MATKAILU Kuuluu nopeimmin kasvaviin elinkeinoihin maailmassa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
Advertisements

IHMINEN, YMPÄRISTÖ JA KULTTUURI Välimeren alue antiikin aikaan.
Ammattikorkeakoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät sekä yliopettajapäivät Seinäjoella Aija Töytäri-Nyrhinen, TtL Projektipäällikkö.
Matkailun merkitys innovaatiotoiminnan näkökulmasta Satu Luiro Matkailukoordinaattori Lapin liitto.
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
IHMINEN, YMPÄRISTÖ JA KULTTUURI Johdatus ympäristön historiaan.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
Johtaja Leila Helaakoski Pohjois-PohjanmaanTE-keskus EAKR-seurantakomitea
Lapin yliopistoa profiloiva tutkimus Kansainvälinen arviointiryhmä Pj. Jorma Sipilä
Turvallisuusviestinnän yhteistyöfoorumi Kansliapäällikkö Päivi Nerg Sisäasiainministeriö.
Globalisaatio Globalisaatio (maailmanlaajuistuminen) tarkoittaa eri alueiden välisen vuorovaikutuksen kasvua ja vahvistumista Taloudellinen globalisaatio,
Hurtig Te1 Ympäristöterveys. Ympäristön terveyteen vaikuttavat tekijät: 1. Fysikaaliset: melu, tärinä, säteily, kuumuus, kylmyys 2. Kemialliset:
Arvot Ammattikorkeakoulun perusarvoja ovat luottamus, yhteistyökykyisyys ja muutoskykyisyys. Arvot Ammattikorkeakoulun perusarvoja ovat luottamus, yhteistyökykyisyys.
/hp Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v Lähde: Tilastokeskus Muut menot 0,81 mrd. € Investoinnit 4,70 mrd. € Muut toimintakulut.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Ydinsisältö.
Maapallon metsät.
HAVAIJI.
Suhdannevaihtelut.
VEROTUS.
NYKYTILAN KUVAUS Maaseudun kehittäminen
PSYKODRAAMA Aika: , 19 oppituntia. Pe ,
Mikko Mönkkönen & Janne Kotiaho Bio- ja ympäristötieteiden laitos
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Maahanmuuttajille suunnattu kieli- ja kotoutumiskoulutus Koulutuksella tuetaan aloittavia yrittäjiä ja uutta yrittäjyyttä. Yhteishankintakoulutukset.
Maalta kaupunkiin s
1. Maailmanperintö-kohteet
Matkalla Meijän maakuntaan Maakuntavaltuusto
Väestönkehityksen näkymät
Matkailu Matkailija on ihminen joka käy tilapäisesti oman paikkakuntansa ulkopuolella Matkailulla pitkät perinteet (jo antiikin aikana), alkoi yleistyä.
Matti Pohjola Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
Eniten kohderyhmää tavoittavat aikakauslehdet lukijoiden kiinnostusten kohteiden mukaan Kevät 2017.
EDELLYTYKSET AVOIMEN DATAN HYÖDYNTÄMISELLE LIIKETOIMINNASSA
Majoituspalvelun ostopäätökseen vaikuttavat tekijät Turun Osuuskaupan hotelleissa Opinnäytetyö, Hanne-Mari Tuike, Turun ammattikorkeakoulu.
KANSAINVÄLINEN TALOUS
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Iäkkäiden yhteen sovitettujen palvelujen kokonaisuus Päijät-Hämeessä Tiedotustilaisuus Anu Olkkonen-Nikula, I&O kärkihankkeen muutosagentti.
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Ydinsisältö
Terveysteknologia terveemmän elämän puolesta
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Terve mieli työssä Sirkku Kivistö Työterveyslaitos
Kokonaisarkkitehtuurin kehitys kohdealueelle
Hyvinvoinnin edistäminen kunnan ja maakunnan yhteistyönä
Kestävää kasvua ja työtä Mitä ohjelmasta rahoitetaan?
KA1 - Yhdessä olemme enemmän
Liikenneinfrastruktuurin puurakentamisohjelma
Maaseuturahaston kehittämishankkeiden vaikuttavuus
Maaseudun asema suomalaisessa yhteiskunnassa
Kulttuurin kuntakuva ja tulevaisuus
TäsmäKoulutus ja muut osaamisen kehittämisen palvelut
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Vapaa aika, ulkoiset uhat ja muut esiin tulleet asiat
Kansainvälinen muutto Suomeen 1990-luvulta alkaen
Mitä hyötyä on ergonomian parantamisesta?
Mitä hyötyä on ergonomian parantamisesta?
I PYYNTIKULTTUURISTA MAANVILJELYYN
Leivonveden GWMS-automaattiasema
Valtuustoaloitteesta yhteiseen tahtotilaan
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Kestävä ja vastuullinen vedenkulutus
HYVINVOINTITIEDON KLINIKKA
Paula Tuovinen, johtaja
VEROTUS.
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
Poissa – vaan ei sittenkään
VEROTUS.
Varsinais-Suomen Kylät ry:
Esityksen transkriptio:

MATKAILU Kuuluu nopeimmin kasvaviin elinkeinoihin maailmassa. Sen lisääntymisen taustalla ovat mm. vapaa-ajan lisääntyminen, varallisuuden kasvu, liikenteen kehittyminen ja viestinnän lisääntyminen. Matkailun painopiste on kuitenkin edelleen teollisuusmaissa. Se on valtaosin teollisuusmaiden välistä tai sisäistä matkailua. Suosituimpia maita ovat Ranska, Yhdysvallat ja Espanja. Kansainvälisestä matkailusta yli puolet tapahtuu Euroopassa. Matkakohteen valintaan vaikuttavat monet tekijät mm. luonnonolot, kulttuuritekijät sekä palvelut. Vaikuttaa kohdealueen talouteen, kulttuuriin ja ympäristöön. Haittoja ja hyötyjä

Turismin vaikutuksia talouteen HAITTOJA HYÖTYJÄ pääosa matkailun rahavirroista jää lähtömaahan hotellien varustelu tuodaan ulkomailta lomakohteissa ulkomaisia lainoja, joista valtioilla velkaa matkailuun käytettyjä varoja tarvittaisiin oman väestön hyvinvoinnin edistämiseen matkailutulojen ajoittainen epävarmuus (levottomuudet, terrorismi, hurrikaanit) työtä ja tuloja alueelle valuuttaa ja verotuloja valtiolle hyvä tiestö ja kunnallistekniikka myös asukkaille autioituvan maaseudun pysyminen asuttuna

Turismin vaikutuksia kulttuuriin HAITTOJA HYÖTYJÄ kansanperinteestä yksinkertaista viihde- ja rihkamakulttuuria uskonnollisista kohteista markkinapaikkoja turistien tapojen, muodin, ym. tottumusten omaksuminen ”helpon” rahan houkutukset: kerjääminen, huumeet, lapsiprostituutio, rikollisuus kulttuuriperinteen elvyttämi-nen (kansantaide, käsityöt) historiallisten kohteiden kunnostaminen mahdollisesti koulutuksen lisääminen

Turismin vaikutuksia ympäristöön HAITTOJA HYÖTYJÄ ympäristökuormitus, esim. Välimeren alueen sadan miljoonan matkailijan jätevedet maaston kuluminen, roskaan-tuminen, melu laskettelurinteiden laajennuk-set, metsien hakkuut (eroosio, lumivyöryt) niukkojen vesivarojen suuri kulutus matkailukeskuksissa luonnonarvojen tiedostaminen suojelualueiden perustaminen kansallispuistojen perustami-nen (ohjattu matkailu)