NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yhdistystoiminnan perusteet
Advertisements

Tietojärjestelmistä 1. Termejä  Data  usein luonteeltaan kvantitatiivista  helppo siirtää, jäsentää ja tallentaa koneisiin  tietokone käsittelee dataa.
TUPLATIIMI - YHTEISÖLLISYYS
Tiimit Liikeidea Ideariihi.
HALLITUKSEN JÄSENTEN TEHTÄVÄT YHDISTYKSESSÄ
Markkinointi KJT-Johtokunta Open
Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat
Pohjois-Kuoreveden vesiosuuskunta Toimitusjohtajan tehtävät
Länsi-Uudenmaan ammattikoulutuskuntayhtymä Kulttuuriala Ammatillinen valinnainen Yritystoiminta ja valmistus Vanhan opetussuunnitelman mukainen
Liikeidea Henkilöstö Neuvonantaja.
PIIRIEN TOIMINTAOHJEET
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Holvi.com -maksutili 1 Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa
ELINIKÄISEN OPPIMISEN AVAINTAIDOT
Topirkka.fi portaali
Yrittäjyyskoordinaattorin toimenkuvasta Eri yksiköissä toimii yrittäjyyskoordinaattoreita, joiden tehtävänä on: *kehittää tapoja ja metodeja opettaa yrittäjyyttä.
PK-kehittämispalvelut
Liiketalouden opiskelijoiden työssäoppiminen
4H-Yrityksen liiketoimintasuunnitelma
Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten liiketoimintasuunnitelman laatimisohjelma Yritysjohdon apuväline liiketoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen Työkalu.
Uusi JoJo - kurssi Kouluttajakoulutus Nosto ”Talous” Suomen Palloliitto Helsinki Veijo Vainikka.
YRITYKSEN PERUSTAMINEN
Toimintasuunnitelma.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Asukasdemokratia Lohjan Vuokra-asunnot Oy:ssä (Lova)
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa Tiimit Tiimit Liikeidea LiikeideaIdeariihi.
Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa Toimintasuunnitelma.
NY Vuosi yrittäjänä.
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Paikallisjärjestön säännöt Tausta Yhdistyslain ja kirjanpitolain muutos Tavoite nykyaikaistaa säännöt Esitys järjestökäsittelyn pohjalta Hyväksytty.
Työssäoppiminen eli TOP
Ajankohtaista toimeenpanon näkökulmasta Toimintaryhmien puheenjohtajien tapaaminen Tampere Kirsi Murtomäki ylitarkastaja Varainhoito-osasto.
Maija Pirvola Yrityssalo Oy alk. Salon kaupungin omistama elinkeinoyhtiö.
OSAAMISEN KASVATTAMISTA YHTEISELLÄ KEHITTÄMISELLÄ - HYVINVOINTITOIMIALAN INFO /Eeva Nuottasaari.
FTR (Formal Technical Review) Kimmo Airamaa. Johdantoa Muodollinen tekninen tarkastus = toiminta tarkastustilaisuudessa on tarkasti määritelty Muodollinen.
Kirjanpidon perustekniikka
Vip-opiskelija ja opiskelijafoorumi. Opiskelijafoorumien perustaminen jokaiseen opetuspisteeseen Tavoitteena opiskelijoiden äänen kuuleminen ja vaikutusmahdollisuuksien.
Vinkkilista hyvän yhteistyön rakentamiseen järjestön luottamusjohdon ja operatiivisen johdon välille Vinkit poimittu OK-opintokeskuksen ja SOSTEn järjestämässä.
Ulkoisen hallituksen merkitys liiketoiminnassa Veli-Matti Nopanen Pohjois-Suomen Hallituspartnerit ry.
PALVELUTEHTÄVISSÄ TOIMIMINEN Mitä näytössä näytetään.
Liiketoimintasuunnitelma Liiketoimintasuunnitelma on yritystoiminnan kokonaisvaltainen suunnitelma. Se analysoi, perustelee ja täsmentää liikeideaa. Liiketoimintasuunnitelma.
Yrittäjyysasennetta, työelämävalmiuksia, talouslukutaitoja – tekemällä oppien. NY V UOSI YRITTÄJÄNÄ 4. ja 5. tunti – Liikeidea, henkilöstö ja neuvonantaja.
Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa Tiimit Tiimit Liikeidea LiikeideaIdeariihi.
Yrittäjyysasennetta, työelämävalmiuksia, talouslukutaitoja – tekemällä oppien. NY V UOSI YRITTÄJÄNÄ 2. ja 3. tunti – Tiimit, ideariihi ja neuvonantaja.
Yrittäjyysasennetta, työelämävalmiuksia, talouslukutaitoja – tekemällä oppien. NY V UOSI YRITTÄJÄNÄ 1. tunti – kurssin esittely.
YHDISTYSLAIN KESKEISIMMÄT PYKÄLÄT. 8 § YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen säännöissä on mainittava: 1) yhdistyksen nimi; 2) yhdistyksen kotipaikkana oleva.
SJTL hallitus Jäsenyhdistyksellä täytyy olla vuosikokouksen valitsema hallitus. Hallituksen tehtävät koskevat yhdistyksen hoitamista huolellisesti.
Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä.
HEKA MAUNULA TALOTOIMIKUNNAT TERVETULOA!
Uusien toimijoiden koulutus Hallituksen toiminta, oikeudet, velvollisuudet, toimihenkilöiden tehtävät Markku Tikkanen ja Kirsi Contursi.
Keskustan politiikka keskustan kunnallispolitiikkaa johtaa kunnallisjärjestö kunnallisjärjestö hyväksyy kunnallisvaaliohjelman, ohjaa valtuustoryhmän nelivuotiskauden.
19 Yritys tavoittelee voittoa s
Mitä kaikkea meidän täytyy tänään tehdä? (Työ ja koulutus)
Toimintasuunnitelma.
Lämpimästi tervetuloa!
Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
Järjestötoiminnan ABC
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä
EmCen käyttöönotto.
Yhteistoiminnallinen kokous
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus
Käsitteitä yrittäjyydestä
ULVILA GMT Raimo Gröhn GMT Raimo Gröhn.
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Paimion Haka uudet joukkueet T-P-11mpainpalaveri
Marttayhdistyksen vuosikello
Esityksen transkriptio:

NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5 NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5. tunti – Liikeidea, henkilöstö ja neuvonantaja

Liikeidean valinta Yrityksen liikeidea valitaan yhdessä Kaikkien yrityksen jäsenten tulee olla yhtä mieltä valittavasta liikeideasta

Liikeidean valinta Valintatapa voi olla vaikkapa: Jokainen valitsee itse yrityksensä idean perusteella Äänestys NY-tiimeistä Opettaja jakaa ryhmät

NY-yrityksen henkilöstö

NY-yrityksen henkilöstö Jokaisella yrityksellä tulee olla vähintään toimitusjohtaja ja talousvastaava NY-yrityksissä eri tehtävien rajat eivät ole tarkkoja, vaan yleensä jokainen tekee useita eri asioita

Toimitusjohtaja Johtaa toimintaa (toimitusjohtajalla tulee siis olla kokonaiskäsitys siitä, missä mennään) Laatii liiketoimintasuunnitelman yhdessä muun johdon kanssa. Asettaa toimintatavoitteet ja laatii toimintasuunnitelmat Luo hyvän me-hengen yrityksen sisällä Huolehtii, että lopettaminen viedään asianmukaisesti läpi ja vuosikertomus palautetaan sähköisesti palautuslomakkeella Tuntee NY-yritystä koskevat säännöt Jatkuu…

Toimitusjohtaja Tiedottaa jäseniä yrityksen kehityksestä Pitää yhteyttä neuvonantajaan ja tarvittaessa NY-toimistoon Tekee päätöksiä ja ratkaisee ongelmia yhdessä muiden kanssa Käy läpi kaikki ideat ja ratkaisumallit

Talousvastaava Pitää huolta taloudesta ja hoitaa seuraavat asiat: 1. ILMOITUKSET JA RAPORTIT perustamisilmoitus     lopettamisilmoitus  2. LASKELMIEN TEKEMINEN budjetti hinta-/tuotelaskelmat myyntiraportin tuloslaskelma ja tase vuosikertomuksen tuloslaskelma ja tase Jatkuu…

Talousvastaava 3. VAROJEN HOITO 4. KIRJANPITO hoitaa yrityksen rahoja vastaa kassasta ja pankkitilistä kerää mahdolliset rekisteröintimaksut ja tilittää ne opettajalle   4. KIRJANPITO kuitit ostosta ja myynneistä (tositteet) kirjaukset tilinpäätös

Sihteeri Pitää yrityksen tärkeät paperit ja kirjeenvaihdon järjestyksessä Lähettää kokouskutsut ja esityslistat ennen jokaista hallituksen kokousta Pitää pöytäkirjaa hallituksen kokouksissa Vastaa osuusluettelosta Pitää osaltaan huolen, että NY-yritys noudattaa lakeja ja määräyksiä Tuntee ohjelman sääntöjen sisällön Hoitaa yrityksen tiedonvälityksen (puhelin, kirjeenvaihto)

Tuotanto- tai palveluvastaava Vastaa tuotannosta Asettaa tuotantotavoitteet Tutkii, mistä yritys voi ostaa materiaaleja tai palveluja tuotteisiin Pyytää tarvittaessa tarjouksia yrityksistä (esim. painotyöt) Vastaa, että toimitettuja tuotteita on oikea määrä ja että tuotteet ovat vahingoittumattomia Pitää varastokirjaa

Markkinointivastaava Kantaa päävastuun markkinoinnista Laatii analyyseja: asiakkaiden toiveet (kysyntä), kohderyhmä, kilpailija-analyysi ja markkinatutkimus Ehdottaa markkinointiin liittyviä toimenpiteitä

Myyntipäällikkö Kantaa päävastuun myynnistä Valmistelee myyntitavoitteet Pitää myyntikirjaa ja varastokirjaa Organisoi, kouluttaa ja motivoi myyjiä Laatii ja esittää myyntitilastoja

Henkilöstöpäällikkö Ehdottaa sopivaa työnjakoa Pitää kirjaa työtunneista Pitää huolta henkilöstöstä Järjestää henkilöstön koulutusta Järjestää virkistystoimintaa henkilöstölle

Neuvonantajan rooli Neuvonantaja hankitaan työelämän piiristä Ei ole NY-yrityksen jäsen, eikä hänellä ole päätösvaltaa Auttaa NY-yrittäjiä tiedoillaan ja kokemuksellaan Pohtikaa, kuka voisi toimia neuvonantajananne ja olkaa häneen yhteydessä!

Opettaja Opettajan rooli yrityksen ohjaajana on tärkeä Opettajat eivät ole NY-yrityksen jäseniä, joten heillä ei ole muodollista päätösvaltaa Opettajat ja koulu voi kuitenkin asettaa sääntöjä ja rajoituksia, joita yritysten on noudatettava kyseisessä koulussa Säännöt voivat esimerkiksi koskea rajoituksia, jotka liittyvät eri toimintoihin osallistumiseen, koulun tilojen käyttöön tai toteutettaviin ideoihin Kerro opettajan roolista ja kuinka se tukee oppimisprosessia.