Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Nelli-palvelut Finnassa Erkki Tolonen. KIRJASTOVERKKOPALVELUT.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Nelli-palvelut Finnassa Erkki Tolonen. KIRJASTOVERKKOPALVELUT."— Esityksen transkriptio:

1 Nelli-palvelut Finnassa Erkki Tolonen

2 KIRJASTOVERKKOPALVELUT

3  MetaLibin käyttöliittymä ja sen sisältämät haku- ja asiakastoiminnallisuudet korvataan seuraavasti: –Metalibissa kuvaillut aineistot haravoidaan Finnaan.  Aineistot löytyvät muiden hakutulosten seassa. Esim. JYX Jyväskylän FinnassaJYX Jyväskylän Finnassa –Löytyneeseen aineistoon voi tehdä suoraan metahaun Finnassa, tai voidaan linkittää natiivi-käyttöliittymään. –Metalibin hallintapuolella merkatut proxytettavat aineistot saavat proxyn myös Finnassa aineistolinkkiinsä. –Finnaan voi tehdä omia pikahakusettejä.

4 KIRJASTOVERKKOPALVELUT  SFX haravoidaan Finnaan –Esim. Jyväskylän Finnaan haravoidut e-lehdetJyväskylän Finnaan haravoidut e-lehdet  bX integroidaan sfx palveluvalikon kautta  Primo Central Index keskitettynä indeksinä –Korvaa pääosin federoidun haun –Kattaa n. 80% prosenttia aktiivisesti käytössä olevasta kokotekstiaineistosta –SFX:ssä aktivoidut aineistot viedään holdings-tiedostona omaan PCI instanssiin.

5 KIRJASTOVERKKOPALVELUT Etäkäyttö  Lisensoidut aineistot autentikoidaan edelleen IP:llä > EZproxy  Metalib aineistolinkeissä proxy automaattisesti, kun näin on merkity Metalibin hallinnassa.  Voidaan tehdä myös omia sääntöjä hallintapaneelissa: Jos täällä märitellyt ehdot täyttyvät, Finnan indeksissä olevalle linkitystiedolle laitetaan proxyn osoite eteen.  Jos halutaan, niin EZproxyn käyttämän Nellin PDS:n koukun voi periaatteessa korvata ja siirtyä käyttämään vastaavasti Finnaa. –Tätä ei ole vielä testattu. Ts. Nyt Finnaan kirjautuneet IP-alueen ulkopuolella olevat asiakkaat ohjataan proxyyn törmätessään uudelleen kirjautumiseen.

6


Lataa ppt "Nelli-palvelut Finnassa Erkki Tolonen. KIRJASTOVERKKOPALVELUT."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google