KOSKI-palvelu Esitys 3/2018.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Advertisements

Puh Powerpoint-esitys ammatillisesta koulutuksesta ja uusista opiskelijaksi ottamisen perusteista:
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
Suomalainen koulutusjärjestelmä
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Turku
Tilastokeskuksen tiedonkeruut korkeakouluilta Opiskelija- ja tutkintotiedonkeruut Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden.
Yhteishaku keväällä 2015.
Yhteishaku 2014.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietovarannon.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Suomen koulutusjärjestelmä
Yhteishaku 2015.
Hallitusohjelma II asteen koulutuksesta, lukio & yo
LAAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT OPPIPAIKKA TYÖSSÄOPPIMISEN LAAJENTAMINEN TUTKINTOON JOHTAVALLA OPPISOPIMUSKOULUTUKSELLA.
VIRTA - Opintotietopalvelu. 2 VIRTA-Opintotietopalvelu - csc.fi/virta RAKETTI-VIRTA hankkeessa luotiin korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto.
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUS
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
Aikuiskoulutus ammattikorkeakoulussa Opetusministeriön Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2003 – 2008: Yhtenä painoalueena aikuisten koulutusmahdollisuuksien.
Suomenkielisen koulutuksen yhteishaku valinnan periaatteissa ei muutoksia vuodelle 2007 valintaperusteet samansisältöiset vuoteen 2006 verrattuna Ohjauksessa.
Osaamisen ja sivistyksen asialla AMMATILLISTEN REHTORIEN NEUVOTTELUPÄIVÄT Ammatillisen koulutuksen rahoitus ja tiedonkeruu – ajankohtaiskatsaus Laskentapäällikkö.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi T odennetun O saamisen R ekisteri TOR Opintopolku ja Oppijan palvelut infotilaisuus Päivi Sassi, OPH.
YHTEISHAKU KEVÄÄLLÄ SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ Aikuisten amm. koul.
VALMA ja TELMA – kenelle ja miten?. Taustaksi toisen asteen tutkinto edellytys jatko-opinnoille ja/tai siirtymiselle työelämään – tavoite, että kaikki.
Tietojen kerääminen korkeakouluilta Tietovarastointi korkeakouluissa-seminaari Vesa Hämäläinen
Work Research Centre University of Tampere Toisen asteen koulutuksen läpäisy ja keskeyttäminen: valikoituja tuloksia Simo Aho Ari Mäkiaho.
Yhteishaku 2017 Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku
Vanhempainillan ohjelma
KOSKI Kansallisten opiskeluoikeuksien ja suoritusten keskitetty integraatiopalvelu
KOSKI-palvelu lukiokoulutuksen webinaario
KOSKI-palvelu ammatillinen koulutus AMKE
KOSKI-palvelu Ammatillisen koulutuksen webinaari
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
KOSKI-palvelu perusopetuksen webinaari
Yhteishaku 2017.
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
Miten edesauttaa erityistä tukea tarvitsevien nuorten siirtymistä ammatilliseen koulutukseen ja työelämään? Seija Eskola Validia Ammattiopisto.
Ammatillisen koulutuksen valtionosuusrahoitus vuosi >
VIRTA-opintotietopalvelun yhteisen tietoarkkitehtuurin omakustanteinen laajentaminen; ennakkotapausten haarukointi Paula Merikko
OKM:N JA TILASTOKESKUKSEN TIEDONKERUUT VIRTA-OPINTOTIETOPALVELUSTA 2016 Helena Majamäki KOTA-seminaari.
= YLIOPPILAS-KIRJOITUKSIIN VALMENTAVA KOULUTUS
oppisopimuskoulutuksena
Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR
KOSKI-palvelu ja TEM HE 72/2017: Opetushallitus ylläpitää opinto- ja tutkintotietojen luovutuspalvelua, jolla tässä laissa mainituissa rekistereissä ja.
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Yhteishaku 2018.
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Oppijan verkkopalvelu eHOPS
Ohjauksen kehittämispäivät
Ajankohtaista KOSKI-palvelusta
OSMo Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin –projekti
YHTEISHAKU 2019.
Koulutus- ja opetusyhteistyö ja VIRTA-tiedot
Tilastotietoa teknologiateollisuuden rekrytointitarpeista, henkilöstön koulutustaustasta ja teknologia-alojen koulutuksesta.
Opetushallitus / Jaana Saha
Ajankohtaista KPEDUssa ja ammatillisessa koulutuksessa
Oppijanumeron haku-prosessi ja KOSKI-kuulumiset
Opintopolku-info vastuukäyttäjille
Kainuun ammattiopisto Oppimisen iloa!
Opintopolku-info
Amispalaute ja Arvo – opetushallinnon vaikuttavuuspalvelu
Henkilötietojen käsitteleminen VIRTA-tietovarannossa
Esityksen transkriptio:

KOSKI-palvelu Esitys 3/2018

KOSKI - Opintosuoritukset ja opiskeluoikeudet kootusti valtakunnalliseen palveluun 2018 Opetushallitus

ATK:ta

Tietosisällöt ylätasolla Opetuksen ja koulutuksen järjestäjillä on velvollisuus tallentaa uuteen tietovarantoon tiedot perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen osalta oppilaista ja opiskelijoista: Opetus, koulutus, tutkinto Aloittaminen ja lopettaminen (ns. läsnäolo) Suoritetut opinnot ja näiden arvioinnit Rahoituksen tarvitsemat tiedot Yksityiskohtaiset tiedot taulukkomuodossa: https://koski.opintopolku.fi/koski/dokumentaatio/koski-oppija-schema.html 29/12/2018 Opetushallitus

Koulutusmuodot ja tyypit KOSKI-palvelussa 1.1.2018 perusopetus Esiopetus (perusopetuksen järjestäjän) perusopetukseen valmistava opetus Perusopetus ml. kotiopetus ja perusopetus opetuksen oppimäärän erityinen tutkinto perusopetuksen lisäopetus aikuisten perusopetus Ammatillinen koulutus Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (VALMA) Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus (TELMA) Oppisopimuskoulutus + tutkinto ammatillisena peruskoulutuksena Perustutkinto Näyttötutkinnot Tutkinnon osatavoitteinen koulutus Näyttötutkintoon valmistava koulutus Ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon suorittaneet Opiskeluvalmiuksia tukevat opinnot Lukiokoulutus Nuorten lukiokoulutus Aikuisten lukiokoulutus IB-tutkinto (International Baccalaureate) - Suomessa suoritettu Lukiokoulutukseen valmistava koulutus Huom! siirtymäsäädökset Perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen valtakunnallinen tietovaranto

Koulutusmuodot ja tyypit KOSKI-palvelussa 1.1.2018 Lukiokoulutus Ylioppilastutkinto Korkeakoulutus Yliopistotutkinnot Ammattikorkeakoulututkinnot Erikoistumiskoulutus Tutkintoon johtamaton koulutus, ml. avoin korkeakouluopetus Opinto- ja tutkintotietojen luovutuspalveluun sisältyvät muiden rekisterien ja tietovarantojen koulutustyypit

KOSKI-palvelun tuotantokäyttö aloitettu Laki valtakunnallisista opinto- ja tutkintorekistereistä (884/2017) vahvistettiin 14.12.2017 (julkaistiin 19.12.2017) Opetushallitus antoi lakia tarkentavan määräyksen opetuksen ja koulutuksen järjestäjille 20.12.2017 Tanhuvaaran Urheiluopisto Savonlinnasta teki ensimmäisen tiedonsiirron KOSKI-tietovarantoon 3.1.2018 Tähän mennessä (12.3.) 2721 / 3022 oppilaitosta (n. 90 %) on tehnyt siirtoja tietovarantoon Opetuksen ja koulutuksen järjestäjillä on 28.2.2018 asti aikaa saada siirrettyä tiedot tietovarantoon Kansalaispuolen versio 1.0 tehty opiskelusuoritukset näkyvät (Virta-YTR-KOSKI) Yli 25 000 kansalaisen kirjautumista palveluun Palvelun version 2.0 lanseeraus toukokuussa (tietojen jakaminen, raportointi virheellisistä tiedoista) 29/12/2018 Opetushallitus

KOSKI-palvelun aikataulu 2018 Palvelun käyttö alkaa: tiedot tuodaan koulutuksen järjestäjiltä Tiedot tulee olla tallennettu 28.2.2018 mennessä Kansalaisen käyttöliittymä ja palvelut (kevät 2018) Mahdollisuus ilmoittaa tiedoissa olevista virheistä suoraan oppilaitokseen Mahdollisuus jakaa suoritustietojen näkymää kolmansille osapuolille, esim. työnhaku Viranomaisten tiedonsiirtojen pilotointi 2019 KOSKI-palvelu käytössä täydessä laajuudessaan Viranomaisten tiedonsiirrot toiminnassa

KOSKI-palvelun hyödyt Suomi on koulutuksen ja digitaalisten palvelujen kehittämisen edelläkävijä  digitalisoitu koulutuksen perustietovaranto Koulutuksen perustietovaranto on alkuvaihe, jonka päälle voidaan kehittää uusia palveluja Kansalaisen hyödyt keskiössä Rutiinit automatisoidaan ja aikaa jää muuhun laadukkaampaan tekemiseen 29/12/2018 Opetushallitus

KOSKI-palvelun linkit Palvelun sähköpostiosoite: koski@opintopolku.fi KOSKI-palvelun dokumentaatio löytyy osoitteesta: http://www.oph.fi/koski KOSKI-palvelun wiki-sivusto ja dokumentaatio: https://confluence.csc.fi/display/OPHPALV/Koski KOSKI-palvelun testaus: https://confluence.csc.fi/display/OPHPALV/KOSKI-palvelun+testaus Rajapinta (ml. json-schema) on kuvattu osoitteessa: https://koski.opintopolku.fi/koski/dokumentaatio Tiedot taulukkomuodossa: https://koski.opintopolku.fi/koski/dokumentaatio/koski-oppija- schema.html Ajantasainen ja versioitu lähdekoodi: https://github.com/opetushallitus/koski KOSKI-pulssi: https://koski.opintopolku.fi/koski/pulssi  29/12/2018 Opetushallitus

Kiitos