Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kaste ohjelma ja Mitä Kasteesta on kasvamassa?
Advertisements

PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Turvaa ja hyvinvointia lapselle ja perheelle – palveluiden yhteiskehittämistä Koontia Arvokas elämä –hankkeen poluilta tulevaisuuden kehittämistä varten.
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Lasten Kaste –laivaseminaari
Mika Niemelä Riikka Helin
Sosiaalityö Tornio Saalismaa Seija, Karjalainen Sirpa Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
LAPSEN ÄÄNI -hanke Etelä-Kymenlaakson perhepalveluverkosto
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Valtakunnallinen vammaispalveluhanke Keski-Suomen Vammais-Kaste
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Lasten, nuorten ja lapsiperheiden palveluiden nykytila
Taysin nps ja lastensuojelun yhteistyö
Sijaisperheiden ja sijoitettujen lasten kanssa tehtävä työ
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Nuoren turvapaikanhakijan polku Pudasjärvellä
AH Lastensuojelulaki sosiaalityön arjessa Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö Arja Honkakoski Sosiaalityön kehittämispäällikkö.
Pään avauksia lapsen oikeuksiin Lapsen oikeudet 20v.
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Lapset, perheet, järjestöt ja kunta kumppaneina Hannakaarina Sarvela, projektipäällikkö, MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piiri ry. Ulla Rissanen, varhaiskasvatuksen.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Perhepalvelukeskus Lasten Kaste oppimisverkosto Ritva Olsén, perhepalvelujohtaja Lasten Kaste oppimisverkosto Ritva Olsén, perhepalvelujohtaja.
Alueverkoston ohjelma Nuorten Ystävien tervehdys, pääsihteeri Arja Sutela Järjestöjen mahdollisuudet Oulun kaupungin kuntalaislähtöisen kaupunkikehittämisen.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osakokonaisuus Ohjausryhmä Projektipäällikkö Leila Mukkala.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Ikäihmisten arjen ja palvelujen parantamiseksi
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
PALVELUTARJOTIN – MARKKINAPAIKKA. 1. PALVELUNTUOTTAJA - Markkinointi on edullista yhteisen palvelutarjottimen avulla -Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon.
”Liikennevalomalli”; Lasten, nuorten ja perheiden segmentointi palvelutarpeen mukaan – soveltaminen toiminnan ja talouden ohjaukseen Arto Willman, Hyvinvointipäällikkö.
KATAJAINEN -ryhmämuotoinen päivätoiminta
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Hyvinvoinnin integroidut toimintamallit
KEVÄT 14 TALVI 15 KESÄ 14 SYKSY 15 KESÄ 15 SYKSY 14 KEVÄT 15 TALVI 14
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Hyvinvointikoulun toimintamalli
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Lapsiperheiden elintapaohjaus Monialaista työtä –yhdessä tehden!
YHDESSÄ VOIMISTUEN – laadukasta sosiaalityötä lappilaisille 1. 10
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä Saana Savela
Tampere: Linnainmaan kouluikäiset lapsiperheet
Sosiaalialan tehtävärakenne
Kommenttipuheenvuoro
Pirjo Kotkamo, hanketyöntekijä, psyk
Mikä on koordinaatiohanke ja miten se tukee alueellisia kokeiluja
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
Pohtimolampi Vanhustyön kehittämisyksikkö
Palveluiden pohjana pärjäävyys – kuinka rakentaa Lapset puheeksi -työhön pohjautuva palvelurakenne? Mika Niemelä.
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Hyvinvointikoulua rakennetaan Oulussa kumppanuudella Arto Willman hyvinvointipäällikkö, sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki.
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
HYVINVOINTIKOULU Hyvinvointipäällikkö Arto Willman,
Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE)/ STM & OKM Nuorten syrjäytymisen ehkäisy –työseminaari
SenioriKaste – Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Oma Häme Lape: Koulutuskuntayhtymä Tavastian osahanke
Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemus- asiantuntijaksi!
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
PERHETYÖN UUDET KUVIOT JA PALVELUOHJAUS
Osatyökykyisille tie työelämään
Näkökulmia kunnalliseen nuorisotyöhön
Esityksen transkriptio:

Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus Pohjois-Suomen Lasten Kaste –hanke Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Pohjois-Suomen Lasten Kaste –hanke pähkinänkuoressa Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke on osa Kaste-ohjelmaa, ja se koostuu neljästä alueellisesta osakokonaisuudesta ja koordinaatio-osiosta. Hankkeen koordinaatiosta vastaa Oulun kaupunki, sivistys- ja kulttuuripalvelut. Osakokonaisuuksien vastuutahoina toimii: Lapin osakokonaisuus: Kolpeneen palvelukeskus ja Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Lapin toimintayksikkö (Poske, Lappi) Oulun seutukaaren osakokonaisuus: Oulun kaupunki. Oulun eteläinen osakokonaisuus: Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä. Kainuun osakokonaisuus: Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hankkeen kehittämisteemoja ovat perhekeskus-toiminta, oppilas- ja opiskelijahuolto ja lastensuojelu. Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus on mukana lastensuojelun kehittämisteemassa. Hankkeen tavoitteena on hyvinvoinnin ja osallisuuden lisääminen lapsiperheiden arjessa. Lisäksi vähennetään eriarvoisuutta ja estetään lasten ja nuorten syrjäytymistä. Ehkäisevää lastensuojelua vahvistamalla pyritään vähentämään huostaanottojen tarvetta. Periaatteena on oikea-aikaisen tuen kohdentuminen lapsiperheiden arkeen erilaisissa kasvu- ja kehitysympäristöissä. Kainuun toiminnallisen osakokonaisuuden tavoitteet ovat: Lapselle vastuussa olevalla yhteistyöllä varmistetaan lapselle oikea apu oikeaan aikaan. Vahvistetaan lasten ja perheiden kuulemista ja osallisuutta lastensuojelun asiakasprosesseissa. Kehitetään lapsi- ja perhekohtaisen lastensuojelun työkäytäntöjä ja tukimuotoja. Vahvistetaan työntekijöiden osaamista lasten ja perheiden kanssa työskentelyssä sekä monitoimijaisessa verkostoyhteistyössä. Pohjois-Suomen Lasten Kaste –hankkeen toteutusaika: 1.2.2014 - 28.2.2016

Kehittämistyö käytännössä ja yhteistyössä eri verkostojen ja asiakkaiden kanssa Laadittu lastensuojeluntarpeen selvitysten tekemisen tueksi esitietolomake. Lapsen kuulemisen ja kohtaamisen kehittäminen lastensuojelussa prosessikoulutuksen keinoin. Kysely kainuulaisille lastensuojeluntarpeen selvityksen kokemuksista. Intensiivisen päihdeperhetyön kehittäminen ja koulutusten järjestäminen . Lapsiperheille suunnattujen palvelujen kokoaminen ja vieminen Hyvinvoinnin palvelutarjottimelle yhteistyössä Hyvinvoinnin palvelutarjotin –hankkeen ja kehittäjäasiakkaiden kanssa. Voikukkia –toimintamallin tuominen Kainuuseen. Käynnistetty Voikukkia –ammatillinen vertaistukiryhmä sijoitettujen lasten biologisille vanhemmille.