Tyyli – Työelämäjaksoja ja työssäoppimista yliopisto-opintoihin

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
Tukea tarjolla verkkokurssien tuottamiseen ja toteuttamiseen KTOL:n Tammiseminaari Olli Ruohomäki Moodle-on-Demand -hanke Parkanon kansalaisopisto.
 Jatkoa ESR-osarahoitteiselle AHOT korkeakouluissa -hankkeelle  Päätoteuttajana on Turun yliopisto  Osatoimijana kielten ja viestinnän jatkohankkeessa.
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
W w w. a m k. f i Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen verkko-opinnot, 15 op Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen opinnoissa hankitaan tietoperustaa.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
TUTKINNONUUDISTUKSEN KESKEISET LINJAUKSET JA VAATIMUKSET Vaasa Katariina Alha/W5W.
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
VERTAISOHJAUS OSANA AMMATTIKORKEAKOULUN OHJAUSTOIMINTAA Laura Savolainen Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA
Teemaryhmä 1: Profiilin ja tunnettuuden kehittäminen Toimintasuunnitelma Aloitusseminaari Marja Kopeli Katja Komonen.
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
Tenttiakvaariokokemuksia Suomen Turusta :Turun Ammattikorkeakoulu
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
Toiminnan suunnittelu
Työvaltainen merkonomiryhmä ammatillisia ja yhteisiä opintoja työssäoppien 1. opiskeluvuotena Tavoitteet Toimintasuunnitelma.
Alueellinen koulutustilaisuus Kuopiossa Kunnonpaikka,Vuorela Ulla Voutilainen.
Työelämän kehittämishanke ”Taitopuisto III”. Hankkeen keskeinen tavoite Seudulla ja laajemminkin tunnettu ja arvostettu, asiakaslähtöinen, joustavasti.
Opettamisesta osaamiseen – kehittämisohjelma Metropoliassa Opettamisesta osaamiseen - kehittämisohjelman avausseminaari Leena Koivumäki,
Oppisopimuskoulutuksen seminaari Rovaniemi Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Viitearkkitehtuurityön tilanne
Joustavuutta oppimiseen Tavoitteet: -verkoston yhteiset tavoitteet joustavat opintopolut osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen -AmisURA-hankkeen.
Ura- ja rekrytointipalvelut OPINTOJEN TYÖELÄMÄORIENTAATION järjästämisen ja kehittämisen tukena Esittely- ja keskustelutilaisuus Kati Kettunen.
VIRTA - Opintotietopalvelu. 2 VIRTA-Opintotietopalvelu - csc.fi/virta RAKETTI-VIRTA hankkeessa luotiin korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Aktivoi opiskelijoitasi!
Sidosryhmäseminaari Koulutussuunnittelija Kaarina Närhi - Avoin ammattikorkeakouluopetus ( - Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
OPKE/JNA OPSista HOPSiin ja takaisin Opetuksen ja opiskelun suunnittelun ja seurannan välineitä Tampereen teknillisessä yliopistossa Johanna Naukkarinen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
Ops 2016 ja arviointi.
OPINTO-KOKONAISUUS pakolliset suun. suor. ~~~~~~ kv ~~~~~~ kv04 ~~~~~~~ s05 valitse jompikumpi ~~~~~ ~~~~ valitse 8ov mitä haluat seuraavista.
TELI / Logistiikan koulutusohjelma Työssä oppiminen, nykyinen käytäntö Koostuu kolmesta pääelementistä: - projektiopinnot, - ohjattu harjoittelu ja - opinnäytetyö.
AVOP-opiskelijapalautejärjestelmä OKM/KTPO Kaisu Piiroinen.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
Tilannekatsaus / VIRTA-Opintotietopalvelu.
Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi OVA –verkoston tapaaminen ) Kirjoitetaan osaamistodistus/annetaan osaamismerkkejä.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Esityksen nimi / Tekijä Osaamista työpajoilta – Yksilöllisiä polkuja ja mahdollisuuksia suorit- taa ammatillisia opintoja.
Oulun yliopisto Turun yliopisto Lapin yliopisto Aalto-yliopisto Tampereen teknillinen yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto
Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan työryhmä
Tavoitteet Toimintasuunnitelma
HOPS-ohjausta kehittämässä JY:ssä
Maakunnallinen OPS-koordinaatioryhmä
Metropolian kokemuksia vapaaehtoistoiminnan opinnollistamisen juurruttamisesta Mai Salmenkangas
Työelämäjaksot ja –kurssit opetuksessa – hyviä käytäntöjä ja uusia avauksia Elopäivät 2016 Sanna Tuominen.
ePortfolio ohjauksen apuvälineenä
YRITTÄJYYDEN OPETTAMINEN
Yhteisten verkkokurssien tarjonnan laajentaminen
Opetussuunnitelmatyö
Laadunhallintajärjestelmän kehittäminen Amistossa
SISU-koulutus: tutkintorakenteen tekeminen
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Oppijan verkkopalvelu eHOPS
Taustaa Keväällä 2011 hankittiin Oraclen OBIEE (Oracle Business Intelligence Enterprise Edition) eli Rapo Tavoitteena on tuottaa tietovarastosta entistä.
Näkökulmia opintohallinnon prosessiin, opintohallintojärjestelmiin, TUTKE 2 toimeenpanoon ja Oppijan palveluihin– Case Koulutuskeskus Salpaus SePPO-hankkeen.
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Seurakuntaharjoittelut, työelämäyhteistyö ja ops2015
Seija Mahlamäki-Kultanen ja Jaana Muttonen
Laurea/Näyttöseteli Opiskelija voi käyttää näyttöseteliä opintojen räätälöintiin tai täydentämiseen Yhdellä näyttösetelillä opiskelija voi näyttää osaamisensa.
Katsaus opintohallinnon järjestelmiin Sami Hautakangas, OKA
Sähköinen osaamiskysely oppilaitoshenkilöstön koulutus- ja oppisopimusosaamiseen Parasta Palvelua kehittämisohjelma marraskuu 2018.
Aineistoja taloustiedon opetukseen Iina Lario Suomen Pankki
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Opintopolku.fi uudistuu oppijan parhaaksi
Esityksen transkriptio:

Tyyli – Työelämäjaksoja ja työssäoppimista yliopisto-opintoihin Tyyli – Työelämäjaksoja ja työssäoppimista yliopisto-opintoihin Yhteistyötä yliopistojen, työnantajien ja opiskelijoiden kesken SEURAAVAT ASKELLUKSET Tutkinto-ohjelmien työelämäyhteyden parantaminen, 2 pilottia menossa Työantajia mukaan opetuksen suunnitteluun ja toteutukseen; työelämän osaamisalueiden integrointi ops:iin; kertyvän osaamisen tunnistaminen Laatua harjoitteluun ja muihin vastaaviin työelämäjaksoihin Opiskelijalle, yliopistolle ja työnantajalle suunnattu harjoitteluopas julkaistaan marraskuussa Raportit lokakuussa: 5 pilottia uusista ja uudistuneista harjoitteluista ja 2 kesäkoulupilottia Uusia pilotointeja syksystä 2016 alkaen sekä kesällä 2017 Hankkeen ydinteemoihin liittyvien koulutusten suunnittelu ja toteuttaminen Koulutustarjonta www.tyylihanke.wordpress.com. Oppimateriaalit saatavilla Kertyneistä kokemuksista, ratkaisuista ja tuloksista välitetään tietoa. YHTEYSTIEDOT Merja Heikkilä, merja.heikkila@oulu.fi www.tyylihanke.wordpress.com/yhteystiedot Työelämäyhteydet uudistuvassa korkekoulutuksessa 10.10.2016

Työn opinnollistamisen vertaisarvioinnin tulosten levittäminen Kevät 2017: Työn opinnollistamisen vertaisarvioinnin tulosten levittäminen Hankkeessa syntyneet tulokset ja työkalut Opinnollistamisen prosessien vakiinnuttaminen Ammattikorkeakoulukohtaiset työn opinnollistamisen pajat jatkuvat Koulutusalakohtainen iso valtakunnallinen työpaja Syksy 2017: Opi hankkeessa opas Päätösseminaari Seuratkaa uutiskirjettä Esittely taustat työskentelytavat 27.12.201827.12.2018