Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Islam nykypäivänä ja sen suuntaukset

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Islam nykypäivänä ja sen suuntaukset"— Esityksen transkriptio:

1 Islam nykypäivänä ja sen suuntaukset

2 Islamin suuntaukset Islamin uskonto on jakautunut kolmeen eri suuntaukseen. Suuntauksia on sunnalaisuus, šiialaisuus ja suufilaisuus. Sunnalaisuus on suuntauksena hallitsevin, sillä 90% muslimeista on sunnalaisia. Iranin ja Irakin alueella vallitsevana suuntana on kuitenkin šiialaisuus. Šiialaisuus (sininen) ja sunnalaisuus (vihreä) alueittain.

3 Sunnalaisuus Islamin suurin suuntaus, johon kuuluu noin 90% kaikista muslimeista. Kehittyi 700- ja 800-luvuilla šiialaisuudesta, josta se erosi 660- luvulla. Edustaa Koraanin tulkinnassa konservatiivista suuntaa, ja noudattaa profeetan menettelytapaa. Uusia tulkintoja ei hyväksytä

4 Šiialaisuus Kaikista maailman muslimeista alle 30% on šiioja.
Enemmistönä Iranissa ja Irakissa. Erona sunneihin on Muhammadin jälkeläisten tunnustaminen kalifeiksi. Heidän mukaansa Alin pojista polveutuvat johtajat, imaamit, joilla myös uskonnollinen valta. Šiiamuslimi lausuu uskontunnustuksessaan: ”Todistan, ettei ole muuta Jumalaa kuin Jumala, ja todistan että Muhammad on Hänen sanansaattajansa, ja todistan että Ali on hänen seuraajansa”.

5 Suufilaisuus Islamin mystiikkaa korostava suuntaus.
Päämääränä yhteys Jumalaan mietiskelemällä. Askeettisuus ja köyhyyden ihannointi ovat yleistä suufeille.

6 Islam nykyaikana Islam on maailman toiseksi suurin ja nopeimmin kasvava uskonto. Islaminuskoisten lukumääräksi arvioidaan 1,3 miljardia ihmistä. Suomessa muslimeja on asunut pysyvästi 1800-luvulta lähtien. Nykyään muslimeja on arviolta yli henkilöä Suomessa.


Lataa ppt "Islam nykypäivänä ja sen suuntaukset"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google