H5. Tietoturva Internetissä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010
Advertisements

Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Henri Kesti Myllytulli Mytlpt-09E ◦ Virus on haittaohjelma, joka on tehty tuhoamaan ja häiritsemään tietokonetta ja sen tiedostoja ◦ Jokaisessa.
Tietoturva Sami jarkko Henri Myllytulli mytlpt09e 2010.
Tietoturva Tekijöiden nimet Oppilaitos ja luokka/ryhmä Vuosiluku.
Tietoturva Toni Pirinen Esa Kuparinen Otso Lonka
Tietoturvaa internetissä Perehdytään tiedon turvaamiseen, suojaamiseen ja tiedon turvaamismenetelmiin.
1 Pardian uudet verkkopalvelut Yleisesittely Pardian koulutus/SM.
Tietoturva. Tiedon turvaaminen Tietojen turvaamisella tarkoitetaan viestintä- ja tietojärjestelmien alalla varmuutta siitä, että kyseiset järjestelmät.
Tietoturva Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä sillä tarkoitetaan Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta käyttäjiltä, viruksilta ja muilta haittaohjelmilta.
Tietoturva. Mitä tarkoittaa tietoturva? Tietoturva tarkoittaa palveluiden, tietojen, tietoliikenteen ja järjestelmien suojaamista. Uhkina tietoturvallisuudelle.
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 2/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Tietoturva. Mitä tietoturva tarkoittaa? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yksityiset asiat. Se tarkoittaa sitä että erilaiset tiedot, palvelut ja järjestelmät.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. TIETOTURVA Tietoturvallisuus on tietojen, tietoliikenteen, palvelujen ja järjestelmien suojausta. Kun puhutaan Internetin tietoturvasta,
Tietoturva internetissä. Tietoturvaa yleisesti Tietoturva (tai tietoturvallisuus) tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva tarkoittaa että pyritään suojaamaan tietoja, palveluja ja järjestelmiä ulkopuolisilta. Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta.
Tietoturva internetissä. Tiedon turvaaminen Tietojen turvaamisella tarkoitetaan viestintä- ja tietojärjestelmien alalla varmuutta siitä, että kyseiset.
Tietoturva ja tietosuoja Mikael Kivelä, kasvatustieteen laitos.
Jenni Hyttinen MyKapt14A
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Jonna Kyllönen mylept14B
Tietoturva internetissä
H5 Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Otsikon asettelu Tietoturva.
Tietoturva Keskeistä asiaa internetin tietoturvaan
Trukilla työskentely rakennustyömaalla
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva
Tietoturva internetissä
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva.

H5 Tietoturva Patrik Lammela.
Tietoturva.
TIETOTURVALLISUUS.
Tiedon suojaaminen ja turvaaminen
H5 Tietoturva Jenni Kontio MyKapt14a.
Tietoturva internetissä
Sanni Pietiläinen Myelpt14a
Tietoturva.
Tietoturva Tiedon turvaamisen ja suojaamisen menetelmät
H5 Tietoturva internetissä
Jari-Pekka Koivu Myelpt14C
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Rasmus Henrik Annala MYTLPT15A
Tietoturva Henkka Jokela MYtlpt15B.
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva Roosa Juusola MYelpt14B
TIETOTURVA.
Tietoturva.
Tietoturva.
Tiedon hallinnan viitearkkitehtuurin osa-alueet
Tietoturva.
Tietoturva Internetissä
Saavutettavuusinfo korkeakouluopiskelijoille
Messages valinta avaa sinun viestilaatikkosi.
Kaivosteollisuus ry:n asiakirjat
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
GDPR:n hyvää syksyn alkua
Esityksen transkriptio:

H5. Tietoturva Internetissä

Tiedon turvaaminen Tietojen turvaaminen tarkoittaa viestintä- ja tietojärjestelmien alalla varmuutta siitä, että eri järjestelmät suojaavat tietoja joita niissä käsitellään ja toimivuus on tarkoituksenmukaista eli oikeutettujen käyttäjien valvonnassa ja oikeaan aikaan toteutunut. Luottamuksellisuuden, eheyden, käytettävyyden, kiistämättömyyden ja aitouden asianmukainen taso varmistetaan tehokkaalla tietojen turvaamisella. Tietojen suojausmenetelmät jaetaan kolmeen ryhmään: tekniseen, hallinnolliseen ja fyysiseen tietoturvaryhmään.

Tekninen tietoturva Tekninen tietoturva tarkoittaa, ettei ohjelmistoissa tai laitteistoissa ole minkäänlaisia tietoturvapuutteita. Erilaiset palomuurit ja tiedon kryptaaminen, joka tarkoittaa, että tieto on koodattu lukukelvottomaksi ja sen purkaminen onnistuu vain henkilöltä jolla on käytössä purkunumerosarja eli koodiavain. Salasanat ja käyttäjätunnukset toimivat myös tietoturvana mutta eivät ole täysin varmoja ratkaisuja. Tietoturva-asioita on hyvä miettiä jo ennen erilaisten laitteiden ja ohjelmistojen hankintaa.

Hallinnollinen tietoturva Hallinnollinen tietoturva tarkoittaa sitä, että työntekijöillä ja organisaation jäsenillä on riittävästi tietoturvaosaamista. Koko työyhteisön täytyy ymmärtää, että salasanojen käsitteleminen huolellisesti on tärkeää ja ettei salasanoja pidä kirjoittaa erillisille lapuille, ettei kukaan asiaton henkilö pääsisi niihin käsiksi. Salasanojen tarkoituksena on pyrkiä ehkäisemään ulkopuolisten pääsyä tietoturvajärjestelmiin ja vähentämään tietoturvavuotoja.

Fyysinen tietoturva Fyysinen tietoturva tarkoittaa sitä, että laitteet, esimerkiksi tietokoneet säilytetään lukitussa huoneessa, tällä tavoin pyritään estämään ulkopuolisten pääsyä koneisiin, kovalevyihin tai muihin tiedontallennusmediaan.

Tietoturvan uhat Fyysisiä tietoturvan uhkia ovat esimerkiksi sähkö-, vesi- tai palovahingot. Inhimillisiä tietoturvan uhkia ovat esimerkiksi varkaudet ja ilkivallan teot. Suositeltavia suojaustoimenpiteitä eri uhkia varten ovat kulunvalvonta, murtohälyttimet ja palohälytinlaitteet.

Tietojen salaaminen Tietojen salaamismenetelminä käytetään salausmenetelmiä, joiden tarkoitus on varmistaa tietojen säilyminen eheinä ja luotettavina. Niiden tavoitteena on salauksen luominen, jonka murtaminen on kohtuullisessa ajassa ja kohtuullisin resurssein, mahdotonta. Tietojen salaamisessa on hyvä ottaa huomioon ohjelmisto, joka mahdollistaa salauksen hyödyntämisen. Salauksen murtamattomuudesta huolimatta salauksen toteuttava ohjelmisto saattaa mahdollistaa hyökkääjälle salauksen murtamisen.

Viestinnän salaus Internetissä kannattaa välittää luottamuksellisia tietoja ssl- suojatulla yhteydellä. Verkkopankit- ja kaupat käyttävät yleensä ssl- suojattua yhteyttä, sähköpostikirjeenvaihdon voi myös salata. Internetpalvelun ssl- suojaus kannattaa aina tarkistaa ennen luottamuksellisten tietojen, kuten luottotietojen antamista. https- alkuisesta sivusta tai selaimen osoitekentän vieressä olevasta lukon kuvasta tunnistaa, onko sivusto suojattu. S-posti ohjelmassa kannattaa käyttää suojattua yhteyttä ja tärkeimmät s-postiviestit voi salata esim. PGP- ohjelmalla. Ssl- suojauksesta huolehtii internetpalvelun tarjoaja.

Tietoturvan ylläpitäminen Virusskannerilla tarkoitetaan tietokoneohjelmaa jonka tehtävänä on tunnistaa ja eliminoida viruksia tietokoneelta, ennen kuin syntyy tietovuotoa tai ennen kuin virus kerkeää edes tarttua koneeseen. Useat virusskannerit pystyvät poistamaan tunnistamansa viruksen lopullisesti. Palomuuria pidetään tietoturvan perustana, se voi olla joko tietokoneessa oleva ohjelma tai Internetin ja tietokoneen väliin asennettava fyysinen laite. Päivityksistä tärkeimmät ovat käyttöjärjestelmälle tehtävät tietoturvapäivitykset. Salattujen yhteyksien tarkoituksena on lähtevän ja tulevan tiedon salaaminen, jotta sen suoraan lukeminen olisi mahdotonta.

Lähteet http://www.consilium.europa.eu/fi/general-secretariat/corporate- policies/classified-information/information-assurance/ http://www.internetopas.com/yleistietoa/tietoturva/suojausmenetel mat/ http://www.tietojesiturvaksi.fi/tietoturvasuunnitelma/fyysinen- tietoturva https://www.yksityisyydensuoja.fi/tietojen-salaaminen https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/palveluidenturvallin enkaytto/viestinnansalaus.html