PELI-IPPO INNOKAS PELI STEP 5

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toimintaohjeet opelle
Advertisements

Toimintaohjeet opelle
Satujen maailmassa Sadut ovat olleet aikaisemmin hyvinkin raakoja, ja ne oli tarkoitettu aikuisemmille lukijoille tai lasten opettaviksi pelotuksiksi.
FILOSOFISIA POHDINTOJA.  Mitä hyötyä on  matematiikasta  biologiasta  historiasta  filosofiasta  rakkaudesta?  Mitä on hyöty?
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Tervetuloa koulutukseen!. Ohjelma Kuulumiskierros Toimintaa Itsensä virittäminen ennen ryhmätilannetta Kotitehtävän läpikäynti Tulevaisuustyöskentely.
Tervetuloa koulutukseen!. Lankarulla-piiri 1.Mikä asia on jäänyt erityisesti mieleen koulutuksesta? 2. Millä sanalla kuvailisit koulutusta?
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Laskuja MATEMATIIKKAA 3A, KERTAUSJAKSO LASKUJA © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
♣♦♥♠ NT VÄRINKÄSITTELYN PERUSTEITA Kirjan sivut ja ♣♦♥♠ NT 1Bridgen peruskurssi 2. oppitunti.
MAAILMANKUVA, MAAILMANKATSOMUS, ELÄMÄNKATSOMUS. MITÄ TARKOITTAVAT KÄSITTEET: Maailmankuva Maailmankatsomus Elämänkatsomus.
Arviointi osana oppimisprosessia
2. Oppimiskerta PERSISTENT
Kulttuurikurssi - historia ja yhteiskuntaoppi / HVu Carl Gustaf Emil Mannerheim Villistä lyseolaisnuorukaisesta… kansakunnan kaapin päälle!
1. Monimuotoinen terveys
Oppilaskysely 2017 Perusopetuspalvelut
Ryhdistä yhdistystä treffille: Miten jäsenistä huolehditaan?
Super-Ippo Lopetuskerta.
LEMPIKOULU-OPPIMISKERRAN TEORIA
17. Löydä oma alasi s. 81‒83.
YK eli Yhdistyneet kansakunnat
1. Monimuotoinen terveys
UUSI OPETUSSUUNNITELMA MUUTTAA KOULUTYÖTÄ
ASIANTUNTIJAESITYKSEN LAATIMINEN
Harjoituksia II.
Innokas harrastus 7. Oppimiskerta EAGER.
Ihminen ympäristön ja yhteiskuntien muutoksessa Hi1
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
Merja Fischer, Tkt, KTM Positiivinen vuorovaikutus synnyttää hyvinvointia ja tyytyväisiä asiakkaita Merja Fischer, Tkt, KTM
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 2: Hullunkuriset perheet Luovaa työskentelyä ihmissuhteiden vaikutuksesta.
Rohkea paikka BRAVE 5. oppimiskerta.
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET
Mitä pitää ”esitellä”? Miten se tehdään? Milloin esitellään?
Johtaa parempaan (Kohti hyvää elämää) Suojelee
Oppilaiden näkemyksiä tehokkaista työtavoista Elsi Torn
IPPO-MALLI Toimintamalli opetuksen
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
Valma Oppisopimuskoulutukseen valmentautuminen
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Vinkkivideo työnhausta
6.1 SELKÄRANGATTOMIEN ELINTAVAT JA MUODONVAIHDOS
1. Blogin pitäminen ja hallinta
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
Palautetaidot ja opponointi
Kielitietoisuus.
Tuottotehtävä tekstitaitokokeessa
KÄRSIVÄLLINEN PATIENT
ARK-E Arkkitehtuurin teorian erikoistyö: suunnittelijaksi kasvamassa (3 op) 1 Ryhmätapaaminen: Suunnittelijan identiteetin rakennuspalikat Pe
Kaksi erää Tässä ppt:ssä ohjeet pelin johtajalle Opus-työryhmä 2014
Tutustumistreeni Nimi, ammatti, mistä tulee,
Mikä tai mitä on Youtube?
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Ohjeita posterin (seuraava slide) käyttöön Voit käyttää koko pohjaa tai valita soveltuvat osat Tulosta H3 lopetustilaisuuteen posterisi koossa A3 Tiedot.
TEHTÄVÄT KIITETTÄVÄ = Keskityin tehtäviin koko ajan. Yritin parhaani. Sain tehtyä kaikki tehtävät. Suurin osa vastauksista oli oikein. Korjasin / täydensin.
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Oppimisen polut oppimista eriyttämässä
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
EESTINKALLION KOULU 1. LUOKKA
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Muutoskortit Tarvittavat välineet
” Tarinoita kaveruudesta TUNTI 1
Oma roolini osallistajana ja vuorovaikuttajana
TEOLLISTUMINEN Pohdi aluksi (ryhmissä):
Tunne-Ippo ALOITUSKERTA STEP 3
Naapuriapu Jokainen kirjoittaa lappuun (konkreettisen) asian, jolla voisi edistää avoimuutta (Tässä vaiheessa ei vielä kerrota, mitä seuraavaksi). Kun.
Ajanhallinta opiskelussa
Luku 04 Psyykkinen toiminta on monitahoista.
” Tarinoita kaveruudesta TUNTI 1
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
OSAAMISKANSIO Nimi.
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Esityksen transkriptio:

PELI-IPPO INNOKAS PELI STEP 5 SINNIKÄS PERSISTENT

1. Motivointi Aisopoksen satu: https://www.youtube.com/watch?v=ha U3DCNtTvk http://papunet.net/_pelit/_tarinat/kuva kirja/lue/J%C3%A4nis_ja_kilpikonna Keskustelua sadusta: Millainen jäniksen tyyli oli? Millainen kilpikonnan tyyli oli? Kumpi tyyli on parempi opiskelussa?

Luonteenpiirteen määritelmä (Socrative) Jos sinnikkyys olisi hedelmä, se olisi_______ Jos sinnikkyys olisi metsäneläin, se olisi_______ Jos sinnikkyys olisi puu, se olisi_______ Jos sinnikkyys olisi hyönteinen, se olisi______ Jos sinnikkyys olisi sarjakuvahahmo, se olisi_______

Tavoitteet on ymmärtää muistiinpanojen merkitys, kun haluaa oppia uusia asioita. on oppia tekemään muistiinpanoja Post it -lappujen avulla on oppia käyttämään muistipelikortteja opiskelussa on ymmärtää sinnikkyyden merkitys oppimisessa.

Keskustelun säännöt Luokassa puhutaan yksi kerrallaan Kuunnellaan toisia Kannustetaan kaveria Perustellaan omat ajatukset Pyydetään toisilta perusteluja Keskustelussa pyritään yhteiseen ratkaisuun

2. Arki ja elämä Oman lempipelin esittely Kirjoita oman pelisi nimestä yksi sana niin, että kirjaimet ovat aakkosjärjestyksessä

Apukysymykset Mikä pelin nimi on? Millainen pelisi on? Millaisia hahmoja siinä on? Mihin sen pelimaailma sijoittuu? Mikä tavoite pelillä on? Miksi pelaat tätä peliä? Minkä ikäisille se on tarkoitettu? Kuinka kauan pelaaminen kestää? Miten pelissä voi menestyä tai voittaa? Mitä pelaamisessa erityisesti tarvitaan? Mikä pelissä on jännittävintä? Miten pelissä voi onnistua? Miten pelissä epäonnistuu?

3. Tiedonhaku Muistipeli Pelataan muistipelejä puhelimella tai tableteilla. Välitehtävä: Ideasampo Lyijykonetehtaassa tapahtui kömmähdys. Lyijykynistä puuttuu lyijy. Mitä tehdään valtavalla määrällä lyijyttömiä lyijykyniä? Kyniä on tuhansia.

4. Tiedonkäsittely ja soveltaminen Ippo-video Kirjoitetaan ryhmissä Post it -lapuille muistin tueksi asioita, joiden avulla muistaa Sammakko- tarinan (5 kpl). Tehdään omat muistipelikortit esimerkiksi englannin sanoista (väh. 5 paria).

5. Itsearviointi Täydennä oppimispäiväkirja tämän oppimiskerran osalta. Pohdi ensi kerraksi, mikä on lempisatusi ja valmistaudu esittelemään se muille (apukysymykset).

Ippo tarinakortti Piirrä valmiiseen tarinakorttipohjaan jokin elämänohje tai sääntö.

6. Toimintakulttuurin arviointi Millaisia Ippo-tehtävät mielestäsi olivat? Miten ryhmä mielestäsi toimi (kavereiden kanssa keskustelu, kaverin auttaminen ja kannustus)? Millainen ilmapiiri Ippo- oppimiskerran aikana oli?