Kanit.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

Ota aivosi narikasta: PELAA BRIDGEÄ!
Kuppa, hepatiitti B ja Trikomoniaasi
METSÄNUUDISTAMINEN JUKKA-PEKKA VAPANIEMI
Tiheys.
Tilavuus.
Tilavuus.
Salassapito – Mitä saan kertoa kenelle ja miksi
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
NALLE PUH.
Jarkko Sanna-Mari Hyvärinen Jani Keskinen Nora Lamberg Jarkko Leinonen
Hyvinvointia työstä.
Itä-Suomen asumispäivä –ideoita kehittämiseen Kuopio AVAUS Maakuntajohtaja Jussi Huttunen Pohjois-Savon liitto.
Large Animal Rescue January 2003 Slide Hevonen Laumaeläin Saaliseläin Elopaino täysikasvuisella keskimäärin kg välillä Menee helposti paniikkiin.
0rava - Sciurus vulgaris
HALUATKO TILATA RANTALEIJONAN HELPOSTI NETISTÄ? Tässä vielä vapaina olevat ehdokkaat.. ps. miesgalleriaa päivitetään tunnin välein.
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Hamsteri Hamsteri kuuluu jyrsiöihin.
Koira - Koira on nelijalkainen - Nisäkäs - Sille voi opettaa erilaisia temppuja - Yleensä ne ovat ihmisten lemmikkejä, mutta niitä voi myös käyttää pelastajakoirina.
Gerbiili Gerbiilejä kannattaa hankkia kaksi samassa häkissä eläneestä poikueesta. Gerbiilit liikkuvat sekä yöllä että päivällä. Gerbiilin elin aika on.
Kissa Kissa on helppohoitoinen kotieläin. Kissaa voi silittää.
Komodonvaraani Varanus komodoensis.
Sosiaalinen kehitys lapsuudessa
Sosiaalinen syrjäytyminen
Lehmätutkimus - Väitetään että lehmät tuottavat enemmän maitoa, kun niille soitetaan musiikkia. -
Temperamentti. Temperamentti Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Persoonallisuuden.
Nettikiusaaminen Pietiläinen, Korhonen, Saarimäki.
1. MITÄ TERVEYS ON? TERVEYSTIETO 7. Piirrä vihkoosi ajatuspilviä. Kirjoita ajatuksesi jatkamalla lauseita. Terveys on… Terveys on kuin…
T IEDONHAKUPROSESSI Monta tärkeää vaihetta. M ISTÄ HAKISIT TIETOA ? Sukusi vaiheista Aleksis Kivestä Kauhavan nuorisovaltuuston päätöksistä Lauseennvastikkeista.
Luokittelu Kunta: Eläinkunta Animalia Pääjakso: Nilviäiset Mollusca Luokka: Simpukka Bivalvia Lahko: Unionoida Heimo: Jokihelmisimpukat Margaritiferidae.
Vaatteiden kierrätys Inka Leskelä. Sisällys Korjaa Tuunaa Myy kirpputorilla Vaihda Kaverin kanssa Lahjoita hyväntekeväisyyteen Vie tekstiilikeräykseen.
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
Jäsenhankinta lapset ja nuoret TYÖPAJA
Mitä tällä tunnilla tehdään?
Liito-orava pteromys volans
Mielenterveyden häiriö
VARSIEVÄKALA Coelacanthiformes.
ORANKI (Pongo).
Amerikanpitbullterrieri
Bonobo pan paniscus.
Ydinviestit Ihmiset pärjäävät paremmin arjessa, kun heillä on riittävät voimavarat toimia ja ottaa vastuuta elämästään. Ammattihenkilöt tarvitsevat mahdollisuuden.
Oppimateriaalien tekijänoikeudet ja sopimustarpeet
Koiran kauppa. Koiran luonnevika. Koiran lopettaminen
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
Mikä ihmeen objekti?.
Aasiannorsu Elephas maximus Siina Lehtinen 1A.
Logistiikka ville Mustakallio
Luku 07 Motivaatio saa ihmisen liikkeelle.
Rajapintaluokat Rajapintaluokka luettelee metodit, joille tulee löytyä toteutus asianomaisen rajapinnan toteuttavista luokista. Rajapintaluokka on siis.
Kanahaukka.
Bird bird bird bird bird bird bird bird bird
Tarvitsen uuden lampun. Tunnetko Anjan
KJT Haukat 02 Iso tavoite opetella urheilullisuutta ja elämänhallintaa
Haarapääsky Haarapääsky elää melkein koko elämänsä ilmassa.
PAJU LINTU Max.
Energialähteet.
Lukiossa on tärkeää saada hyviä arvosanoja.
Sinisorsa.
Tehtävä 10.2: Kuvan hakeminen verkosta
Tiheyden määrittäminen laskemalla
(Työ)elämän esiintymistilanteet
Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
Hankeviestintää - miksi ja miten?
Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!
Vapaa aika, ulkoiset uhat ja muut esiin tulleet asiat
CLT132 Tehtävät (viikko 5).
Täydellisen olion teologia
Yrittäjyys antaa virtaa
2. Olio-ohjelmoinnin perusteita
Asiaa itsemurhasta Tilastoja Itsemurhariski
Esityksen transkriptio:

Kanit

YLeistietoa Kanit kuuluvat jäniseläinten lahkoon, ne eivät siis ole jyrsijöitä, vaikka se onkin yleinen luulo. Kani on parhaimmillaan lajitoverinsa seurassa. Kanin elinikä on n. 5-10 vuotta. Poikaset luovutetaan 8-10 viikon iässä.

Kanien käyttäytyminen Kania käsiteltäessä tulee muistaa sen olevan saaliseläin. Kanien kiintymisen osoittaminen on hyvin vähäistä. Tästä syystä ihminen voi luulla, ettei kani ole kiintynyt ihmiseensä ollenkaan. Asia on oikeasti päinvastainen. Kanit kommunikoivat hiljaisesti ja vähäeleisesti. Saaliseläiminä kanit yrittävät salata heikkoutensa (esim. sairaus) mahdollisimman hyvin. Siksi omistajan onkin tutustuttava lemmikkiinsä.

mistä hankkia kani Kania hankkiessa kannattaa miettiä, mistä sen hankkii. Eläinkaupasta saattaa löytyä yksilöitä, jotka on esimerkiksi vieroitettu liian aikasin emosta. Eläinkaupan poikasten alkuperää on myös hankala selvittää. Paras vaihtoehto on kasvattajalta hankkiminen. Kasvattaja osaa etsiä juuri sinulle sopivan ja mieleisen kanin. Myös esimerkiksi netistä voi etsiä ilmoituksia myynnissä olevista kaneista.

Kanin asuttaminen Kanit eivät ole häkkieläimiä, vaan tarvitsevat paljon tilaa. Kanin voi toki asuttaa häkkiin, mutta sen tulisi olla riittävän suuri sekä kania tulisi pitää vapaana mahdollisimman paljon. Paras vaihtoehto kanille on kuitenkin asunnossa kokoajan vapaana oleminen tai oma huone.

Mitä kani tarvitsee ’’Häkkiin’’: pesämökki, ruokakuppi, juomapullo tai –kuppi, heinäteline, vessalaatikko + kuivikkeet, virikkeitä. Hoitoon: kampoja, harjoja, kynsisakset, matkaboksi, pyyhkeitä Ruoat: kani tarvitsee kokoajan puhdasta heinää ja vettä. Lisäksi kanille voi syöttää pellettiä sekä tuoreruokaa, esimerkiksi porkkanaa, banaania ja omenaa. Kaneille on hyvä myös tarjota kovia oksia, ettei niiden hampaat kasvaisi liian pitkiksi.

Harrastukset kanien kanssa Estehyppy: eli esteiden hyppiminen. Päälajit suora- ja mutkarata; kaikille kaneille https://www.youtube.com/watch?v=nVSUqgh96GU Näyttelyt: - ulkomuotoluokka: verrataan kania rodun määritelmään; vain tunnistetatuoiduille rotukaneille - pet-luokka: kani arvostellaan lemmikkiominaisuuksien mukaan; kaikille kaneille

rodut Kanit jaetaan kuuteen eri ryhmään: - kääpiörodut - pienet rodut - keskisuuret rodut - suuret rodut - jättirodut - poikkeavaturkkiset rodut

Lähteet http://www.pesu.org/index.php/materiaalit/artikkelit/176-kanit-ja-niiden-hoito https://kaniyhdistysdotcom.wordpress.com/nayttelyt-ja-tapahtumat/kanin-kanssa- nayttelyihin/ http://www.suomenestekanit.net/kanihyppy.html http://www.lurppa.net/kani/kaninluonto.htm Kuvat: https://kaniyhdistysdotcom.wordpress.com/rodut/ http://www.google.fi/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8 &ved=&url=http%3A%2F%2Fpupuninjat12.blogspot.com%2Fp%2Fpoikaset.html&psig= AFQjCNGdFvAnj1GhQ1h4xvEN2aXKlFmSxQ&ust=1448095511772351

lähteet Kuvat: http://www.google.fi/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact =8&ved=0ahUKEwi7yvnx1J7JAhWpa3IKHc3_D2AQjB0IBg&url=http%3A%2F%2Fkani- asiaa2011.blogspot.com%2F2014%2F12%2Fjoulukalenteri-2- kanihistoriani.html&psig=AFQjCNGdFvAnj1GhQ1h4xvEN2aXKlFmSxQ&ust=1448095 511772351 http://www.google.fi/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact =8&ved=0ahUKEwjTl8HW1Z7JAhUp_XIKHe4YD_MQjB0IBg&url=http%3A%2F%2Fma uhau.blogspot.com%2F2015_04_01_archive.html&bvm=bv.108194040,d.bGQ&psig= AFQjCNGSPOZ3RD9oDUWrK5pp2-_L-EkMQQ&ust=1448097454265949