niin hyvä varhainen tuki, ettei lastensuojeluilmoituksia jatkossa tarvisi tehdä lainkaan.

7 Käytännössä ja asenteissa
Käytännössä: Ollaan mukana eri tasoilla kunnat, maakunnat, valtakunnallisesti (mennään paikalle) Ollaan kiinnostuneita Tarjotaan omaa ammattitaitoa ja meidän hyviä palveluja reilusti, pidetään esillä: päiväkerhot, perhekerhot, leirit, retket, ryhmät, keskusteluapu, neuvonta, diakonia, nuorten toiminta yms… TURVA-hanke/Hannele: Yhteydessä kuntiin, maakuntaan, muutosagenttiin, tiedottaa, pitää ääntä LAPE:sta seurakuntiin ja seurakunnista maakuntaan ja isoon hankkeeseen Ei keksitä uusia työmuotoja/käytänteitä vaan tuodaan esille hyviä! Näytetään: Miten me luomme hyvinvointia lapsille ja perheille omalla työllä!

8 Niissä asenteissa… Pitää uskoa hyvään ja sitoutua hyvän tekemiseen (pessimismi ja kyynisyys ei auta ketään!) Positiivinen asenne voi tehdä pienen ja jopa suuren suuren hyvän muutoksen Joskus iso muutos (esim. valtakunnallinen LAPE) vaatii paljon ihmisiä, sitten tehdään yhdessä. Avoimin mielin kohti parempaa. Ollaan ylpeitä siitä mitä meillä on ja mitä me tehdään. Paikallisseurakuntien työntekijät ovat parhaat asiantuntijat. Tuodaan rohkeasti se esille!

9 Eteneminen (perheneuvonta)
Pohditaan yhdessä: Vanhemmuuden ja parisuhteen tukemisen toimintamalleja ja kehittämistarpeita ja yhteistyöpintoja eri toimijoiden kanssa Kehitetään toimintakäytäntöjä tuen tarpeessa olevien perheiden tunnistamisessa ja palvelun piiriin ohjaamisessa Eroperheiden tukeminen Tarkastellaan palvelujen yhteensovittamista, neuvotellaan palveluohjauksesta Digipalvelujen pilotointia? Testausta.(virtu.fi)

10 Kysymyksiä yhteiseen pöytään?
Mitä teille kuuluu? Mitä teillä tapahtuu? Onko toiminnoissa tunkua? Tavoittaako se kaikki? Mikä toimii? Mikä ei? Yhteistyö kuntasektorin ja järjestöjen kanssa? Kuka edustaa seurakuntaa kunnan LAPE-ryhmässä? Työalarajat? Seurakuntarajat? Yhteistoiminta? Seurakuntalaisten aloitteet? Lasten ja nuorten ääni? Lapsiasiahenkilöt. Lastensuojelu? Eroperheet? Maahanmuuttajatyö?

11 Miltä TURVA-hanke kuulostaa?
Mitä ajatuksia? Mitä odotuksia? Yhteistyötä asian tiimoilta? Ennakkoluuloja? Vapaa sana.. Paikallisseurakunta-asiantuntija? Kuka olisi? Kotitehtävä: Lähetä minulle työalasi esite/ mainos erityisen hyvästä toiminnosta s-postilla:


Lataa ppt "Tukea arjen vaativiin vaiheisiin"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google