Cultura Yhdistävä tekijä 9.10.2017.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Advertisements

KIEKURA Turun Kielitivolin koulutusristeily BIENVENUE !
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Anne Lounamaa1 Mitä pitäisi tehdä aivovammojen ehkäisemiseksi.
2 Etelä-PohjanmaaOsaa-Uskaltaa-Menestyy Etelä-Pohjanmaan liitto - Merkittävimmät EU-ohjelmat Etelä-Pohjanmaalla ohjelmakaudella : Länsi-Suomen.
1 Kaakkois-Suomen Venäjä kasvusopimus. hallitusohjelma, joka korostaa kaupunkipolitiikkaa, kaupunkiseutulähtöisyyttä ja suurten keskuskaupunkien merkitystä.
TURUN YLIOPISTO KOKOUS Eduskunnan kirjasto, Helsinki, Sirkka-Liisa Kivelä, professori, ylilääkäri Turun yliopisto, yleislääketiede Turun yliopistollinen.
PYRKIMYS ERINOMAISUUTEEN
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
SPOL Suomen Psykologian Opiskelijain Liitto. Mikä SPOL? Kattojärjestö paikallisille ainejärjestöille, perustettu vuonna 1968.
2/2009 CIMOn palvelut ohjaajille Hanna Isoranta
Koulutus, kulttuuri, taide ja valtion kotouttamisohjelma Marjo Mäenpää Opetus- ja kulttuuriministeriö FARO ry. seminaari
Opiskelija näkökulma: Essi Vainio
VANHUSTYÖN OSAAJAT ry  moniammatillinen yhdistys  valtakunnallisesti toimiva  perustamiskokous Tampereella Vakka Verkostoon –Leonardo da Vinci.
Viestintätieteiden verkko-opetus Miten valtakunnallinen verkosto tuottaa verkko-opetusta? Virtuaaliyliopistoseminaari Tampereen yliopistossa /Anneli.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
KANSAINVÄLINEN HARJOITTELU OSANA OPINTOJA Bolognan vanavedessä – seminaari, Turku Helli Kitinoja Kansainvälisten asiain päällikkö Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
Aleksanterin teatteri Saija Nisula
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
Turun Kielitivolin koulutusristeily
Projektin nimi: Iso rinkeli
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
TUTKOKE Turun normaalikoulussa PM/MH. Mikä TUTKOKE?  Tutkimus-, kokeilu ja kehittämistoiminta  Tavoite määritelty harjoittelukoulujen strategiassa.
Kirjastotyö ja maahanmuuttajat - monikulttuurinen kirjastotyö Keskuskirjastokokous Leena Aaltonen Turun ammattikorkeakoulu.
FUAS Kielet ja viestintä
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Ammattikorkeakoulukirjastojen monimuotoinen toimintaympäristö: Rikkaus ja haaste, osa 1 Maija Koponen Rovaniemen ammattikorkeakoulu FinELib kertoo ja kuuntelee:
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
Miten teen hyvän (apu)raha- hakemuksen? Hannele Niemi
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
Oskelle ominaiset toimintamallit: Verkostoituminen (matala kynnys, avoimet kehittämisen ympäristöt) Uudet avaukset (viestintä, asiantuntijat, FinNode …)
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;
Myllypuron yläaste Tervetuloa!
Aihekokonaisuudet lukiossa Eero Salmenkivi Soveltavan kasvatustieteen laitos.
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
Opetuksen laadunvarmistus Anna Parpala Tutkija, koordinaattori Korkeakoulutuksen laatua varmistamassa –seminaari Kuopiossa
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Helsinki AKATEEMISTA VENÄJÄ-OSAAMISTA ON  Suomen osuus maailman tieteestä on yleensä 0,5 – 1,5 %; Venäjä-tutkimuksessa se on neljän-viiden.
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVA OPETUS ESIKOULUSSA
Toimintaympäristö Koulutus ja tutkimus Ilkka Valjus.
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
Julio Vallejo Medina Ville-Pekka Mäkeläinen Ari Virkamäki Julio Vallejo Medina Ville-Pekka Mäkeläinen Ari Virkamäki
Osaamisen ja sivistyksen asialla Lahjakkuutta ja erityisvahvuuksia tukevan opetuksen kehittämishanke Kirjoittajan nimi Tilaisuuden nimi Päiväys/
Datan avaaminen kunnissa, tilanne syksyllä 2014 Avoimen tiedon ohjelma, Elisa Kettunen, erityisasiantuntija.
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
Me. säätiö © 2015 Me-säätiö Me-säätiö Ulla Nord.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
KOHTAAMO – Ohjaamojen ja nettiohjauksen kehittämisen tuki
Venäjä-osaaminen Xamkin opinnoissa
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Maakunnallinen OPS-koordinaatioryhmä
Etsivän työn kehittämispäivät Corinne Björkenheim
KTT Eliisa Troberg Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Hoitotieteiden tutkimusseura HTTS r.y.
Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen
Tiimijaksolla Turun Lyseon lukiossa
Verkostotapaaminen Tampere
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
AKKUNA – Ikkuna Venäjälle ja Suomeen
Koulu palveluna –kokeilu Aalto-yliopiston kampuksella
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Rovaniemen omaisten työryhmä
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Salla Turpeinen, Virpi Inkinen, Kaarlo Laine
Esityksen transkriptio:

Cultura Yhdistävä tekijä 9.10.2017

Cultura-säätiö Cultura-säätiö aloitti toimintansa tammikuussa 2013. Säätiö hakee vuosittain perusrahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöstä, taiteen ja kulttuurin veikkausvoittovaroista. Muuta rahoitusta haetaan eri lähteistä etupäässä kotoutumis- ja kulttuurihankkeisiin. Säätiön perustaja on Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö. Muut perustajatahot ovat Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun, Tampereen, Lappeenrannan ja Joensuun kaupungit sekä Suomen venäjänkielisten yhdistysten liitto (FARO) ja Suomi-Venäjä-Seura. Opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämä hallitus johtaa ja valvoo säätiön toimintaa. Säätiössä on kahdeksan työntekijää. Säätiö toimii valtakunnallisesti.

Missio: Visio, 5 vuoden päästä: Cultura on yhdistävä tekijä - Kulttuurin, kommunikaation ja yhdessä tekemisen kautta. Visio, 5 vuoden päästä: Cultura on Suomen moninaisen venäjänkielisen väestön tuntija Cultura on luottamuksen rakentaja edistäen vuorovaikutusta Suomen venäjänkielisen väestön ja muiden välillä  Cultura edistää venäjän kielen ja kulttuurin opiskelua ja opetusta Suomessa Vaikutamme ja viestimme Suomessa ja Euroopassa

Viitekehys EU Suomi Venäjä

Kieli ja kulttuuri Juhlarahasto Toiminta Tekeminen / Hankkeet Media Perhevalmennus Yhdistystoiminta Kansalaistoiminta Identiteetti Keskustelu suomessa Uudet ideat Kulttuuri CulturaFest + muut tapahtumat Cultura -verkosto Viestintää Keskustelua Kansainvälistä Seminaarit Kieli ja kulttuuri Juhlarahasto

Kulttuuri Toiminta Viestintä Tutkimus Kokeilut Cultura yhdistää tutkimuksen, kokeilut ja viestinnän. Monensuuntaisen viestinnän avulla käydään dialogia tutkitusta ja koetusta sekä osallisuuden esteistä ja mahdollisuuksista. Kokeilujen avulla pyritään edistämään osallisuutta ja juurruttamaan uusia tapoja toimia yhdessä. Kokeilut voivat olla paikallisia tai valtakunnallisia. Kulttuuri Tutkimus Kokeilut

media tavoitteet 2021 2020 2019 2018 2017 Venäjänkielinen suomalaisuus Kestävä kehitys 2020 Suomen mediakentän muutos Sitoutuminen 2019 Tiekartat medioille Luottamus 2018 Kieli ja kommunikaatio Tutkimus ja nuoret 2017 media

Valtiopäivätoiminnan 150. merkkivuoden juhlarahasto Perustettu vuonna 2013 Suomen eduskunnan 10 milj. euron lahjoituksella Tukee suomalaisten venäjän kielen ja venäläisen kulttuurin opiskelua ja opetusta Apurahaa on jaettu 150 000 - 175 000 euroa vuosittain opiskelijoiden stipendeihin, myös opiskeluun Venäjällä opetusmateriaalien ja opetussuunnitelmien kehittämiseen kielipesätoimintaan päiväkodeissa ja venäjänkieliseen harrastustoimintaan peruskouluissa opettajien täydennyskoulutukseen sekä muuhun rahaston tarkoituksen mukaiseen toimintaan