AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
Advertisements

Haluatko ammattiosaajaksi? - ammatillinen koulutus mahdollisuutena
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Ammattilaiseksi oppisopimuksella Joustavasti, yksilöllisesti ja käytännönläheisesti
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Suomen koulutusjärjestelmä
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
W w w. h a m k. f i / a o k k AMK-opintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajataustaisille Riihimäki Vesa Parkkonen ja Riitta Metsänen.
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
Tavoitteet  Henkilökohtaisen opetussuunnitelman toteutuminen  Lisää valinnaisuutta  Pienentää keskeyttämisriskiä  Mahdollistaa joustavan kahden perättäisen.
Yksilölliset opintopolut oppisopimuskoulutuksessa
Siirtymät koulutukseen ja työelämään
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Aikuiskoulutus ammattikorkeakoulussa Opetusministeriön Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2003 – 2008: Yhtenä painoalueena aikuisten koulutusmahdollisuuksien.
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN OPPISOPIMUS Etelä-Pohjanmaan maakuntaopo-päivä / Tarja Puskala, projektikoordinaattori Puh
Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA (60 osaamispistettä) Antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi.
VALMA ja TELMA – kenelle ja miten?. Taustaksi toisen asteen tutkinto edellytys jatko-opinnoille ja/tai siirtymiselle työelämään – tavoite, että kaikki.
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Perustiedot Valmentavaa koulutusta KAO:lla vuodesta AVA, MAVA, Ammattistartti ja nyt VALMA VALMA:ssa 50 opiskelijapaikkaa Opetustiimi: 3 opettajaa,
Yrittäjien näkökulma Yrittäjien ja elinkeinoelämän verkoston yhteisessä fokuksessa: NUORET TYÖN ja TYÖNANTAJUUDEN muutos ”PAREMPI JOHTAA HYVIN”  DIGITALISAATIO.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Vanhempainillan ohjelma
Jatko-opinnot Opinto-ohjaajat Terhi Kurri ja Noora Ranta
Ohjaus uudistuvassa ammattikoulutuksessa Elise Virnes
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
Mikä ihmeen oppisopimus?
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Erilaisia vaihtoehtoja….
Paikkakunta päivämäärä Etunimi Sukunimi WinNova
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
Miten edesauttaa erityistä tukea tarvitsevien nuorten siirtymistä ammatilliseen koulutukseen ja työelämään? Seija Eskola Validia Ammattiopisto.
Valma oppisopimuskoulutukseen valmentautuminen
Kaksoistutkinto-opiskelu
Lukion jälkeen voi hakea opintopolku.fi
Mitä peruskoulun jälkeen?
Ammatillisen koulutuksen valtionosuusrahoitus vuosi >
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Nuorten oppisopimuskoulutus
Ohjaamo ja ammatillisen koulutuksen reformi – kommenttipuheenvuoro 3
Ammatillinen koulutus
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Kotiväenfoorumi Hellevi Lassila Koulutusjohtaja, vararehtori
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu –ideariihi
Finanssiala pähkinänkuoressa
Työpaikalla oppiminen - Tietoa ja terminologiaa (TET, TOP, työssäoppiminen, työharjoittelu, oppisopimus)
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
PERUSKOULUN TUKI AMMATINVALINNASSA
Ammatillisen koulutuksen reformi
OSMo Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin –projekti
Jatkuva haku Keudaan Jatkuvassa haussa voi hakea kuka vain. Voit hakea sekä ilman pohjakoulutusta että esimerkiksi seuraavalla koulutustaustalla: ammatillinen.
YHTEISHAKU 2019.
Saimaan ammattiopisto Sampo
johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO
Omnia.fi/yhteishaku.
”Opiskelupaikan valinta on iso päätös, mutta loppuelämääsi se ei lukitse. Unelma-ammattiin voi päätyä montaa eri reittiä ja minkä ikäisenä tahansa.”
Kainuun ammattiopisto Oppimisen iloa!
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Väyläopinnot Yhteistyössä Karelia ja Riveria
Väyläopintoihin ohjautuminen
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Osaaminen esille Europassilla
Esityksen transkriptio:

AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA

OPISKELUPAIKAN VALINTA ON ISO PÄÄTÖS, MUTTA LOPPUELÄMÄÄSI SE EI LUKITSE. UNELMA-AMMATIIN VOI PÄÄTYÄ MONTAA ERI REITTIÄ JA MINKÄ IKÄISENÄ TAHANSA.

KATSO ARMANIN TARINA TÄSTÄ

SINÄ MÄÄRITÄT OMAN REITTISI

TYÖHÖN, OPINTOIHIN JA ELÄMÄÄN Valitse ammatillinen koulutus, kun haluat oppia asioita käytännössä tekemällä oppia ammatin ja päästä nopeasti töihin jatkaa opintojasi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa

PALJON, MISTÄ VALITA TUTUSTU ALOIHIN TUBETTAJIEN KANSSA 43 ammatillista perustutkintoa tähtää eri ammatteihin

HAE MILLOIN VAIN YHTEISHAKU JATKUVA HAKU ERITYISOPETUKSEN HAKU Yhteishaussa hakevat peruskoulun ja lukion päättäneet. JATKUVA HAKU Jatkuvassa haussa voi hakea kuka tahansa, joka haluaa hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan. ERITYISOPETUKSEN HAKU VALMA (ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus) TELMA (itsenäiseen elämään valmentava koulutus) Antaa aikaa tutustua eri opiskeluvaihtoehtoihin ja mahdollisuuden parantaa opiskeluvalmiuksia Tarjoaa taitoja kohti itsenäisempää elämää sairauden tai vamman vuoksi erityistä tukea tarvitsevalle

YKSILÖLLINEN EI OLE YKSINÄISTÄ Opit yksilöllisesti, mutta et yksin Kaikille tehdään suunnitelma omalle polulle Aiemman osaamisen tunnistaminen kattaa harrastukset ja kesätyöt Valmistut, kun tutkintoon vaadittavat suoritukset ovat valmiina Näytöt – osoitat ammattitaitosi käytännön työtehtävissä pääosin työpaikoilla Opiskelet joustavasti oppilaitoksessa ja työpaikoilla Moniammatillinen henkilökunta tukee ja ohjaa opintojasi hakuvaiheesta työelämään siirtymiseen asti

TAVOITTEELLISTA OPPIMISTA TYÖPAIKOILLA Koulutussopimus Tutkinnon osa tai sitä pienempi kokonaisuus kerrallaan Opiskelija ei ole työsuhteessa, jolloin palkkaa ei makseta Oppilaitos vastaa ohjauksesta Oppisopimus Määräaikainen työsopimus enintään koko tutkinnon ajaksi Palkallista opiskelemista Oppimista työpaikalla ja oppilaitoksessa

UPEITA MAHDOLLISUUKSIA – MIKÄ VOISI OLLA SINUN JUTTUSI? Ammatti- ja lukio- opistojen opiskelu rinnakkain Osa opinnoista ulkomailla Oppisopimuksella suoraan työelämään Koulutusalan joustava vaihtaminen tarvittaessa Opintojen ja urheilun yhdistäminen laadukkaalla tavalla Vahvat valmiudet yrittäjyyteen Huippuosaamisella ammattitaitokilpailuihin

JATKO-OPINTOMAHDOLLISUUDET MONIPUOLISET JATKO-OPINTOMAHDOLLISUUDET KORKEAKOULUTUS ON AVOINNA Ammattikorkeakouluun tulossa todistus- ja pääsykoevalinta Yliopistoon pääsykoevalinta Avoimen korkeakoulun väylät myös auki AMMATISSA KEHITTYMINEN Ammattitutkinto Erikoisammattitutkinto AMMATIN VAIHTAMINEN Ammatillisessa tai korkeakoulutuksessa

AMMATILLISELLA TUTKINNOLLA VOI HAKEA JATKOSSAKIN KORKEAKOULUUN Tiesitkö, että ammattikorkeakouluissa opiskelupaikan vastaanottaneilla 44 %:lla on ammatillinen tutkinto, yliopistoissa 10 %:lla?

” Se, mitä on vaikea tajuta 15-vuotiaana on se, että kaikki ne asiat joita opit tai teet, tulee tukemaan sua myöhemmin siinä, mitä päätätkin tehdä. PIPSA HURMERINTA KOKKI, RUOKAKIRJAILIJA, TV-PERSOONA

Se on mun ammatillinen käyntikortti, jota ei voi koskaan ottaa multa pois. ” ARMAN ALIZAD VAATTURIMESTARI, TUOTTAJA, JOURNALISTI

LÖYDÄ OMA VÄYLÄSI VÄYLÄTAUKI.FI #VÄYLÄTAUKI