Ajankohtaista Oodi-maailmasta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
Advertisements

Avoinyliopisto.fi-palvelukonsortion johtoryhmä
HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO ATIK Projekti /Esa Keränen.
Korkeakoulujen opintihallinnon yhteentoimivuuden viitearkkitehtuuri Raketti-fasilitaattorin näkökulma OPI-työn tuloksiin Klaus Lindberg.
Oodin versiot, havaittujen virheiden korjaus sekä kehitysehdotusten eteneminen Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OPI:n arkkitehtuurityö,
Oodi-päivä
YHTEISTYÖSSÄ Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisoinnin esiselvitysprojekti 11/2011-6/2012.
Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointi
Korkeakoulujen opetuksen ja oppimisen digitaalisen tuen hankkeet.
KROK – Kevyt Ratkaisu Oodin Kylkeen Avoimen yliopiston sähköisen asioinnin edistäminen Oodia hyödyntäen Kati Tiihonen Itä-Suomen yliopisto.
Pirjo Rauhala, Virtuaaliyliopistoseminaari TaY 1 Tampereen yliopiston virtuaaliyliopisto, mitä se on? Virtuaaliyliopistoseminaari TaY.
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-XDW Käsitemäärittely,
LVI: vaihtoehtoiset etenemistavat Tavoitteisiin liittyvät kysymykset Opiskelijalle saumaton palvelu paikan vastaanotosta ilmoittautumiseen.
4.4 Yhteismitallista ja yhteentoimivaa tietoa hyödyntävien palveluiden tuottaminen s Toimenpiteet s.15.
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Sähköinen tentti Suomen korkeakouluille Tilanneraportti Synergiaryhmälle Totti Tuhkanen.
Sähköinen tentti Suomen korkeakouluille Tilanneraportti ohjausryhmälle Totti Tuhkanen.
INFOTILAISUUS HY – Aalto - TaY OTM projekti käynnistyy Niina Jokela / Kansainvälisen vaihdon palvelut1.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Opiskelun ja opetuksen tuen viitearkkitehtuuri Mitä osia opintohallinnon viitearkkitehtuurissa tulee olla Työstänyt Synergiaryhmä Toimittanut.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Viitearkkitehtuurityön tilanne
Tavoitteena saumaton opiskelun aloitus Lukuvuosi-ilmoittautuminen Paula Merikko.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen tilannekatsaus Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Moodle-Oodi Integraatio Itä-Suomen yliopisto ja Savonia- AMK
VIRTA - Opintotietopalvelu. 2 VIRTA-Opintotietopalvelu - csc.fi/virta RAKETTI-VIRTA hankkeessa luotiin korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-hankkeen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Korkeakoulujen, OKM:n ja CSC:n tietohallintoyhteistyö RAKETTI –hankkeen jälkeen Ilmari Hyvönen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Raportointi ja Oodi-tietovarasto Oodi-päivät Sari Zitting ja Hilkka Hanhenoja.
Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käytyyn keskusteluun viitaten LVI:n suunnittelu.
Oodi-konsortio ja yliopistojen yhteistyö
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Tulevaisuudennäkymiä: yliopistouudistus, Oodi ja RAKETTI -hanke IH/oprek.
Kati Kettunen Palvelujohtaja Opetus- ja opintopalvelut
OTM-HANKKEEN SIDOSRYHMÄSEMINAARI Päivän ohjelma 12:00 Avaus / Pekka Äikäs 12:15 Johdon katsaus / Kati Kettunen 12:45 Uuden järjestelmän vaikutukset.
Opetus- ja koulutusyhteistyöhön liittyvä korkeakoulujen tietojärjestelmien yhteentoimivuuden kehittäminen ja arkkitehtuurityö – HAHMOTELMAA
Koulutuksen ja opetuksen järjestämisen prosessit
Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja palvelutiedon hallinta
VIRTA-opintotietopalvelun tulevaisuuden skenaariot Yhteenveto KOOTuki-ryhmän avoimesta etäkokouksesta Helena Majamäki
Arkkitehtuurit ohjaavat Valtakunnalliset, keskitetyt ICT-palvelut
Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen
OTM-hankkeesta Funidataksi, kuulumiset ja tilanne
Asettamiskirje: Korkeakoulujen tietohallinto-ja ICT-ohjausryhmän täsmennettynä tehtävänä on:
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
THL:n asiakkuustyön ja CRMn vaikuttamissuunnitelma
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Exam johtoryhmän kokous
Jussi Koskivaara Kehittämispäällikkö HY tietohallinto
Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä
Ajankohtaista opetuksen näkökulmasta
Helsingin yliopiston Avoin yliopisto tietojärjestelmätilanne Opiskelijan polku järjestelmien läpi opiskelemaan Joanna Veinio
Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä
OpeOodi: missä mennään
Avoin yliopisto projekti
Raportointiväline Rapo opintoasioiden asiantuntija Anu Siikaniva 18. 4
Kehittämishankkeista Virtaa ja Synergiaa
Oodin kuulumisia OHTJ ip / Sari Zitting
Lukujärjestysohjelman hankintaprojekti
Avoimen tuotteenhallinta
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
EXAM-SÄHKÖInEN osaamisen ARVIOINnin järjestelmä
Esityksen transkriptio:

Ajankohtaista Oodi-maailmasta Oodi-päivä 21.3.2012 / Sari Zitting 18.9.2018

Raketti - OPI OPI-osahanke tukee korkeakoulujen koulutustehtävän hoitamista tukemalla korkeakoulujen järjestelmäpalveluja tuottavia kehitysprojekteja sekä hallinnoimalla kehitysprojektisalkkua. OPI-osahanke huolehtii siitä, että kehitysprojektit perustuvat kansalliseen käsite- ja tietomalliin ja varmistaa näin tietojen yhteismitallisuuden. OPI-osahanke tuottaa kaikille korkeakouluille yhteisen viitearkkitehtuurin, jolloin uudet järjestelmät, modulit tai palvelut voidaan suunnitella kokonaisuuteen sopiviksi. OPI-osahanke suunnittelee, miten opiskelijan ja opetuksen tuen tietojärjestelmäpalvelut toteutettaisiin yhteistyössä siten, että syntyy hyvin yhteentoimiva palvelukokonaisuus. Oodi-päivä 21.3.2012 / Sari Zitting 18.9.2018

Lukujärjestysohjelman käyttöönoton valmistelu ja pilotointi Osasto / Henkilön nimi / Esityksen nimi 18.9.2018

Oodi-konsortio Oodi-konsortioon kuuluu nykyisin 10 yliopistoa Oodi-konsortio ostaa Oodi-järjestelmän kehittämis- ja ylläpitopalvelut CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy:ltä Oodi-konsortion toiminnan suuntaviivat on asetettu konsortion strategiassa 2011-2015 ja toimintasuunnitelmassa 2012. Oodi-päivä 21.3.2012 / Sari Zitting 18.9.2018

Oodi-konsortion strategia: Perustehtävät Hankkia jäsenilleen kustannustehokkaita, parhaita käytäntöjä tukevia tietojärjestelmäpalveluja, jotka tukevat opintohallintoa, opetusta ja opiskelua Konsortio tukee korkeakoulujen opintohallinnon, opetuksen ja opiskelun toimintamallien yhtenäistämistä, käsitteiden yhtenevyyttä ja tietojen yhteismitallisuutta Konsortio on luotettava yhteistyökumppani ja aktiivinen toimija kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa Oodi-päivä 21.3.2012 / Sari Zitting 18.9.2018

Oodi-konsortion strategia: Visio Oodi-konsortio on 2015 kansallisesti ja kansainvälisesti verkostoitunut palveluintegraattori*, joka tuottaa kokonaisarkkitehtuurimallin** mukaisesti yhteentoimivia palveluja jäsentensä tarpeiden mukaisesti. *Palveluintegraattori on taho, joka tunnistaa asiakkaiden tarpeet, hankkii ja jakaa tietoa olemassa olevista ratkaisuista. Se hankkii markkinoilta tai toteuttaa itse asiakkaiden tarpeita tukevia ratkaisuja ja linkittää tai rakentaa niistä yhteentoimivan kokonaisuuden ja tarjoaa koko palvelun yhdellä sopimuksella. **Kokonaisarkkitehtuurimallilla tarkoitetaan JHS-kokonaisarkkitehtuurisuositusten mukaista ajattelua ja toimintaa. Oodi-päivä 21.3.2012 / Sari Zitting 18.9.2018

Oodi-konsortion toimintasuunnitelma 2012 Vuoden 2012 osalta painopiste siirtyy konsortion yhteisen ylläpitoon sekä yliopistojen omien kehitysprojektien tukemiseen. Yliopistot rahoittavat kehitysprojekteja itse ja konsortio tarjoaa tukipalveluja projekteille erikseen sopien. Esimerkkejä toteutumisesta: KROK (Kevyt ratkaisu Oodin kylkeen): OY, LaY, UAF ja VY. tavoitteena on Avoimen yliopiston sähköisen asioinnin edistäminen Oodia hyödyntäen. Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointiprojekti CSC:n tarjoama kehitysympäristö yliopistojen omille projekteille Pääkäyttäjäpalvelu Oodi-päivä 21.3.2012 / Sari Zitting 18.9.2018

Oodi-konsortion toimintasuunnitelma 2012: ”Vuonna 2012 tuotetaan kaksi ylläpitoversiota, joista kevään 3.4 version painopisteenä ovat opiskelijaan ja opinto-oikeuksiin liittyvät rajapinnat. Syksyn 3.5 version painopisteessä jatketaan tätä mm. KSHJ-integraatiota palvelevaa työtä.” =>Sopimusasioiden keskeneräisyyden vuoksi kevään Oodi-version 3.4 ilmestyminen on peruttu. ”OodiWS- ja OpeOodi-palvelu siirretään tuotantoon ja konsortion muutoshallinnan piiriin.” =>Oodin työvaliokunta: ”OpeOodin lopputoimituksen yhteydessä tehdyissä testeissä havaittiin puutteita. Tämän perusteella työvaliokunta päätti tilata vielä erillisen katselmoinnin 19,5 kuukautta myöhässä olleen OpeOodin kokonaisuudesta. Havaittujen puutteiden ja katselmoinnin perusteella päätettiin, että OpeOodia ei käyttöönoteta eikä sitä myöskään enää kehitetä saadun lopputoimituksen pohjalta.” Oodi-päivä 21.3.2012 / Sari Zitting 18.9.2018

HY:n ”Oodi-liitännäisiä” projekteja 2012 Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisoinnin esiselvitys (HY, Aalto, TaY) Opetuksen suunnitteluvälineen (lukujärjestyksen suunnittelu) hankinta ja käyttöönoton valmistelu Avoimen yliopiston tietojärjestelmät 2012 Tutkintotodistustyökalun toteutus- ja käyttöönotto Oodi-tietojen siirto DAWAan + Rapon käyttöönotto Integraatiot: mm. Oodi - EduWeb Oodi - ePalo Oodi – opetuksen suunnitteluväline Oodi – Tutkintotodistustyökalu Oodi – Flamma/ Opintoni portletti? Oodi-päivä 21.3.2012 / Sari Zitting 18.9.2018