SFX-linkityspalvelu ja Primo Central Index osana Finna-palvelua

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Finna - Ohjelmistokokonaisuus Kalle Pyykkönen.
Advertisements

Finnan tunnusluvut, luonnostelua (esitystä päivitetty 2.9.) Finnan konsortioryhmä 3.9. Tapani Sainio, Kansalliskirjasto.
UUSI ARKKITEHTUURI – PAREMMAT PALVELUT KDK: asiakasliittymähanke 9. 5
Digitaalisten kirjastopalveluiden arkkitehtuuri UUSI ARKKITEHTUURI – PAREMMAT PALVELUT Järjestelmäarkkitehtuurihankkeet Ari Rouvari ja Esa Kurki.
Primo Central Index –työpaja
Nellistä Finnaan Anna Pienimäki Finna-konsortioryhmä
Finnan käyttötilastot ja tilastotietojen käyttö Heli Kautonen, Markku Laitinen
Finna ja avoimen metadatan lisenssi Finnan konsortioryhmä Tapani Sainio, Kansalliskirjasto.
Nelli-palvelut Finnassa Erkki Tolonen. KIRJASTOVERKKOPALVELUT.
S1 Metalib, SFX, Primo Kirjastoverkkopäivät
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Selviytyjät: Primo Central Index Kirjastoverkkopäivät Jussi Brunberg & Anna Pienimäki.
Lisensoidut aineistot Finnassa
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut PCI:n kehitys Kirjastoverkkopäivät 2013 Selviytyjät: Primo Central Index Anna Pienimäki.
Finna - Ohjelmistokokonaisuus Erkki Tolonen.
Kirjaston verkkovälineet - tietokannat ja e-lehdet, Terttu Turunen Helsingin yliopiston kirjasto – Keskustakampuksen kirjasto – Valtiotieteet.
Ohje Jos haluat vaihtaa aloitussivulle kuvan, käytä tätä pohjaa. Napsauta hiiren oikealla painikkeella dian oikeassa laidassa sijaitsevaa kuvaa ja valitse.
Ubuntu - peruskäyttö Seuraavassa läpikäydään Ubuntun peruskäyttöä: Perustoiminnot Sisäänkirjautuminen Työpöytä Uloskirjautuminen Lähteinä on käytettu Ubuntu.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Finto, kansallinen ontologiapalvelu PERTIVAn kokous
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Erkki Tolonen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo,
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Erkki Tolonen Kuva: Joel Nokelainen, Helsingin kaupunginmuseo,
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Melindan laatu ja käytännöt Työpaja TERVETULOA! &
Kulttuurilautakunta /Tarja Saarelainen 1 Transmodernin julkisen hallinnon tilaaja - esimerkkinä kulttuurilautakunta Fokus tehokkuuden, tuottavuuden.
Tutkimustietovaranto
Haravointi & indeksointi Mitä on hyvä tietää, kun tuo omia aineistoja Finnaan Kirjastoverkkopalvelut vastaa kansallisella tasolla kirjastoverkon.
Yhtenäisen metatiedon tärkeys loppukäyttäjän kannalta
Tiedonhallinnan ohjausryhmän ohjaamat palvelut ja asiantuntijaryhmät
Finnan ohjelmisto ja sen kehittäminen
Digi.kansalliskirjasto.fi - järjestelmä sukututkijan näkökulmasta
Minna Olkinuora-Tauru
Kuvailuympäristön tietojärjestelmän uusiminen – tilannekatsaus
OKM:N HALLINNONALALLE
Korkeakoulukirjastojen tulokset
Kirjastojärjestelmän hankinta - markkinakartoitus
Tutkimustietovaranto – Virran tuomaa Työpaja
SFX-työskentely Nelli-toimisto V520 Kaneli
SFX-dokumentaatio ja ohjeet
Nelli-toimisto A414 Hattivatti
Organisaatioiden yhteistyö
Organisaatioiden yhteistyö
ATT ja KDK-tilannekatsaus
Opetustoimi osana Jyväskylää
Finna-sopimuksen muutostarpeet
Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyöryhmä (KOOTuki) – Kehittämishankkeiden avuksi Ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäälliköiden.
Työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen toimeenpanotutkimus (TEAK) Kelan työkokeilu, työhönvalmennus ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus.
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Ohjelman graafinen ilme ja sen soveltaminen
Finnan ohjelmisto ja sen kehittäminen
Ydinpalvelu: käytettävyyden parantaminen
Haravointi & indeksointi Mitä on hyvä tietää, kun tuo omia aineistoja Finnaan Kirjastoverkkopalvelut vastaa kansallisella tasolla kirjastoverkon.
Aaltonen Petteri Laine Risto Nuutinen Ossi
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Työpaja: englanninkielisiä tiedonlähteitä mediatekniikan opiskelijoille Kevät 2014, Kaisu Sallasmaa.
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
INTRO HOPEPOWERIIN Tämä on Powerpoint esityksen etusivu. Tälle sivulle tulee esityksesi nimi. Alalaidassa on HOPE-hankkeeseen liittyviä logoja. IKATAn.
Pelaajalle tehtävät ennen fba-tapahtumaa - tunnusten aktivointi huoltajan toimesta - harjoituspäiväkirjan pitäminen.
Artikkelihakujen tekeminen
KTPO:n palvelukokonaisuuksien tiivis esittely
Päällekkäisyys ja AFO-ontologia
Myeway ohjeita Valmennuspäälliköille tehtävät ennen fba tapahtumaa - valmentajien ja joukkueenjohtajien lisäys.
Matri-kokous Fao ja Agris
Mitä jokaisen uuden opiskelijan tulee tietää Oppimiskeskuksesta
Dynamic Reporting (DR) -raporttien teon parhaat käytännöt
Korkeakoulukirjastojen Finna
SFX-työskentely Nelli-toimisto
SFX ja Google Scholar Jukka Lehmus
Miten omat aineistot saadaan Europeanaan?
SFX:n haravointi Finnaan
SFX-dokumentaatio ja ohjeet
Mitä SFX-ylläpitäjän kannattaa tietää e-aineistojen hankinnasta
Esityksen transkriptio:

SFX-linkityspalvelu ja Primo Central Index osana Finna-palvelua Jukka Lehmus 10.10.2017 Kirjastoverkkopalvelut vastaa kansallisella tasolla kirjastoverkon yhteisten palvelujen ja infrastruktuurin strategisesta kehittämisestä yhteistyössä kirjastoverkon kanssa ja edistää tasavertaista tiedonsaantia yhteiskunnassa. Tulosalue vastaa digitaalisen kirjaston palvelu- ja työympäristön sekä kirjastotoiminnan vaikuttavuuden arvioinnin kehittämisestä. Lisäksi tulosalue kehittää palveluja muille muistiorganisaatioille. Esityksen aloitusdia, vaihtoehto 2. Valitse tämä tai vaihtoehto 1 esityksesi alkuun.

SFX-linkityspalvelu Tarjoaa loppukäyttäjälle vaivattoman pääsyn kokotekstiin Ei tarvitse tietää, minkä välittäjän paketista viitteen aineisto löytyy Tarjotaan vain oman organisaation tilaamaa aineistoa Linkitys integroitu Finnaan ja moniin tieteellisiin hakupalveluihin Linkityksen toiminta perustuu OpenURL-protokollaan ja mittavaan Knowledge Baseen (SFX KB) SFX-ohjelmisto kehitetty Ghentin yliopistossa 90-luvulla, nykyinen omistaja ExLibris

SOURCE TARGET PCI Finna ProQuest Google Scholar Emerald SFX-valikko OpenURL ANSI/NISO Z39.88-2004 Google Scholar Emerald SFX-valikko Web of Science julkaisuarkisto

Primo Central Index – keskitetty indeksi Yhteen isoon indeksiin tallennettu haettavaksi tieteellisiä artikkeleita useilta eri kustantajilta Indeksin omistaja ja ylläpitäjä ExLibris Primo-ohjelmiston hakuindeksi, käytettävissä myös muulla ohjelmistolla; Finnassa VuFind Muita vastaavia palveluja ovat esimerkiksi EDS (EBSCO) ja Summon (ProQuest)

Esityksen lopetusdia. Lopetusdiaa ei saa peittää eikä poistaa, vaan jokaisen esityksen pitää päättyä siihen. Kansalliskirjaston nykyisen yhteisötunnuksen on laatinut professori Erik Bruun 2000-luvun alussa. Bruun myös muokkasi tunnusta Kansalliskirjaston nimenmuutoksen yhteydessä vuonna 2006. Tunnus muodostuu merkistä ja logosta ”Kansalliskirjasto” (kirjasintyyppi Garamond). Merkkiosassa on korinttilaisen pylvään pää sekä sen vasemmalle ja oikealle puolelle jaettuna kirjaston perustamisvuosi 1640.   Pylväänpää symboloi akateemisuutta ja historiaa. Se viittaa myös Kansalliskirjaston päärakennuksen suuriin saleihin, joissa kaikissa on korinttilaispylväiköt. Vuosiluku kertoo kirjastotoiminnan juurista, jotka ulottuvat aina Turun Akatemian perustamiseen vuonna 1640.