iTEC – Suomi 5. sykli pähkinänkuoressa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ITec 4. ja 5. sykli Koulumme O Pohjois-Helsingissä O 236 oppilasta, 16 opettajaa ja 5 avustajaa O Yhteisöllisyys - teknologia, taide, toiminnallisuus.
Advertisements

ENORSSI TYÖSEMINAARI JYVÄSKYLÄSSÄ
PILOTOINNIN VALMISTELUAIKATAULU 2014 PILOTOINTI- SUUNNI- TELMAN HYVÄKSY- MINEN KOULUTUS- SUUNNITELMAN TEKEMINEN KOULUTUKSEN TOTEUTTAMINEN PISTEIDEN.
YouTube Rules and we want too… OKKY:n KOTISIVUJEN SUUNNITTELUKILPAILU.
Hoitotyön prosessi Marianne Niinimäki. Hoitotyön prosessi  =hoitotyölle ominainen yksilön, perheen tai yhteisön terveyteen kohdistuvien toimintojen järjestelmä.
Luokan OneNote - muistikirja Jatko Sisältö 1. Apuohjelma 2. Työpöytäversio ja synkronointi 3. Materiaalin lisääminen muistikirjaan (PDF, Powerpoint,
KANSALLISKIRJASTO Finnan viestintä- ja markkinointisuunnitelma tiedottaja Heidi Mustajoki Finnan konsortioryhmän kokous
PowerPoint esitykset. Yksi keskeinen osa tietotekniikkaa on tiedon etsintä ja sen luotettavuuden arviointi. Tässä työssä harjoitellaan sen lisäksi lähdeluettelon.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Geometria MATEMATIIKKAA 3 A © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
PowerPoint Esitysgrafiikkaohjelma. Esitysgrafiikka ohjelmaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin  Tärkein on ehkä suullisen esityksen täydentäminen.
Kurttila & Lang  iTEC on nelivuotinen yhteiseurooppalainen hanke, jossa keskitytään tulevaisuuden oppimaisemien suunnitteluun ja pilotoimiseen.
ALOITUSINFO PROJEKTIKOORDINAATTORI SARI ÅGREN Toimintakulttuurin kehittäminen.
Kirsi Verkka POL Peruskoulujen ympäristöjärjestelmä Ympäristökartoitus 2005 > 2009 Ympäristöohjelma Toimenpiteet Seuranta ja arviointi.
ITEC – Suomi 4. sykli pähkinänkuoressa. Skenaario – oppimiskertomus - oppimisaktiviteetti maaliskuu 2013 oppimiskertomus oppimisaktiviteetti 1 oppimisaktiviteetti.
Pilotointien esittely elokuu Taustaa  Mitä on tapahtunut ennen?  Esipilotoinneista pilotointeihin ja arviointiin. elokuu iTEC - Designing.
Vaiheistettu ryhmätyö 3. tunti
Ompeluseurat kouluissa
Yleistä iTEC on nelivuotinen yhteiseurooppalainen hanke, jossa keskitytään tulevaisuuden oppimaisemien suunnitteluun ja pilotoimiseen. Euroopan komission.
Arviointi Arviointiasteikko ja -merkinnät Tutkinnon osan arviointi
Proficom.
Työelämäosaajana OKM.
Tuloksista ja niiden levittämisestä
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
Infoa tutoropettajille
Muutoksen hallinnan työvälinekokonaisuus
Siirtohaut Opintopolussa keväällä 2016
Liikesaksan perusteet I
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
Finna.fi:n somemarkkinointi
Pilotoinnit käytännössä
Kanit-ja jyrsijät opintojakso
Strateginen ennakointi
iTEC – Suomi 4. sykli pähkinänkuoressa
Edupalvelut.fi Matti Lähtevänoja, Kuopion kasvun ja oppimisen palvelualue, Kallaveden lukio.
Työryhmien työpaja Kumea-työryhmä.
Pedagoginen oppimis- ja arviointityökalu
Äidinkielen yo-koetyyppi keväästä 2007 alkaen
4B-lk vanhempainilta Tervetuloa!
Äidinkielen yo-koetyyppi keväästä 2007 alkaen: oma tekstilajinsa
Katsomuskasvatuksen suunnittelun ja koulutuksen vuosikello
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Kumppanuuden monet ulottuvuudet
Web-sovellusten kehittäminen - Aloitusluento
esitysgrafiikkaohjelma Lyhyt johdanto ohjelman käytön perusteisiin
Opettajan nimi | kurssin numero
Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut kansallinen koordinointi 2006
Maakuntatalouden simulointi
KVTES:n jaksotyöaikauudistus
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Tavoite- ja kehityskeskustelut prosessina, syksyllä 2014
PDPP-työpaja Mitä tehdään?.
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Syventävien opintojen opinnäytetyö
Osaamisperusteisuuden ja asiakaslähtöisyyden edistäminen / Ratkaisujen hakeminen kokeilutoiminnalla, ml. digitaalisuus
Yritysesite Toiminta-ajatus kannattaa kirjoittaa tähän
Korkealämpötilakemia
Ajanhallinta opiskelussa
Metallurgian seminaari
Lisätietoa Turnitinista Moodlessa
Kehittämispäällikkö Eija Lappalainen
Powerpoint-esitelmä Valitse omaan alaasi liittyvä aihe ja valmistele esitelmä Powerpointilla.
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
7lk valinnaisainepäivä
Sisu-kuulumiset Oodi- ja Sisu-kahvit
Suomi.fi-viestien käyttöönotto
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Heidi Steen VARAPÄÄJOHTAJA Pääkatu Helsinki Toimisto Toimisto
RUOKAKASVATUKSEN VUOSIKELLO
Esityksen transkriptio:

iTEC – Suomi 5. sykli pähkinänkuoressa

OPPIMISAKTIVITEETIT (Learning Activities) Viisi oppimisaktiviteettia (http://www.itec-sde.com/fi) 1. Kymmenen tikkua tabletilla 2. Virtaako, kiertääkö 3. Minun juureni 4. Virtaukset 5. Minun sukuni juuret Opettaja valitsee yhden oppimisaktiviteetin aihealueen toteutettavakseen Sovittaessa voidaan toteuttaa myös jokin neljännen syklin oppimiskertomuksista (oppimaisema.fi) marraskuu 2013

Oppimisaktiviteetit Kuvaavat opetuksellisten kokonaisuuksien mahdollisia toteutustapoja Sisältävät vinkkejä toteutuksesta, työskentelymenetelmistä sekä teknologiasta Opettaja muokkaa ryhmälleen ja aiheeseen sopivaksi Aktiviteeteissä mainitun tai vaihtoehtoisen teknologian käyttö on erittäin tärkeää pilotoinnissa marraskuu 2013

Opettajan rooli Opettajan tulee kehittää inspiroida ohjata kuunnella kyseenalaistaa tukea arvioida marraskuu 2013

Pilotointi käytännössä Tavoitteena on, että toteutettu pilotointi muodostaa opetuksellisen kokonaisuuden, joka suunnitellaan ja toteutetaan oppimiskertomusten ja –aktiviteettien pohjalta Pilotointiin sisältyy itselle/oppilaille uusien opetusmenetelmien ja teknologioiden käyttöä Tuntimäärää ei ole määritelty, laajuus on käytännössä ollut 8-16 tuntia marraskuu 2013

Pilotointi käytännössä Osallistumiseen kuuluu pilotoitavan opetuskokonaisuuden suunnittelu ja toteuttaminen ennen maaliskuun loppua 2014 pilotoinnin dokumentoiminen oppimaisema.fi –julkaisualustalle multimediaesityksen tekeminen pilotointiprosessista osallistuminen Skypellä (tai muuten) järjestettäviin tapaamisiin koordinaattoreiden kanssa (1-3 kpl) People and Events Questionnaire –kyselyyn vastaaminen (maalis-huhtikuu) Teacher Questionnaire –kyselyyn vastaaminen pilotoinnin lopussa (n. 20 min) marraskuu 2013

Pilotointi käytännössä iTEC-ohjelmia ja työkaluja pilotointiin iTEC-SDE (http://www.itec-sde.com/) TeamUp (http://teamup.aalto.fi/) ReFlex (http://reflex.aalto.fi/) iTEC Widget Store (http://wookie.eun.org/Store/) The People and Events Directoryhttp://itec-directory.eun.org/itec-directory/main/en/ Muuta tutustumisen arvoista http://itec.eun.org/web/guest/technologies marraskuu 2013

SUUNNITTELU ALOITUSTYÖPAJASSA Tavoitteena saada pilotointien suunnitelmat mahdollisimman pitkälle valmiiksi Jokaisesta pilotoinnista projektikortti oppimaisema.fi –sivustolle Suunnitteluun käytetty alusta/toteutustapa vapaa Materiaalit liitetään projektikorttiin ja kaikki tiedot Lisätiedot –sivulle Valmiit suunnitelmat torstaina klo 12.45 Suunnitelmien esittely lopuksi marraskuu 2013