Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sähköinen osaamiskysely oppilaitoshenkilöstön koulutus- ja oppisopimusosaamiseen Parasta Palvelua kehittämisohjelma marraskuu 2018.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sähköinen osaamiskysely oppilaitoshenkilöstön koulutus- ja oppisopimusosaamiseen Parasta Palvelua kehittämisohjelma marraskuu 2018."— Esityksen transkriptio:

1 Sähköinen osaamiskysely oppilaitoshenkilöstön koulutus- ja oppisopimusosaamiseen
Parasta Palvelua kehittämisohjelma marraskuu 2018

2 Henkilöstön työelämäosaaminen uudessa ammatillisessa koulutuksessa
Osaamistasot 1. kaikille yhteinen perusosaaminen 2.sujuvien siirtymien toteuttaminen (koulutussopimuksesta oppisopimukseen, oppisopimuksesta koulutussopimukseen) 3.laajennettu oppisopimusosaaminen ja/tai laaja-alainen asiakkuusosaaminen.

3 TASO 1 Yhteinen perusosaaminen koulutussopimus ja oppisopimus
Työelämän ja opiskelijan tarpeiden ymmärrys ja huomioiminen suunnittelussa ja toteutuksessa. Asiakkuus/kumppanuusajattelu- ja yhteistyöosaaminen Neuvotteluosaaminen Työsuhteen vaikutuksen ymmärrys tehtäviin, vastuisiin, rooleihin ja opintoihin Ratkaisukeskeisyys ja dialogisuus yhteistyössä Eri osapuolten roolien, tehtävien ja vastuiden ymmärtäminen molemmissa vaihtoehdoissa Verkoston koordinointitaidot ja työelämän tukemiseen liittyvät taidot. Oman organisaation koulutustarjonnan tuntemus ja vaihtoehtojen tarjoaminen (myynti/markkinointi) Työpaikalla järjestettävän koulutuksen vaihtoehtojen tuntemus ja soveltaminen Erojen ja samankaltaisuuksien ymmärtäminen ja soveltaminen Tutkinnon perusteiden tuntemus: tulkinta ja soveltaminen työpaikalle (työpaikkakohtaistaminen) HOKSin suunnittelu työpaikalla oppimisen näkökulmasta Sujuvien siirtymien mahdollisuuksien tuntemus Työelämä-pedagoginen osaaminen Hallinnollinen osaaminen Työpaikan edellytysten varmistaminen Oppisopimuksen ja koulutussopimuksen laatiminen Laatu-, talous- ja tukiprosessi tuntemus Lainsäädäntöosaaminen: työsopimus-, oppisopimuksen lainsäädäntö- ja rahoituslain perusteet Sähköiset järjestelmät Opintososiaaliset etuudet molemmissa vaihtoehdoissa Koulutuskorvausasioiden tuntemus Muutokset ja niiden vaikutusten ymmärtäminen työelämän näkökulmasta Työelämä-tuntemus Asiakas- yhteistyö- ja verkosto-osaaminen TASO 1 Yhteinen perusosaaminen koulutussopimus ja oppisopimus Oman alan työelämän kontekstin realiteettien, käytäntöjen, trendien tunteminen Työelämästä tulevien signaalien hyödyntäminen koulutuksen kehittämisessä HOKS Työpaikalla tapahtuvan oppimisen ja ohjauksen tuntemus ja soveltaminen Ohjausosaaminen ja osaamisen kehittymisen seuranta Osaaminen työpaikkaohjaajan perehdyttämiseen Työpaikkaohjauksen tukeminen Perusosaaminen erityisopiskelijoiden tukemisesta työpaikalla Työelämän huomioiva koulutussuunnitteluosaaminen

4 TASO 2 Sujuva siirtymä –osaaminen yhteisen perusosaamisen lisäksi
Asiakas- ja yhteistyö-osaaminen Sujuvien siirtymien vaikutusten ymmärtäminen työelämän näkökulmasta Sujuvien siirtymien prosessin hallinta työelämän rajapinnassa. Työsuhteen vaikutusten huomioiminen suunnittelussa, tehtävissä, vastuissa, rooleissa ja opinnoissa Eri osapuolten roolien, tehtävien ja vastuiden ymmärtäminen ja soveltaminen käytäntöön Työpaikalla järjestettävän koulutuksen osaaminen Siirtymäosaaminen: toiminta, prosessi, siirtymisten vaikutukset työelämän näkökulmasta Hallinnollinen osaaminen Oppisopimuksen solmiminen ja neuvotteluosaaminen Oppisopimuksen laatiminen Hallinnollisten ja tukiprosessien tuntemus ja toteuttaminen Lainsäädäntöosaaminen: työsopimus-, lainsäädännön soveltaminen ja rahoituslain tunteminen Opintososiaaliset etuudet ja koulutuskorvaukset - soveltaminen Muutokset ja niiden vaikutusten ymmärtäminen työelämän näkökulmasta TASO 2 Sujuva siirtymä –osaaminen yhteisen perusosaamisen lisäksi Sujuva siirtymä = Opintojen aikana tapahtuvat siirtymät oppisopimukseen ja oppisopimuksesta koulutussopimukseen tai oppilaitokseen

5 Osaamisen kehittämis-osaaminen Rekrytointi-osaaminen
* Työpaikalla järjestettävän koulutuksen hyödyntäminen osaamisen kehittämisessä * Laaja-alainen tutkintojen tuntemus ja soveltaminen työpaikan toimintaan ja organisaatioiden kehittämiseen Asiakkuus-osaaminen Rekrytointi-osaaminen * Muiden oppisopimuksen siirtymien tuntemus: vakuutusyhtiön ja te-toimiston työkokeilut, rekrykoulutukset (Ely) * Palkkatukiasiat * Kuntalisät Verkosto-osaaminen Laajennettu oppisopimus Ymmärrys osaamisen laaja-alaisen kehittämisen vaikutuksista työpaikan toimintaan TASO 3 laajennettu oppisopimusosaaminen ja/tai laaja-alainen asiakkuus osaaminen Verkostoyhteistyöosaaminen te-toimisto, ohjaamot, kuntien työllisyyspalvelut, vakuutusyhtiöt, Ely, kolmannen sektorin työllistäminen Yhteistyö muiden koulutuksenjärjestäjien kanssa Hankintaprosessiosaaminen Seurantakäytänteet ulkopuolisten koulutuksenjärjestäjien yhteistyössä

6 Sähköinen kyselytyökalu
Toteutus Forms, 0365 – ympäristössä, helposti monistettavissa kaikille käyttöön Kysymyspatteristo tiedostona Mikäli halutaan vielä tarkempia tilastoja, kysely kannattaa siirtää esim. webropoliin Aikataulu Elokuu: Ensimmäinen versio pilotoitu Syys-lokakuu: Pilotointi Marraskuu: Muiden koulutuksenjärjestäjien käyttöön tilattavissa. Kevät 2019: Osaamismerkin suunnittelu

7 Miten kyselyä voi hyödyntää?
Työelämäosaamisen jäsennys ja näkyväksi tekeminen. Perehdyttämisen väline ja kehityskeskustelujen tueksi. Osaamisen tunnistaminen ja käsittely yhdessä henkilöstön kanssa. Osaamisen tarve esille, jotta voidaan suunnitella osaamisen kehittämistä. Osaamistarpeisiin liittyvien valmennusmoduulien ja –kokonaisuuksien suunnittelu helpottuu. Osaamisen kehittäminen suunnitelmallisesti. Eri henkilöstöryhmille tarkoitettujen koulutusten ja valmennusten suunnittelun pohjaksi.

8 Kysy lisää ja tule webinaariin
Ti klo Go to webinar sovelluksella Rekisteröidy ennakolta webinaariin

9 Parasta Palvelua kehittämisohjelma marraskuu 2018
Tilaukset Tilaa kysely Lisätietoja kyselyn tilaamisesta Jenni Sten,

10 Osaamisen kartoituksen tulokset keväällä 2018
Parasta Palvelua kehittämisohjelma marraskuu 2018 Osaamisen kartoituksen tulokset keväällä 2018 uuden lainsäädännön mukainen toiminta lähentää ja yhtenäistää koulutussopimus- ja oppisopimusosaamista toisiinsa. molemmissa tarvittavaa yhteistä perusosaamista voidaan kuvata välttämättömänä minimiosaamisvaatimuksena työpaikalla järjestettävän koulutuksen toteuttamiseen ja hoitamiseen. perustason osaamisen nostamiseksi tarvitaan toimenpiteitä. Oppisopimukseen liittyvää osaamista ei ole tunnistettu. Koulutussopimusosaamista on pidetty itsestään selvänä. osaamisen kehittämisen tarve on laaja, joten vaiheistusta sen hankkimiseksi tarvitaan. Kts. myös Parasta osaamista –hankkeen tekemä osaamistarveselvitys. Parasta Osaamista -hankkeen kanssa yhteistyössä sovittu, että koulutussopimus- ja oppisopimusosaamista tarkastellaan Parasta palvelua –ohjelmassa, sillä se vaikuttaa palveluprosessien kehittämiseen. Parasta Digiohjausta –hankkeen kanssa yhteistyössä sovittu, että näihin liittyvästä digiosaamisesta on tulossa oma lisäosansa, joka voidaan liittää osaksi kyselyä.


Lataa ppt "Sähköinen osaamiskysely oppilaitoshenkilöstön koulutus- ja oppisopimusosaamiseen Parasta Palvelua kehittämisohjelma marraskuu 2018."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google