Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tiimit Liikeidea Ideariihi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tiimit Liikeidea Ideariihi."— Esityksen transkriptio:

1 Tiimit Liikeidea Ideariihi

2 Tiimien muodostaminen
Tiimien koko vaihtelee 2-10 henkilön välillä. Paras ryhmäkoko on sellainen, jossa ryhmä toimii ja on motivoitunut. Suositeltava ryhmäkoko 4-7 henkilöä. Käy läpi oppilaiden edellisellä tunnilla täyttämät SWOT- analyysit. Yritä

3 Tiimien muodostamisessa tärkeää:
Jäsenten kiinnostus Tiimin ja liikeidean etsimisen kannalta on hyvä, jos tiimin jäsenet ovat kiinnostuneita samanlaisista asioista. Erilaiset kiinnostukset voivat olla hyvästä, mutta silloin kannattaa miettiä, millä tavalla nämä täydentävät toisiaan.

4 Tiimien muodostamisessa tärkeää:
Jäsenten vahvuudet: Tärkeätä muodostaa toisiaan täydentävä ja toimiva kokonaisuus. Välttämättä ei ole hyvä, että tiimin jäsenet ovat hyviä samoissa asioissa, vaan kullakin on oma erikoisalueensa.

5 Tiimien muodostamisessa tärkeää:
Henkilökemiat Luovat edellytyksen toimia yhdessä. Olennaista liiketoiminnassa on se, että tiimin jäsenet tulevat hyvin toimeen yhdessä. Paras tulos syntyy yleensä silloin, kun tehdään yhdessä ja nautitaan tekemisestä!

6 Liikeidea Toiminta-ajatus eli se, mitä yritys haluaa tehdä.
Sisältää yrityksen koko toimintakonseptin: markkinat/ asiakkaat tuote valmistus myynti

7 Liikeidea Voi olla fyysinen tuote tai palvelu.
Liikeidean perustana yleensä tiimin vahvuudet omat erityistaidot kiinnostus

8 Aikaisempia liikeideoita:
Tuotantoyritykset: Patakinnas Vieraskirja Jääskrapa Avaustuotteet (puinen avaaja) Kalenteri, koululehti, keittokirja Promootiotuotteet (kravaatit, kravaattineulat, kalvosinnapit jne. ) Koristetuotteet Äänilevykellot Palveluyritykset: Internet kotivisut Muuttopalvelut Matkojen järjestäminen Tapahtumien järjestäminen (juhlat, erilaiset tilaisuudet) Kännykkälogot Siivouspalvelu Koirien ulkoiluttaminen Lumenluonti Halkojen tuotanto ja myynti Kioskin pito koulussa Kahvilatoiminta kahvitilaisuuksien järjestäminen Lastenjuhlien pito

9 Aivoriihi ”Brainstorming”
Tarkoituksena nostaa esiin ideoita, joista voitaisiin kehittää yrityksen liikeidea. Valitkaa 3-5 hengen ryhmät aivoriihelle Joko tuleva NY-tiimi tai esim. arvotut ryhmät.

10 Aivoriihen sääntöjä: Älä säästele ideoita Älä tuomitse muiden ideoita
Tuo esiin kaikki ideat mitä vain voit keksiä, vaikka ne tuntuisivatkin järjettömiltä, sillä ne voivat poikia viisaita ideoita myöhemmin. Ei ole olemassa tyhmiä ideoita. Älä tuomitse muiden ideoita Älä hauku tai tuomitse muiden ideoita. Aluksi kerätkää vain kaikki ideat ylös, ja vasta sitten kritisoikaa.

11 Aivoriihen sääntöjä Määrä korvaa laadun tässä vaiheessa
Koittakaa kerätä paperille mahdollisimman paljon ideoita alkuvaiheessa, vaikka ne olisivatkin tyhmiä. Kehitä muiden ideoita Pyri tekemään uusia ehdotuksia muiden ideoiden pohjalta ja kehittämään niitä. Voit myös heittää keskeneräisiä ajatuksia ilmaan muiden kehitettäväksi.

12 Aivoriihen lopuksi Kun ideat on saatu kerättyä, seulokaa parhaat ideat esille. Valitkaa 2-4 parasta ideaa, joita alatte kehittämään eteenpäin. Kun olette kehittäneet nämä ideat valmiin liikeidean tasolle, voitte valita niistä teille parhaiten sopivan

13 Linkkejä netissä www.businessknowhow.com www.business-idea.com

14 Neuvonantaja Neuvonantaja auttaa teitä ja NY-yritystänne eteenpäin.
Pohtikaa mahdollisia neuvonantajia jo nyt. Lisätietoja oppaasta sekä -sivuilta.

15 Neuvonantaja… toimii konsulttina ja antaa neuvoja
tukee eri toimintoja, erityisesti yrityksen alkuvaiheessa pitää yllä motivaatiota auttaa tarvittaessa luomaan hallinnolliset rutiinit keskustelee prototyypeistä ja tuotannosta opastaa yritystä markkinointiin liittyvissä kysymyksissä antaa myyntitekniikkaan liittyviä vinkkejä seuraa taloudellista kehitystä tarkastaa yrityksen kirjanpidon osavuosikatsauksen yhteydessä


Lataa ppt "Tiimit Liikeidea Ideariihi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google