Huumeet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Alkoholi ja huumeet.
Advertisements

HUUMAUSAINELAKI. Huumausainelakia sovelletaan huumausaineiden ja niiden valmistuksessa käytettävien aineiden valvontaan Myös huumeen puhdistus luokitellaan.
Vanhat varastosäiliöt | Hannu Kononen 2 Vanha varastosäiliö – Sen kun varastoi maailman nappiin… Ei huolta huoltamisesta.. Ei voida.
TOSITIETOA Kannabis. Yleistä kannabiksesta Hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine Sisältää kymmeniä kannabinoideja Tetrahydrokannabinoli eli.
Suun terveydenhuolto Rovaniemi. Järkevä työnjako Hammashoitajan tehtävänkuva → Hammashoitajat ja lähihoitajat vastaavat omalta osaltaan potilas- ja työturvallisuudesta,
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Alkoholism i. Alkoholismi yleisesti Krooninen sairaus, jossa sairastunut kokee pakonomaista tarvetta juoda alkoholia. Ilmenee usein kohonneena toleranssina.
By: Jarno ja Arttu (On n00b)
Tupakka, alkoholi ja huumeet Kappaleet 10,11,12. Oikein vai väärin? Tupakka sisältää noin 4000 eri kemikaalia, joista noin 60 aiheuttaa syöpää. OIKEIN.
STOP MOTION – ANIMAATIO “KALAISET” OPPIM ISPÄIVÄKIRJA JUUSO MYLLYLÄ 15H STOP MOTION – ANIMAATIO “KALAISET” OPPIM ISPÄIVÄKIRJA JUUSO MYLLYLÄ 15H.
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
Tupakointi BELIEVE ME, SMOKING MAY KILL YOU…. Mitä on tupakka? >Tupakkaa valmistetaan tupakkakasvin lehdistä >Tupakkaa käytetään polttamalla, nuuskaamalla,
1. Arkipäivän fysiikkaa ja kemiaa
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Suomi 2B Häät Millaiset ovat traditionaaliset häät sinun kotimaassa/kulttuurissa? Milloin häitä juhlitaan? Ovatko häät kirkossa vai maistraatissa.
Alkoholi, huumeet, liuottimet. Hermostoa lamaannuttava aine Vaikutus eri osiin eri aikana Aivokuori, kontrolli, moraali, nousuhumala Pikkuaivot, liikkeet.
 Huippu-urheilu -Valvotaan dopingtestein - Käytetään usein asiantuntijoiden ohjeistamana  Harrastajakäyttö - Dopingaineiden käyttöä ei valvota - Suomessa.
Humehista… Jarkko Riikonen Itä-Suomen poliisilaitos erityisnuorisotyöntekijä.
Kertaus 1) Mitä sana huume tarkoittaa? 2) Miten keskushermostoa lamaannuttavat aineet eroavat keskushermostoa piristävistä aineista? 3) Miksi kannabiksen.
H UUMEET Hurtig Päihdeilmiö. Joka laittomasti valmistaa tai yrittää valmistaa huumausainetta tai viljelee oopiumiunikkoa, kokapensasta tai hamppua.
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
LIIKEKILPAILUN SÄÄNTELY KILPAILU- MENETTELY KILPAILUN- RAJOITUKSET
Vaiheistettu ryhmätyö 3. tunti
LIIKUNTAVAMMAISUUS.
Vilpistä ja sen selvittämisestä | Petri Sjöblom
Lääkeaine Kemia.
Miten ryhmä toimii? Miten osallistun ryhmän toimintaan?
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Parkinsonin tauti parkinsonismus idiopathicus
Luokkatunnit Toimintakulttuuri 4.2..
Oikeusvaltio.
Keskustelua kannabiksesta
1. 2. Tapahtuman opinollistaminen-teemoja pohdittavaksi, 1- 7
Hermoston rakenne ja toiminta
Tupakan uho ja tuho    .
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Skeema Aivojen otsalohkot osallistuvat toiminnanohjaukseen
Päihdyttäviä aineita (kpl 22)
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 2: Hullunkuriset perheet Luovaa työskentelyä ihmissuhteiden vaikutuksesta.
Kemikaaleja kaikkialla
Päihdyttäviä aineita.
Tampereen teknillinen yliopisto 2017
Aivojen mielihyvärata ja päihteiden vaikutus mielihyvärataan
TIETOTURVA.
NUORUUS PS2 LAJM.
Yleisimpiä tarkasteltavia näkökulmia (1/3):
Huumeet: pelottava terveysvaara
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Huumeet.
Alkoholista asiallista kpl.24
Psyykkinen terveys.
Luku 7 Oikeusetiikka.
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
näkökulmia toimistotyön organisointiin ja kehittämiseen
Rajoitteet Iäkkään henkilön hoidossa käytetylle fyysiselle rajoittamiselle ei ole olemassa yhtä yleispätevää määritelmää. Yhteistä rajoitteille on kuitenkin.
Strategiset ohjelmat hyvinvointia rakentamassa - kommenttipuheenvuoro Tilaajapäällikkö Taru Kuosmanen T A M P E R E E N K A U.
Miten tunnistan psykososiaaliset kuormitustekijät?
TALOUSHALLINNON ROOLI YRITYSTOIMINNASSA
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
LASTEN EKG -AIHEITA TUTKIMUKSELLE
KanDee-hanke-Kansalaisten elvytystaidot ja defibrillaattorit maaseudun kartalle ( )
Kansanterveys ; koko väestön terveys
Tiirismaan vesopäivät
Luku 04 Psyykkinen toiminta on monitahoista.
VINKIT VAIKUTTAVAAN VIESTINTÄÄN
Video 5: Yleisesti kysyttyjä kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
Esityksen transkriptio:

Huumeet

Mitä huumeet ovat? Ovat kemiallisia aineita, jotka vaikuttavat keskushermostoon lamaannuttavasti tai kiihottavasti. Aiheuttavat aistiharhoja. Huumeita ovat kannabistuotteet kuten hasis ja marihuana sekä amfetamiini, LSD, kokaiini, oopiumi, ekstaasi, heroiini, lakka, gamma ja khat.

Vaaralliset seuraukset Aiheuttaa kärsimystä, köyhyyttä, rikollisuutta ja riippuvuutta. Psyykkisiä ja fyysisiä häiriöitä. Voi aiheuttaa peruuttamattomia vaurioita kehoon.

Imppaaminen Se on liuottimien sisään hengittämistä ja haistelua. Se liuottaa aivoja. Siinä on riski saada sydämen rytmihäiriöitä ja mahdollisuus äkkikuolemaan. Tuhoaa aivosoluja ja voi aiheuttaa pysyviä aivo- ja keskushermosto vaurioita. Humalatila ilmenee muutamassa minuutissa.

Huumeista rankaisu Suomessa huumeiden käyttäminen ja hallussapito on rangaistava teko. Myös valmistus, myynti, maahantuonti ja kuljetus ovat rikoksia. Ne johtavat usein, myös muihin rikoksiin. Niistä rangaistaan ikärajoitta.

Huumeista kieltäytyminen Huumeita myydään erilaisissa olomuodoissa: esim, erivärisinä tabletteina, kapseleina, jauheina, kiteinä, rakeina, nesteinä, sokeripaloihin imeytettyinä, makeisten näköisinä ja paperilappuina. Jos joku koittaa tarjota sinulle jotain hyvin epäilyttävää, KIELTÄYDY JÄMÄKÄSTI! Noin osoitat rohkeutesi!

Huumekoira opskari Koirat voivat työskennellä esim. satamissa ja lentokentillä. Niiden tehtävä on etsiä huumeita. Huumekoira opskarin tarkaakin tarkemman hajuaistin avulla on otettu kiinni jo 30 huumelastia.

Kauppojen valvonta Pitää valvoa huolellisesti päihde tarkoitukseen olevien aineiden myyntiä lapsille.

Väittämät

Huumeet ovat laillisia.

Ja vastaus on EIIIII

Huumeet ovat fysikaalisia aineita

Ja vastaus on EIIIIII

Imppaaminen liuottaa aivoja

Ja vastaus on KYLLÄ

Huumeista ei kannata kieltäytyä

Ja vastaus on EIIIIIIIIIIIIIIIII

Huumeista rangaistaan ikärajan mukaan

Ja vastaus on NOUP

Huumeista seuraa ruumiita

Ja vastaus on KHYLLÄ