Islamin synty ja Koraani

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ISLAM s
Advertisements

Uskonnot ilmiöinä.
FILOSOFISIA POHDINTOJA.  Mitä hyötyä on  matematiikasta  biologiasta  historiasta  filosofiasta  rakkaudesta?  Mitä on hyöty?
ISLAMILAISUUS; KULTTUURIEN KOHTAAMINEN. KÄSITTEITÄ  Islam= jumalan tahtoon alistuminen  Muslimien yhteisö= umma  Saria= jumalan pyhä laki, eri tulkinnat.
KOKEESEEN KERTAAMINEN. ENNEN LUKEMISTA  Herätä kiinnostuksesi:  Mieti, mikä sinua kiinnostaa luettavassa  Mihin tarvitset tietoa, jota olet ryhtymässä.
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus Ydinsisältö.
Islam nykypäivänä ja sen suuntaukset
10 Media on tärkeä mielipidevaikuttaja III Vaikuttamisen kanavat.
Kiinalainen keittiö.
Häirintäyhdyshenkilö- toiminta Eero Räsänen |
© Kustannusosakeyhtiö Otava Heijastuspohja Tietoa ja tilastoja Suomen väestöstä.
ISLAM. SYNTY -Mekka ja Medina sotivat aina v.630 asti, jolloin Mekka antautui; syntyi ensimmäinen laaja valtio alueelle -Perustaja: Mohammed - Perustettu.
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
TEKSTITAIDON VASTAUS Miten vastauksen ainekset kerätään, kuinka sen rakenne suunnitellaan, kuinka se kirjoitetaan ja miten se arvioidaan?
Väestöllinen huoltosuhde 1865–2060
Islamilainen kulttuuri
Islam 1,5 mrd 35 milj. Euroopassa 2. suurin uskonto Syntyi 600-luvulla
12. Islamin suuntaukset ja levinneisyys
Yleistajuisemman artikkelin kirjoittaminen
Uskonnot yhteiskunnassa
20. Kristinusko Aasiassa ja Afrikassa
Antiikin Kreikan ja Rooman uskonnot
Ikuisia kysymyksiä Maailma synty - miten kaikki tapahtui? Luonnontieteet: fysiikan, biologia kemia - miksi kaikki sai alkunsa? Uskontojen maailmansyntymyytit.
Jesuiitat Jesuiitat eli jesuiittaveljestö on katolisen kirkon sääntökunta ja sotilaallinen osasto. Se sai alkunsa 1500-luvulla Pariisissa opiskelleiden.
, HI6.1. Islamin synty ja leviäminen
Islam Eero ja Noora.
14. Lähi-idän uskontojen yhteiset piirteet
Mitä tiedät Afrikan uskonnollisesta tilanteesta?
Islam-tietovisa yläkouluun
Tietoni Lähi-idän uskontojen pyhistä kirjoista
Kansainvälinen poliittinen tilanne oli muuttunut: yhdistyneestä Saksasta oli tullut uusi eurooppalainen suurvalta. Venäjä pelkäsi, että sen reuna-alueiden.
Venäjän uskonto.
ISLAM Islamin synty: Islam syntyi 600-luvulla Arabin niemimaalla, jossa sijaitsevat sen pyhimmät kaupungit Mekka ja Medina. Ensimmäinen islamilainen.
Koeviikko Jokainen jakso päättyy koeviikkoon  oma lukujärjestys verkkopenaalissa Jokaiselle kokeelle yksi ilta Koe klo 16.30–19.30 poistua saa aikaisintaan.
Elämänkatsomustiedon tunti
ISLAM KPL 9.
Finský intensivní Titta Hänninen.
Vinkkivideo työnhausta
Kappale 10 Raamattu Sara ja Ville.
Luku 13 – Raamatun tutkimus
6. Pyhien kirjojen sisältö
Rooman kirkosta koko Euroopan kirkoksi
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus
Sikhiläisyys ja jainalaisuus
Luku 9 – Uskonto ja kulttuurien kehitys
KRISTINUSKO LEVIÄÄ ROOMASSA
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
5. Pyhien kirjojen tausta ja synty
1. Uskontojen maailma Ydinsisältö.
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
9. Kristinuskon yhteiskunnallisia tulkintoja
ISLAM.
Kielitietoisuus.
Muutamia uskomuksia patenteista
Työkokous - palkkatuki ja sen vaikuttavuus
1 Uskomukset On vaikea tietää varmasti
Pöytätennis.
III VÄLIMERI ANTIIKIN AIKANA kuvanavaus
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Yhden tunnin soveltava valinnainen 8. lk. (AI ja HI)
Luku 17 – Historiankirjat
Bysantin synty Keisari Diocletianus jakoi Rooman valtakunnan kahtia vuonna 286. Vuonna 330 Rooman valtakunnan pääkaupunki siirretään keisari Konstantinuksen.
Luku 04 Psyykkinen toiminta on monitahoista.
Bysantti.
LÄNNEN KIRKKO POLIITTISENA VAIKUTTAJANA
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
ISLAMIN PERUSASIAT, ISLAM ja POLITIIKKA Selkeä MONOTEISMI
LÄHI-ITÄ ja ISLAMIN ALUE
Esityksen transkriptio:

Islamin synty ja Koraani

Arabian niemimaan tilanne Muhammedin aikaan Arabian niemimaan kansa oli jakautunut paimentolaisiin ja kaupungistuneisiin Heimot jakautuivat klaaneihin eli sukuryhmiin Heimojen välillä oli epäsopua Mekassa eli tärkeässä kauppakaupungissa sijaitsi Kaaba, johon arabit tekivät pyhiinvaelluksia Uskonto oli polyteistista eli näkemykseltään jumalia/jumaluuksia on monia. Ihmiset uskoivat myös jinneihin eli henkiolentoihin

Muhammed uskonnon perustajana Hän näki ensimmäisen ilmestyksensä 40-vuotiaana vuonna 610 Muhammed alkoi julistaa monoteistista uskontoa ja oikeudenmukaisuutta Ensimmäiset Muhammedin kannattajat olivat nuoria, naisia, vähäosaisia, orjia ja alempiarvoisten klaanien jäseniä Syrjinnän ja vainonnan vuoksi Muhammed ja hänen kannattajansa siirtyivät Mekasta Yathribiin, nykyiseen Medinaan vuonna 622 Tämän seurauksena vuosi 622 on yksi islamin historian yksi merkittävimmistä käännekohdista Vuotta 622 kutsutaan nimellä Hijra ja kyseisestä vuodesta alkaa myös islamilainen ajanlasku Ensimmäistä Islamin yhteisöä kutsutaan nimellä umma

Islamin leviäminen Muhammedin kuoleman jälkeen Arabit valloittivat nykyiset Irakin ja Iranin alueet Muslimien suurvaltakausi ajoittuu 700-luvulta 1200-luvun alkuun Suurvalta ulottui laajimmillaan Intian niemimaalta Espanjaan 1300-1600-luvulla Islam levisi Saharan eteläpuoleiseen Afrikkaan ja kaukoitään esimerkiksi Kiinaan

KORAANI sisältö ja käyttötavat: Koraaniin on koottu arabian kielellä profeetta Muhammedin saamat ilmestykset Koraani sisältää 114 lukua eli suuraa Usein jokaisesta muslimiperheestä löytyy arabian kielinen Koraani Kun Koraania luetaan, samaan aikaan ei saa syödä, juoda, puhua eikä metelöidä Useiden mielestä Koraanin kaunis kieli tulee parhaiten esiin ääneen lukemalla tai resitoiden eli laulamalla

tulkintatavat: Koraania tulkitaan monin eri tavoin: perinteisesti jakeita liitetään tiettyihin historiallisiin tilanteisiin Muhammedin elämässä selitysperinteessä hyödynnetään esimerkiksi hadith-kirjallisuutta ja annetaan monia ristiriitaisiakin tulkintoja monitulkintaisuus kertoo siitä, että Islamissa kunnioitetaan tradition eli perinteen merkitystä ja Koraanin luonnetta: tekstillä voi olla monta Jumalan hyväksymää merkitystä Uudempia tulkintoja ovat mm. käytännöllinen- ja luonnontieteellinen tulkinta

Kymysyksiä 1.Luettele Koraanin tulkintatapoja, kuinka monta suuraa Koraanista löytyy? 2.Kuka oli islamin uskonnon perustaja ja minkä ikäisenä hän koki ensimmäisen ilmestyksensä? 3.Pohdi, mitä yhtäläisyyksiä Koraanilla ja Raamatulla on?

Vastaukset Koraanin tulkintatapoihin kuuluu että selitetään kielellisiä seikkoja, linkitetään jae historialliseen tilanteeseen, käytännöllinen tulkinta eli jokainen muslimi voi ymmärtää ja tulkita Koraania, luonnontieteellinen tulkinta eli nykyisen luonnontieteen keksinnöt löytyvät koraanista (evoluutio). Koraanissa on 114 suuraa. Islamin uskonnon perustaja oli Muhammed ja hän koki ensimmäisen ilmestyksensä 40-vuotiaana. Esimerkiksi yhteistä on että molemmat ovat kahden suurimman uskonnon pyhiä kirjoja, molemmat ovat syntyneet Lähi-Idässä, samoja henkilöitä ja samankaltaisia tarinoita.