Väliaikaisten koulureittien turvallisuus Hanke-esittely

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Advertisements

Markkinointi KJT-Johtokunta Open
Opettaja eettisenä kasvattajana Launonen Leevi, Opettaja eettisenä kasvattajana – historiallinen näköala kasvatusajattelun muutokseen.
Pirkko Rimpilä-Vanninen
Kyläsuunnittelumalli
Laaja-alaista ja systemaattista vaarojen tunnistamista ja niiden aiheuttamien riskien suuruuden sekä merkityksen arvioimista. Ennakoivaa työsuojelua -
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina
Koulujen turvallisuus
Veli-Matti Karppinen 2006 Nakertaja – Hetteenmäen kyläyhdistys ry.
Forssa Oppilaitosyhteistyön hyödyntäminen kyläsuunnitelmaa tehtäessä Kristiina Mattila, Yhteistyössä Vierumäki nousuun-hanke.
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
Sosiaalisten vaikutusten arviointi SVA Ann Holm, Vaasan kaupunkisuunnittelu,
RESCA-verkosto RESCA-seminaari , Tampere.
KAUPPAKESKUKSEN TURVALLISUUSRISKIEN ARVIOINTI
MERTA - hyvät palvelut, hyvät käytännöt
Viestintäsuunnitelma
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea NOPS –hanke Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa Hankkeen esittely.
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea “Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko.
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelman laatiminen ja liikenneturvallisuustyön käynnistäminen.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 JAO Dialoog. Hankkeen tavoitteet  Jämsän ammattiopiston tavoitteena on luoda vaihtoehtoinen pajatyylinen oppimisympäristö,
Ensimmäinen KAIKKI IHAN KAIKKI vanhempainilta. Kaikki ihan kaikki toiminta.
Työ elämään 2015 nuorten ammatti- ja kesätyötreffit Ti klo Oulun kaupunginteatterilla Kaarlenväylä 2, Oulu.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
OSKO –projekti Keski-Suomen työpajojen verkostoitumishanke itsearvioinnin näkökulmasta.
MOBIILIHOIVA turvallisen kotihoidon tukena – Marja Gröhn-Rissanen, TtM, lehtori Savonia- ammattikorkeakoulu, Hyvinvointiosaamisalue,
Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna
ME-hengen kehittäminen
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Jäsenhankinta lapset ja nuoret TYÖPAJA
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Dialoog
Uudet pysäköintiratkaisut osana älykästä liikennejärjestelmää
Laurentiustalon tarveselvitys
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
Tilaisuuden järjestää:
Kelan tules-kuntoutuksen toteutuminen kuntoutujan ja kuntoutuksen palveluntuottajan näkökulmista Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu toteuttaa tutkimuksen.
Työn tavoite ja lähtökohdat
Lean Canvas palveluiden suunnittelun ja kehittämisen apuvälineenä
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelman laatiminen ja liikenneturvallisuustyön käynnistäminen - Raportointi.
Juniorigolfkampanja 2014.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 JAO
Tasa-arvosuunnitelma
Työn tavoite Laaditaan liikenneturvallisuussuunnitelma
| Tapio Kinnunen & Elina Lämsä
Koulumatka-hanke.
Imatran seudun liikenneturvallisuussuunnitelma
YLEISINFO RISKIKARTOITUKSET JA RISKINARVIOINTI PELASTUSLAITOKSISSA
Askolan koulun koulureittien ja koululaisten liikenneturvallisuus
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Yhteiskehittäminen Innokylässä
Rakennetun ympäristön paikkatiedot RYM-C2004
Arvioinnista arkipäivää
Turvaa, luottamusta, toimintaa Perusturvan
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Kestävän kehityksen projektit Espoossa
Selvityksen aikataulu ja alustava työsuunnitelma sekä organisointi
Turvallisempi koulutie Jyväskylässä
Kalajoen viiden tähden koulureitit
Taloudellisesta arvioinnista
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Tähän tarvittaessa otsikko
Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnitelma
AIKATAULU & VIESTINTÄ:
Tähän tarvittaessa otsikko
| Tapio Kinnunen & Elina Lämsä
Turvallisempi koulutie Jyväskylässä
Askolan koulun koulureittien ja koululaisten liikenneturvallisuus
Osallisuudesta Tanja Räty.
Esityksen transkriptio:

Väliaikaisten koulureittien turvallisuus Hanke-esittely 2018-2019

Hankkeen tausta Järvenpään kouluverkossa on tapahtumassa paljon muutoksia: Oppilaat Kinnarin yhtenäiskoulusta kulkevat väliaikaisesti Järvenpään yhteiskoulun (JYK) alueella sijaitseviin väistötiloihin. Käynnissä on myös uuden yhteiskoulun kaavoitus. Yhteiskoulun alueen oppilasmäärä kasvaa huomattavasti, koulumatkat muuttuvat väliaikaisesti ja lisäksi uutta koulua aletaan rakentamaan alueella. Muuttuvien koulureittien turvallisuus huolettaa kovasti vanhempia ja muuttuville reiteille on vaadittu liikenneturvallisuustoimenpiteitä.

Tavoitteet Tavoitteena on parantaa väistötiloissa olevien oppilaiden koulureittien turvallisuutta liikenneympäristön toimenpiteillä sekä erityisesti viestinnän keinoin. Hankkeessa halutaan luoda toimintamalli hyödynnettäviksi muissakin kunnissa väliaikaisten koulureittien liikenneturvallisuustoimenpiteiden ja -viestinnän toteuttamisesta. Työ on käynnistynyt kesäkuussa 2018 ja kestää arviolta helmikuun loppuun 2019 asti.

Työvaiheet 1/2 Nykytila-analyysi vaiheessa toteutetaan: Koulureittien mallintaminen paikkatiedolla. Koulureittien ja saattoliikennejärjestelyjen liikenneturvallisuusarvioinnit maastossa ja paikkatietoanalyysien pohjalta. Erityishuomiota kiinnitetään Mannilantiehen ja Urheilukadun ympäristöön. Haastatellaan koulutoimea ja kaupunkikehityksen avainhenkilöitä väistötilojen liikkumiseen liittyvistä ongelmista ja kehitystarpeista. Verkkokysely vanhemmille informoinnista ja liikenneympäristön ongelmista. Liikenneympäristö Koulureittien ja saattoliikennejärjestelyjen toimenpide-ehdotukset. Esisuunnitelmakuvat 1-3 kohteesta. Arvioidaan toimenpiteiden kustannukset ja vaikutukset. Arvioidaan väliaikaisissa liikenneturvallisuustoimenpiteissä käytettyjen ”materiaalien” ja laitteiden uusiokäyttöä vastaavissa väistökohteissa tai pysyvissä ratkaisuissa. Tavoitteena on hahmottaa, onko kannattavaa investoida toimenpiteisiin, sillä ne ovat väliaikaisia.

Työvaiheet 2/2 Viestintä ja vuorovaikutus Tiedottaminen vanhemmille, alueen toimijoille ja kaikille Järvenpään asukkaille muuttuneista koulureiteistä hyödyntäen monipuolisesti eri kanavia. Tempaukset mm. näkymiseen liittyen ja yhteistyössä eläkeläisjärjestöjen kanssa. Muut työn aikana ideoitavat tempaukset ja tapahtumat. Toimintamalli Laaditaan malli siitä, millaisia liikenneympäristön ja viestinnän toimenpiteitä väliaikaisten koulureittien turvallisuuden parantamiseksi kannattaa tehdä huomioiden sekä kustannukset että hyöty. Annetaan suositukset siitä, miten yhteistyötä kaupungin eri hallinnon alojen kesken tulisi tehdä, ja mitä tekijöitä liikkumiseen liittyen tulee huomioida.

Raportointi ja tulosten hyödyntäminen Työn merkittävin tulos on toteuttaa onnistuneesti viestintää eri osapuolille ja siten parantaa liikenneturvallisuutta. Raportointiaineisto koostuu viestintämateriaalista sekä tiiviistä ppt-muotoisesta raportista. Raportti sisältää nykytilanteen sekä toimenpide-ehdotukset ja suunnitelmakuvat (1-3 kpl). Työn tuloksena syntyvistä viestintätoimenpidepaletista sekä liikenneympäristön toimenpide-ehdotuksista on jatkossa hyötyä muille kunnille, joissa koululaisten koulureitit muuttuvat väliaikaisesti. Työn tuloksia voidaan mahdollisesti käyttää hyväksi ennakoivasti väistötilojen sijaintipäätöstä puntaroitaessa.

Lisätietoja Järvenpään kaupunki Liikenneinsinööri Sari Piela 040 315 2435 sari.piela@jarvenpaa.fi Sitowise Oy Projektipäällikkö Laura Mansikkamäki puh. 020 747 7488 laura.mansikkamaki@sitowise.com