Veget ja hiilet haltuun pk-ruokapalveluyrityksissä –hanke 2018-2019 Kick off www.xamk.fi/vegetjahiilet Merja Ylönen 4.12.2018 Rahoitus: Etelä-Savon maakuntaliitto EAKR-Euroopan aluekehitysrahasto ja XAMK Toiminta-alue: Mikkelin, Savonlinnan sekä Pieksämäen seutukuntiin
Hankkeen tavoitteena hiilijalanjäljen pienentäminen, kohderyhmänä pk-ruokapalveluyritykset Kuva:EkoCentria/Tero Takalo-Eskola Edistää vähähiilistä toimintaa pk-ruokapalveluyrityksissä Vaikuttaa osallistuvien yritysten kykyyn vastata muuttuviin asiakastarpeisiin ja ajankohtaisiin ruokatrendeihin. Vaikuttaa ruokahävikin määrään Kehittää uusia tuotteita kasvis- ja vegaaniruokavaliot (proteiinin lähteet, lähiruoka) Lisätä tietoutta edellä mainittuihin asioihin sekä markkinoinnin hyödyntämiseen liittyen Merja Ylönen 4.12.2018
Merja Ylönen 4.12.2018
Info/koulutuspäivät alustava ohjelma 4.9.18 Savonlinna ja 5.9.18 Mikkeli > Syke messut Kannattava ruokatuotanto Sesonkituotteiden hyödyntäminen, Lähi- ja luomuruoka 9.10.18 Savonlinna ja 10.10.18 Mikkeli Vinkit hyvänolon ruokaan mm. lihan korvaaminen sekä lisäarvoa lounaspöytään, yhteistyökumppani Valio, Tuomas Hämäläinen, leipomokonsultti, Jaana Rantanen, myyntiedustaja 6.11.18 Savonlinna ja 7.11.18 Mikkeli Vegaaniruokailijan täysipainoinen ateria, niiden valmistaminen, uudet kasviproteiinituotteet (villiyrtit?) Helmikuu 2019 Savonlinna ja Mikkeli Millä keinoin markkinointi onnistuu, mitä mahdollisuuksia on olemassa, mitä vaatii yrittäjältä, toiminnan tuoma lisäarvo > mitä se voi olla ja miten sitä voisi hyödyntää Opintomatka Eurooppaan (omakustanteinen 500 €) Grüne Woche ruokamessut Berliini. Messut ajalla 18.-27.1.2019? Innopaja maalis-/huhtikuu 2019 Merja Ylönen 4.12.2018