Lapsuus ja nuoruus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TEEMA I TERVEYTTÄ EDISTÄVÄ ELÄMÄNTAPA
Advertisements

ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA.
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
Oppimisvaikeudet kehityksen riskitekijöinä
Terveystieto 7.
Rajaa terveyden ja sairauden välille on vaikea vetää
Terveyden edistäminen diakoniatyössä
Kuntoutumisen tukemisen op. jakso. Erityispedagogiikka
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Naisen terveyden edistämisen erityiskysymyksiä, 1 ov
Yhteistyössä:. Mistä on kyse? Hanke edistää esi- ja alakouluikäisten vähän liikkuvien lasten yhdenvertaisia osallistumis- ja liikkumismahdollisuuksia.
Toimintakäytäntöjen vertailu terveyskeskusten välillä Outi Elonheimo Dosentti, LKT APR-benchmarking-seminaari.
Terveysosaaminen ja media
Anni Lindberg Laura Lehtinen Aino-Maria Lahdensuo
LASTEN SYRJÄYTYMISEN SYNTYMEKANISMIT
Teini-ikäisen mielialoista Teini-ikäisen ”tuulet” ovat osa aikuistumista.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Hiiden alueen hyvinvoinnin tila Eija Tommila.
NUORTEN SEKSUAALI- KASVATUS JA SEKSUAALITERVEYS
Väkivalta päihdeongelmaisen naisen elämässä
Kotitehtävä.
Mielenterveyden häiriöt
Allergiat.
Allergiat.
Kouluinfo Renkomäen koulu
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
ADDIKTIO ELI RIIPPUVUUS
PSYKOOSI = vakava mielenterveyden häiriö, jossa todellisuudentaju hämärtyy ja vääristyy, synonyymi sanalle mielisairaus.
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
Psyykkinen itsesäätely
Kansalaisten käsityksiä mielenterveydestä ja mielenterveyspalveluista Ulla Aspvik Ylihoitaja, TtT Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri II Kansallinen depressiofoorumi.
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
Alkoholi. Alkoholi Suomen yleisin päihde Etanoli on alkoholi juoman päihdyttävä aine Alkoholia pidetään keskivahvana päihteenä Alkoholi pitoisuus ilmaistaan.
Lähetekriteerit ja lähetteen sisältö. Lähetekriteerit erikoissairaanhoitoon Lastenpsykiatrian yksikköön tullaan hoitoon lääkärin lähetteellä Mikäli lapsella.
Mitä yksilö / yhteisöt / yhteiskunta voi tehdä ehkäistääkseen mielenterveyden häiriöitä? vastaa vain siihen, mitä kysytään (keskity tähän koko vastauksen.
Osteoporoosi. Mikä on osteoporoosi? Osteoporoosi eli tunnetummalla nimellä luukato on Suomessa runsaslukuisena esiintyvä yleissairaus. Sairaus sekä tietyt.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Valkeisenmäen päiväkoti Nella Baltzar 9J
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Nuoret ja liikenne (riskikäyttäytyminen) Yksilöpsykologiset tekijät  Persoonallisuus  Taipumus riskikäyttäytymiseen  Sisäisten mallien kehittyneisyys.
Petra Suonio  MISTÄ NÄKÖKULMASTA ARVIOIT LAPSEN KEHITYKSEN PULMIA?PIDÄTKÖ NIITÄ ENSISIJAISESTI VAIKEUKSINA VAI LAPSEN OMINAISUUKSINA?
3. ELÄMÄNKULKU JA TERVEYS TERVEYSTIETO 7. IKÄJANA  Asiantuntijaryhmät: Lapsuus 0-11v Nuoruus 12-18v Aikuisuus 19-64v Vanhuus 65  v  Perehtykää apukysymysten.
63. Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveyden häiriöt
63. Mielenterveyden häiriöt
Alkoholista asiallisesti
Mielenterveyden häiriöt
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
CHILD-SLEEP -TUTKIMUSPROJEKTI
Terveyskulttuuri.
Syömishäiriöt 5.6.
Nuoret aikuiset.
Alkoholiriippuvuuden kehittyminen ja hoito
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
IHOSYÖPÄ.
TE1 Terveyden perusteet
Liikuntasosialisoituminen ja liikuntasuhde
Riski- ja suojaavien tekijöiden tunnistaminen
Yleisimpiä tarkasteltavia näkökulmia (1/3):
16 Persoonallisuushäiriöissä piirteet ilmenevät äärimmäisissä muodossa
Psyykkinen terveys.
Näkökulmia vastaamiseen
Ongelmista selvitään Ihmiset selviävät vaikeista kokemuksista luultua paremmin. Menetystä ja kriisiä ei käsitellä erityisissä vaiheissa. Bonnano: jopa.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Opiskeluhuollon palvelut
Kielellinen erityisvaikeus
KOULUTERVEYDENHUOLLON TEHTÄVÄT Oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin
Nuoret ja trendit -tutkimus
Esityksen transkriptio:

Lapsuus ja nuoruus

Terveys Lapsuudessa ja nuoruudessa ihminen omaksuu tietyt elämäntavat, jotka määräävät aikuisiän hyvinvointia. Tärkeimpiä ovat ravinto- ja liikuntatottumukset, suhtautuminen työhön, lepoon, seksuaalisuuteen ja päihteiden käyttöön. Kouluissa terveydenhuolto pyrkii turvaamaan jokaiselle nuorelle terveen kasvun ja perustan.

Sairaus Leikki-ikäisillä lapsilla ilmenee paljon infektioita, jotka leviävät päiväkodeissa sekä kouluissa, ja joista kärsii koko perhe. Sitä pyritään ehkäisemään esim. käsien pesulla. Pienillä lapsilla esiintyy myös erilaisia allergioita, joiden lisääntymisen taustalla on arveltu olevan ylihygieenisyys, eli lapset ei enää altistu samalle määrälle ympäristön mikrobeja kuin aiemmin. Rokotusohjelman avulla lapset saavat suojan mikrobeja vastaan.

Mielenterveyden häiriöt Mielenterveyden häiriöistä kärsii n. 10-15% nuorista, joihin kuuluu myös univaikeudet. Kouluterveystutkimuksen mukaan kolmasosa koululaisista arvioi terveyttään erittäin hyväksi, neljäsosalla on psykosomaattisia oireita ja kymmenesosalla pitkäaikaissairaus. Nuorilla on lisääntynyt myös oppimisen ja kehityksen erityishäiriöt, kuten vuorovaikutuksen, puheen ja kielen sekä käyttäytymisen häiriöitä. Yksi vaikuttavista tekijöistä on median lisääntynyt käyttö, jolla uskotaan olevan kielteisiä vaikutuksia lapsen psyykkisiin toimintoihin ja ajattelun kehitykseen.

Lähteet https://peda.net/siikalatva/siikalatvan- lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita1-1601152/sairaudet-ja- nden-ehkaisy/kansant