TUPAKAN JA NUUSKAN AINESOSAT

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sama keho ja sama pää koko elämän
Advertisements

Kansantaudit.
Elämä on opettanut.
Ympäristöterveys.
Mitä nuuska sisältää? Ruotsalainen kostea nuuska sisältää noin kemiallista ainetta, kuten * Nikotiinia 0,5–1,0% * Syöpävaarallisia aineita, esim.
Mikrobiologian ryhmätehtävä
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakointi ja sen vaikutukset
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Tupakointi ja työelämä
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
4. VERENKIERTO- JA HENGITYSELIMISTÖ
Ekosysteemien tila MERET: Saastuminen: Ylikalastus Tulokaslajit
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Bakteerien rakenne ja patogeeniset bakteerit
Metalliseoksia.
SYÖPÄ.
SÄHKÖTURVALLISUUS By: Emilia, Jaana, Janita, Mikko, Tomas.
Kemikaalit ja työturvallisuus
SUBLIMOITUMINEN JA HÄRMISTYMINEN
Syöpä.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
TOSITIETOA Nuuska. TOSITIETOA Yleistä nuuskasta Valmistetaan samasta tupakkakasvista kuin perinteinen savuke Sisältää yli kemiallista yhdistettä,
TERVEET HAMPAAT RAIKAS HYMY! Turun kaupunki Suun terveydenhuolto.
Ympäristön myrkyttyminen. Orgaaniset ympäristömyrkyt  Orgaanisilla ympäristömyrkyillä tarkoitetaan hiiliyhdisteitä, jotka ovat vahingollisia eläimille.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
By: Jarno ja Arttu (On n00b)
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
Tupakointi BELIEVE ME, SMOKING MAY KILL YOU…. Mitä on tupakka? >Tupakkaa valmistetaan tupakkakasvin lehdistä >Tupakkaa käytetään polttamalla, nuuskaamalla,
SYÖPÄ. YLEISTÄ SYÖVÄSSÄ SYÖPÄ ON YLEISNIMITYS PAHANLAATUISILLE KASVAINTAUDEILLE. PAHANLAATUISUUS VIITTAA KASVAINSOLUKON HALLITSEMATTOMAAN KASVUUN JA LEVIÄMISEEN.
Päihdeilmiö-rastirata Vastaukset. Rasti 1. Totta vai tarua päihteistä 1. Yli 90 % tupakoivista aikuisista on aloittanut tupakoinnin alaikäisenä. Totta.
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
Tupakan uho ja tuho    .
KEUHKOSYÖPÄ …..
Tupakan haittavaikutukset
HAMMASSÄRKY Juho ja janne.
5. Mitä kansanterveydellä tarkoitetaan
Keskustelua nikotiinituotteista
Alkoholin haittavaikutukset
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Nuuska.
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Keskustelua nuuskasta
RUUAN TERVEYSVAIKUTUKSET
Päihdyttäviä paineita
Päihteet Minna, elias ja kalle.
TUPAKKA KPL 23.
Syöpä.
Päihdyttäviä aineita.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
Aivojen mielihyvärata ja päihteiden vaikutus mielihyvärataan
Tupakan vaikutus aivojen mielihyvärataan
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
SYÖPÄ.
Syöpä.
14. Ympäristömyrkkyjen haitalliset vaikutukset luontoon
Nuuska.
Lapsuus ja nuoruus.
Päihteet ”Ihmiset ovat käyttäneet päihdyttäviä aineita ikiajat. Päihteiden avulla ihminen haluaa muuttaa tietoisuuttaan tai itseään, kuulua joukkoon, tuntea.
Tupakka, alkoholi ja huumeet
Osallistu nuuskavisaan! Testaa tiedätkö vastaukset
Tupakoimattomuuden merkitys knk-potilaalle leikkaukseen valmistautumisessa Päivi Siimes, sh Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka, KYS
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
Nuuska, nikotiini ja tupakkateollisuus
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Vastaukset
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
Esityksen transkriptio:

TUPAKAN JA NUUSKAN AINESOSAT Janne, Nico, Juho, Mika, Milla

TUPAKAN AINESOSAT Yksi tupakka sisältää noin 600 ainesosaa ja kun tupakka sytytetään, niistä muodostuu arviolta 4000 erilaista yhdistettä, joista ainakin 50 on syöpää aiheuttava. Keskeisin ja riippuvuutta aiheuttava aine on nikotiini. Muut yleisesti tunnetut ainesosat ovat terva ja tupakansavun häkä eli hiilimonoksidi. Tupakansavu sisältää lisäksi myrkkyjä kuten syanidia, raskasmetalleja kuten kadmiumia ja lyijyä sekä radioaktiivisia aineita kuten polonium 210:tä, joka on kertynyt tupakkakasviin ilmasta, vedestä ja maasta. 

NUUSKAN AINESOSAT Nuuskassa on lähes 3000 kemikaalia, joista 28:n on todettu olevan karsinogeenisia, hemoglobiinin välityksellä karsinogeeniset aineet leviävät koko kehoon Nuuskan käyttäjä altistuu vuosittain säteilyannokselle, joka vastaa yhden viikon normaalia taustasäteilyä. Nuuskassa on myös radioaktiivista uraania. Haitalliset vaikutukset ovat nuuskan käyttäjällä todettavissa parhaiten suussa ja nielussa, joissa limakalvo on suorassa kontaktissa nuuskamälliin. Nuuskan käyttöä ei voi suositella nuorille tupakointia terveellisempänä tapana.

LÄHTEET Peda.net Google kuvahaku