Kalastusalueen näkökulma Harry Härkönen Etelä-Savon kalatalouskeskus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Saimaan lohikalat -hanke
Advertisements

Vastuullisuus verkkokalastuksessa
Kestävä käyttö kalavedenhoidon ja kalastuksen järjestämisen perusteena KKL 2011.
Seurantamenetelmien merkitys käyttö- ja hoitosuunnittelussa
SININEN HAAPAVESI - HANKE
Kuhakannat ja niiden hyödyntäminen -tuloksia kuhatutkimuksista
Kalastuslain kokonaisuudistuksesta järjestöpäällikkö Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto.
1 VIISAASTI VESILLÄ JA RANNOILLA Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö toimii kestävän käytön mukaisen vapaa- ajankalastuksen edistämiseksi. Tämän.
mmm S I P O O N K A L A S T U S A L U E SUOMEN RANNIKON KALASTUKSENVALVOJAT ry J o u k o S w a n s t r ö m.
Vesa Tiitinen, Etelä – Karjalan kalatalouskeskus ry
Kalastus Hollannissa Aarno Karels
Vapaa-ajankalastus ja kalavesien hoito Metsähallituksen alueilla - kommenttipuheenvuoro päivän aiheisiin - Mika Laakkonen, ylitarkastaja Metsähallitus,
Vapaa-ajankalastuksen toimintaympäristön muutos Petri Heinimaa, Päivi Eskelinen ja Pekka Salmi Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos Kalastuslain kokonaisuudistamisen.
ETELÄ - KARJALAN KALATALOUSKESKUS RY VUOSIKOKOUS 2015
JY:n Bio- & ympäristötieteiden laitos Kari Muje, Jukka Syrjänen, Tommi Rautiainen - Tarkastellaan suurten vaellus- ja petokalojen hallintokäytäntöjä ja.
Lainsäädännön ja lupakäytäntöjen kehittäminen pienvesien suojelun näkökulmasta Pienvesistrategia sanoista teoiksi – miniseminaari kalatalousylitarkastaja.
MAT PÅ SVENSKA. TAVOITTEET oppilas yritetään saada innostumaan ruotsin kielestä arkipäivän tilanteiden ja kielenkäytön avulla oppilas oppii hahmottamaan.
UUSI KALASTUSLAKI JA -ASETUS Voimaan Laki pähkinänkuoressa:  Yhdellä maksulla kalastat lähes koko Suomessa  Kalastonhoitomaksu on sijoitus.
PVO-Vesivoima Oy:n kalatalousvelvoitteet Iijoen merialueella IIJOKISUUN KALANHOIDON JA KALASTUKSEN NYKYTILA PVO-Vesivoima Oy, Aaro Horsma.
LIIKEKILPAILUN SÄÄNTELY KILPAILU- MENETTELY KILPAILUN- RAJOITUKSET YRITYS- KAUPPOJEN VALVONTA AINEET- TOMAT OIKEUDET JULKISET HANKINNAT.
Saimaan lohikalat -hanke Tuloksia Loppuseminaari, Savonlinna
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy / Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolain uudistus työelämän näkökulmasta Xamk yt-neuvottelukunta
Hallituksen kärkihanke LUONTOPOLITIIKKAA LUOTTAMUKSELLA JA REILUIN KEINOIN Vaeltavien ja uhanalaisten kalakantojen elvyttäminen Vaelluskalojen ylisiirto.
Puumala. Hankkeen yleistavoite Saimaan lohikalakantojen perinnöllisen monimuotoisuuden säilyttäminen ja kantojen.
Saimaan lohikalat -hanke Koulutusmateriaali Huhtikuu 2013.
LIIKEKILPAILUN SÄÄNTELY KILPAILU- MENETTELY KILPAILUN- RAJOITUKSET
Matkailukalastuksen haasteet -haastettelutuloksia
Valantehneen kalastuksenvalvojan oikeudellinen asema
Kalastuksenvalvonnan kokemuksia Pohjois-Savossa
Uudistutaan yhdessä -seminaari
I Valtakunnalliset kalastuksenvalvojien koulutuspäivät
Kalastuksenvalvontahanke Saaristomerellä -
Miten haen uutta näyttötutkintojen järjestämissopimusta?
Saimaan lohikalat -hanke
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
Kalastuksenvalvonnan kehittäminen
Aluksen käymäläjätteet
KALANKASVATUKSEN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT
Kalastus.
Harjus Jovloluoppalilla
Oulun normaalikoulun lukio
Mikromuovi.
Monilajimallit YE10.
Neuvonta ennen ja nyt Vesa Karttunen
ISO/IEC vaatimustenmukaisuus maksajavirastotehtävissä
Rajoitteet Iäkkään henkilön hoidossa käytetylle fyysiselle rajoittamiselle ei ole olemassa yhtä yleispätevää määritelmää. Yhteistä rajoitteille on kuitenkin.
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Pohjois-Savon kuntien tilinpäätökset 2017
Etelä-Savon maakuntaliitto
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
Vapaaehtoistyön tekeminen Suomessa
Keski-Suomen kalakannat Tilastoja ja laskelmia kaupallisen kalastuksen näkökulmasta Tapio Keskinen
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia
Kalataloudellinen kunnostus
Ehdotuksia vuosisuunnitteluun
Terveiset Yö-ryhmästä
Helsingin kaupungin avustukset 2017
Rakennerahastot maakuntien strategioiden toteutuksessa Case Etelä-Savo
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
Luontaisten kalakantojen palauttaminen osana kestävää kalastusta
Merimetsoneuvottelukunnan tavoitteet ja perusteesien kertaus
MARKKINOINTISÄÄNNÖKSET JA HYVÄ LIIKETAPA
Verkko-oppiminen ja kehitystrendit meillä ja muualla – Moodlen mahdollisuudet henkilöstön osaamisen varmistajna Mediamaisteri Group PL 82 (Pyynikintie.
Ympäristökorvauksen muutokset v. 2020
LIIKEKAUPAN SOPIMUKSEN SUUNNITTELU KÄYTÄNNÖSSÄ
Y-tunnus: Omistaja: Peimarin koulutuskuntayhtymä , Ammattiopisto Livia. Perustettu syksyllä 2018, kotipaikka Kaarina. Kaikki Ammattiopisto.
Kemijoen Isohaaran kalateiden seurantatulokset vuonna 2018 Mikko Jaukkuri & Panu Orell, Luonnonvarakeskus
Mikromuovien lähteet: Keinoalustat
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
Esityksen transkriptio:

Kalastusalueen näkökulma Harry Härkönen Etelä-Savon kalatalouskeskus 26.12.2018

ESITYKSET KALASTUKSEN JÄRJESTÄMISEKSI OK VERKKOKALASTUS Koho- ja välivesiverkkojen solmuväli 80 mm (pl. Muikkuverkot) Kohosiimapyynnin kieltäminen ympärivuotisesti. Suurin osa norppa-aluetta, jossa jo kielletty Muussa verkkopyynnissä solmuväli 55 mm, ehkä 60 mm. Kuha tärkein. Harjuksen rauhoitusalueet Puruvedellä, kielletty kaikki kalastus (pl. Nuotta) VIEHEKALASTUS Rasvaevällisten vapauttaminen Vapamäärärajoitus 8-10 vapaa/ vene. Valvottavissa. Osassa suositus.

ESITYKSET KALASTUKSEN JÄRJESTÄMISEKSI OSITTAIN KYLLÄ JA OSITTAIN EI Lohikalojen nousuväylillä (heinä-elokuu) kielletään viehekalastus ja pyydyskalastus. Osin tarpeeton, koska väyläliikenteen takia ei kalasteta. Toteutettava ko. osakaskuntien hyväksymällä tavalla. Saaliskiintiö, mieluummin suositus, ei voi valvoa. Kyseessä istutuslohi, onko tarvetta? Koukkumäärärajoitus, korkeintaan suositus EI Verkkojen enimmäismäärärajoitukset 4 kpl /kalastaja paloittelukielto

LOHIKALOJEN ALAMITAT OK Harjus 35 cm Järvilohi 60 cm Saimaan reitillä. Ei välttämättä muualla. EI Järvitaimen 60 cm. –Ylimitoitettu kielto PERUSTEITA Esim. Puruvedestä järvitaimen 59 cm / 4360 g Rasvaeväleikkauksella erotetaan istutuskalat Alamittarajoitus ei poista kalastuskuolevuutta Kalastusalueilla ja vesialueen omistajilla tulee olla oikeus päättää kalojen pyyntikoko KORJAUSTOIMENPITEET Poikkeusluvat: Esim. Puruvesi, ei taimenen lisääntymisjokia, ei järvilohen vaellusreitillä vrt. istuta ja ongi –kohteet. Vapauttamispakon poisto

NIERIÄN TÄYSRAUHOITUS OK Nieriän toimenpideohjelman mukaisesti: Puumalan eteläpuolella rauhoitettu. EI Muualla Vuoksen vesistössä Kolkonjärvessä (2 000 ha sisäjärvi) !!! PERUSTEITA Muualla vuoksen vesistössä pyritään muodostamaan kalastusta kestävät kannat istutuksilla (toimenpideohjelma) Taloudelliset menetykset istuttajille Täysrauhoitus ei poista kalastuskuolevuutta KORJAUSTOIMENPITEET Poikkeusluvat: Kalastusalueille, jossa tehty mittavia nieriäistutuksia, esim. Suvasvesi, Pihlajavesi, Sulkava-Puumala väli Sisäjärvet, esim. Kolkonjärvi, jossa ei edes lisääntymisedellytyksiä vrt. istuta ja ongi –kohteet. Vapauttamispakon poisto Siirtymäaika .

LIIALLISEN RAJOITTAMISEN SEURAUKSET Valituksia Kalastajien piittaamattomuus Ei motivaatiota valvontaan vrt. kännykkäkielto Ei motivaatiota kalavesien hoitoon Hyvätkin esitykset jäihin Uistelulupa-alueiden purku (Vuokala) Kirjolohen istutus –saa kalastaa

Kiitos! 26.12.2018