Espoolaiset Työllisyystalkoot

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
Advertisements

Jämsän työllisyyspalvelut
TUETTU TYÖLLISTYMINEN Pori
KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
JYVÄSKYLÄN VAMMAISPALVELUT
Tulevaisuuden työelämäyhteistyö Nuoret ja muuttuva työelämä -seminaari Oulu ke Opetusneuvos Seija Rasku
Uudistuva sosiaalihuoltolaki ja työelämäosallisuus
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki Sosiaali- ja terveysministeriö ja Euroopan sosiaalirahasto Pirkko Mäkelä-Pusa Kuntoutussäätiö.
Kelan mahdollisuudet tukea vammaisen tai osatyökykyisen työllistymistä
Liikuntapalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteetMittaritAikatauluVastuu- henkilö 1. KKI Saada vähän liikuntaa harrastavat aktivoitua liikunnan pariin.
VAMMAISJÄRJESTÖT TYÖLLISTYMISTÄ TUKEMASSA TYÖ KUULUU KAIKILLE
Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnossa Nakkila Pirkko
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
Työllisyysportti – työväline työllisyydenhoidon toimijoille
Työllisyyspoliittista avustusta saavat hankkeet
Vaikeasti työllistyvät – yhteinen haaste Kuntatalo Avaus Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS - hanke
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki
Verkostot yritysyhteistyössä Kaikille sopiva työ-seminaari, Iiristalo Työvalmentaja Pauli Saksa Helsingin kaupunki, Tuetun Työllistymisen Palvelu.
Polku hyvinvointiin Eduskunnassa
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Miten vammaisten ihmisten työllistymistä voidaan tukea Pauliina Lampinen VATES –säätiö
VAMMAISJÄRJESTÖT TYÖLLISTYMISTÄ TUKEMASSA VAMPO- seurannan seminaari Työ ja toimeentulo
AIKUISSOSIAALITYÖ OSALLISUUTTA TUKEMASSA Marja Paananen kehittäjäsosiaalityöntekijä.
”Miten kaikki mukaan” Pilvi Torsti Työministerin erityisavustaja
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Osatyökykyisille tie työelämään. Kärkihanke osana strategisen hallitusohjelman toimeenpanoa 2016 – 2019 Painopistealue Hyvinvointi ja terveys.
Pidämme huolta työ- ja toimintakyvystämme sekä tulevaisuudestamme Kainuun tilasoinnin hyödyntäminen käytännössä Respekti väliseminaari.
T E - PALVELU - UUDISTUS MAAHANMUUTTAJIEN OSALTA Bahar Mozaffari
Rahoittajan (Etelä-Suomi) toiveet ja ESR-toimintalinja 5 Miksi työllistymisnäkökulma on tärkeä Sinikka Kauranen
www.yhteisokeskus.fi Järjestöjen ja kuntien välinen yhteistyö Milja Karjalainen Satakunnan yhteisökeskus Sirpa Kynäslahti Porin kaupunki.
Kuopion alueen työllisyyskokeilu
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
TYÖLLISTYMISEN EDISTÄMINEN ASUKASTUVILLA
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros Joensuu
Kelpo-hanke Amisto
TOIKE-hankkeen toimintamalli ja nykytila Polut hoitoon ja kuntoutukseen -kokeilujen OTE7 vertaisoppimispäivät Tampere Kärkihanke: osatyökykyisille.
OTE maakunnassa -Polut kuntoon -hanke
Ryhmäkeskustelut Kick off
Vantaalainen näkökulma osatyökykyisten työllistymiseen
O0525KO TYÖIKÄISTEN KUNTOUTUS JA KUNTOUTUSOHJAUS
TE-toimiston yrityspalvelut
Uusi suunta työelämään -hanke
Opinnoista töihin KP OTE Hyvinvointitiimi
MAAHANMUUTTAJIEN AMMATILLINEN KUNTOUTUS -TYÖPAJAN KOOSTE
Pohjoinen luonto maahanmuuttajien kotoutumisessa
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
OTE (osatyökykyisille tie työelämään) –kärkihanke Pähee Ote –alueellinen kokeiluhanke Konsensuksen rakentajat –työryhmä 5/2018.
OTE (osatyökykyisille tie työelämään) –kärkihanke Pähee Ote –alueellinen kokeiluhanke Konsensuksen rakentajat –työryhmä 5/2018.
Opinnoista töihin: FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Saumaton hoitoketju ja kuntoutuspolku työikäiselle
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
SATAOSAA Porin kaupunki/ Satakunta.
Osallisuutta tukeva toiminta: Savon OTE
OTE maakunnassa – Polut kuntoon
Psykososiaalista tukea tarvitsevat
Kaupunginosayhdistysten ilta Jaana Junkkari
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
PÄHEE OTE Satu Laakoli Kela.
Espoon työllisyyden kuntakokeilu rekrytointiväylänä
Kotoutumisuunnitelma ja työllistyminen
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

Espoolaiset Työllisyystalkoot 31.10.2013 Eläkkeellä ja kuntoutustuella olevien henkilöiden työelämäosallisuus Pj. Nina Hiltunen & sihteeri Marja Vuorinen

Johdantona workshopin keskusteluun Tavoitetila: Silloin kun tekee työtä, pitää siitä saada palkkaa. Silloin kun työkyky ei riitä, olisi oltava mielekästä päiväohjelmaa. Mikä tämän tavoitteen kannalta - toimii nyt - mikä ei toimi? Kootaan 11.45 mennessä ensin lomakkeille ja sitten post-it –lapuille seinään Lounaan jälkeen kehittämisehdotukset tärkeimmiksi valittuihin haasteisiin Miten tavoitteeseen voitaisiin päästä? Tekijätiedot ja/tai esityksen nimi 28.12.2018

MIKÄ TOIMII NYT (tärkeysjärjestyksessä) ? Palkka motivoi & Matalan kynnyksen konsultointi ja nimetyt yhdyshenkilöt Lähetteettömät käytännöt Tullut projekteja nuorille (Vamos ym.) Riittävästi aikaa tutustua asiakkaaseen ja suositella sopivia kuntoutusväyliä Työhönvalmentajat Yhteisö motivoi Mt-kuntoutujille ja kehitysvammaisille on hyvin päivätoimintaa järjestöpuolella Kuntoutuspalvelut ovat toimivia TE-toimiston palvelut ovat avautuneet kaikille Riittävä henkilöstökoulutus Jotkut työllistyvät kuntouttavan työtoiminnan kautta Sosiaalityössä on helppo ottaa yhteys verkostoissa Tekijätiedot ja/tai esityksen nimi 28.12.2018

MIKÄ EI TOIMI? Työmarkkinoiden kovat vaatimukset Työnhakijoiden olemattomat markkinointitaidot Työnhakijat ja työn tarjoajat eivät kohtaa Erityisryhmien työllistyminen ei ole kehittynyt yhtaikaa työllistymisen kanssa Työllistymispolut eivät etene – työharjoittelu yms ei johda työllistymiseen Vaikea saada yksilöllisesti räätälöityjä töitä Palveluohjauksen kehittäminen Yhteistyö eri toimijoiden välille Ei ikäryhmäsoveliasta toimintaa, ei vertaisseuraa Tekijätiedot ja/tai esityksen nimi 28.12.2018

Mikä ei toimi jatkuu Haasteellinen byrokratia, joka estää työllistymisen (esim. työpaikan saannin jälkeen etuudet katkeaa ym.) Sirpaleinen ja suuri työn määrä Kaupungin ja yksityisten palvelutuottajien väliset yhteiset foorumit puuttuvat Päiväohjelmaa eri lähtökohdista tuleville ihmisille Vaikea motivoida päiväaikaiseen toimintaan, josta ei saa rahallista korvausta Diagnoosit ohjaavat palveluihin pääsyä Tekijätiedot ja/tai esityksen nimi 28.12.2018

JÄRJESTELMÄÄN ja VERKOSTOON LIITTYVÄT KEHITTÄMISKOHTEET Haasteellinen byrokratia Sirpaleinen ja suuri tiedon määrä Kaupunki – yksityinen palvelutuottaja –yhteistyö ei toimi TOIMENPIDE-EHDOTUKSIA: Työntekijöiden yhteistyö (mm. tuki- ja talousasioita järjestävät tahot, sos.toimi, Kela ym.) Kumppanuussuhteiden kehittäminen ja välineiden kehittäminen Verkkokonsultaatio ja sen laajentaminen koskemaan yksityisiä palvelutuottajia ja järjestöjä Yhteistyöfoorumit kaupungin ja muiden toimijoiden välille Työllistymiseen ja kuntoutumiseen liittyvän informaation saaminen yhdestä lähteestä Verkostopalaverien käytön lisääminen ja tehostaminen Tehostettu palveluneuvonta Sosiaalityön henkilöstömäärän lisääminen Tunnettuus ja polut rakennettu ja selville kaikille Tekijätiedot ja/tai esityksen nimi 28.12.2018

YKSILÖLLISTÄMISEEN JA TYÖPOLKUIHIN LIITTYVÄT KEHITTÄMISKOHTEET Vaikea saada yksilöllisesti räätälöityjä töitä Työllistymispolut eivät etene Päiväaikaista toimintaa eri lähtökohdista tuleville TOIMENPIDE-EHDOTUKSIA: Kaupungin toimintayksiköille velvoite etsiä omista toiminnoistaan osatyökykyisille sopivia työtehtäviä Räätälöintiin tarvitaan räätäleitä sekä koulutukseen hakeuduttaessa että työllistymisessä (eri nimikkeillä, työkykykoordinaattoreita, työhönvalmentajia ym.) Palvelujen käyttäjät mukaan suunnittelu- ja siirtymäkohtien sujuvoittamiseksi Sosiaalisen työllistymisen oma työnvälitys erityistä tukea tarvitsevien työllistymiseen (vrt. osatyökykyisten ihmisten SEURE) Tietoa työpaikoille ja asennetta esim. apuvälineiden saannista työpaikoille (verkostokonsultaation hyödyntäminen tässä) Tekijätiedot ja/tai esityksen nimi 28.12.2018