Päihdyttäviä paineita

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Advertisements

 Valtaosa tutkimuksista viittaa siihen, että kahvilla on enemmän hyviä kuin huonoja terveysvaikutuksia  Tutkimusten perusteella kahvi muun muassa vähentää.
Sama keho ja sama pää koko elämän
Tulipalot ja palokuolemat
Onko pakkauskoolla, mainonnalla vaikutusta terveyteen?
Ympäristöterveys.
Mitä nuuska sisältää? Ruotsalainen kostea nuuska sisältää noin kemiallista ainetta, kuten * Nikotiinia 0,5–1,0% * Syöpävaarallisia aineita, esim.
RIIPPUVUUS eli ADDIKTIO
Tunne lääkkeesi Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö
Riippuvuus tupakoinnista
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Riippuvuus tupakoinnista
Alkoholi.
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Riippuvuus tupakoinnista
ADDIKTIO ELI RIIPPUVUUS
KEMIKAALEIHIN LIITTYVÄ TYÖTURVALLISUUS
PSYKOOSI = vakava mielenterveyden häiriö, jossa todellisuudentaju hämärtyy ja vääristyy, synonyymi sanalle mielisairaus.
KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
Lääkkeen vaiheet ja vaikutukset elimistössä
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
Myrkytystapaturmat.
TERVEEMPI ITÄ-SUOMI –HANKE, KANGASNIEMI.  VÄKILUKU ALLE 5800, JOSTA ELÄKKEELLÄ LIKI 40%.  PYLL-INDEKSIT ( ) ENITEN KUOLEMIA AIHEUTTAVAT TAPATURMAT,
Käytätkö säännöllisesti energiajuomia?. Tiesitkö että? Energiajuomia käyttävillä nuorilla on kaksinkertainen määrä päivittäisiä univaikeuksia, päänsärkyä.
H UUMEKUOLEMAT S UOMESSA Aineistona Suomalainen huumekuolema tutkimus (Mikko Salasuo, Erkki Vuori, Mikko Piispa ja Pekka Hakkarainen) THL 2009.
Alkoholi. Alkoholi Suomen yleisin päihde Etanoli on alkoholi juoman päihdyttävä aine Alkoholia pidetään keskivahvana päihteenä Alkoholi pitoisuus ilmaistaan.
By: Jarno ja Arttu (On n00b)
Väittämiä PÄIHDEHUOLTO/SANNA KUUSSAARI On jokaisen oma asia käyttääkö päihteitä vai ei  Perheen hyvinvointi  Alkoholin liikakäyttö on työikäisten.
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
9 Mielihyvä ja riippuvuudet
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Päihdeilmiö-rastirata Vastaukset. Rasti 1. Totta vai tarua päihteistä 1. Yli 90 % tupakoivista aikuisista on aloittanut tupakoinnin alaikäisenä. Totta.
Koealue: s  Mielihyvän tavoittelu on luontaista, sitä tavoitellaan monin eri keinoin esim. urheilemalla, ruoalla, internetillä, peleillä 
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.
Kertaus 1) Mitä sana huume tarkoittaa? 2) Miten keskushermostoa lamaannuttavat aineet eroavat keskushermostoa piristävistä aineista? 3) Miksi kannabiksen.
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
Alkoholista asiallisesti
KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI
Medialukutaito Kuva: Tussitaikurit.
Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveyden häiriö
HAMMASSÄRKY Juho ja janne.
Keskustelua nikotiinituotteista
Riippuvuudet.
Alkoholiriippuvuuden kehittyminen ja hoito
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Päihteet Minna, elias ja kalle.
Mielihyvä & Riippuvuus
Lääkeaineet Ennen laboratorion lääkeaineita ihmiset käyttivät lääkkeinä luonnosta saatavia aineita kuten piharatamoa ja pajunkuorta. Kasvit ovat parantamistaidon.
Päihdyttäviä aineita (kpl 22)
Tekijät: Elsa, Noora ja jemina
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Päihdyttäviä aineita.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
Aivojen mielihyvärata ja päihteiden vaikutus mielihyvärataan
Huumeet: pelottava terveysvaara
Huumeet.
8 Riippuvuus.
Mielihyvää vai riippuvuutta?
Ennaltaehkäisevän päihdetyön malli lapsille ja nuorille
Tupakka, alkoholi ja huumeet
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
Silja Runsten, vs ayl TYKS Addiktiopoliklinikka 723
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
Esityksen transkriptio:

Päihdyttäviä paineita Kappale 22

Päihteet Päihteitä on monen laisia. Niitä ovat mm. alkoholi, huumeet, nuuska ja tupakka. Myös lääkkeitäkin voidaan käyttää päihteinä jos niitä otetaan liian paljon kerrallaan tarpeettomiin syihin.

Käyttäminen Päihteiden käyttäminen muuttaa kuinka sinä ajattelet ja käyttäydyt päihteen vaikutuksen aikana. Myös mielialasi vaihtuvat rajusti ja nopeasti yhdestä toiseen. Päihteiden käyttämisestä saat hetkellistä mielihyvää, tämän jälkeen kun mielihyvän tuntemus on loppunut henkilö yleensä haluaa vain lisää, mutta se ei ole niin helppoa sillä henkilö tarvitsee aina vain isomman annoksen kyseistä ainetta saadakseen haluamansa tuntemuksen. Myös tämän takia huumaavista aineista on vaikea päästä eroon jos olet joutunut sen koukuttamaksi.

Sekakäyttö Alkoholin, huumeiden ja lääkkeiden käyttäminen samanaikaisesti on sekakäyttöä. Päihteiden sekakäyttö voi aiheuttaa odottamattomia seurauksia elimistössä ja käyttäytymisessä, sillä alkoholi voi vaikuttaa lääkkeen toimintaan/vaikutusten voimakkuuteen ja lääke alkoholin toimintaan/vaikutusten voimakkuuteen.

Päihteiden sekakäyttäminen voi aiheuttaa: tajunnanmenetyksen, hengityksen lamaantumisen tai jopa kuoleman henkilölle joka sekoittaa alkoholia tai huumetta keskushermostoon vaikuttaviin lääkkeisiin. Keskushermostoon vaikuttavat lääkkeet huomaat punaisesta kolmiosta lääkepakkauksessa. Särkylääkkeen syöminen alkoholin juonnin kanssa voi vaurioittaa vakavasti nuorten sisäelimiä.

Oikein vai Väärin väittämät/kysymykset Aiheuttavatko päihteet riippuvuuksia, oikein vai väärin? Havaintokyky paranee kun käytät päihdettä, oikein vai väärin? Ovatko 7-luokkalaisten keskuudessa päihdekokeilut yleisiä, oikein vai väärin? Päihtyneen voi tunnistaa, oikein vai väärin? Päihteiden sekakäyttäminen ei vaikuta elimistöön millään tavalla, oikein vai väärin? Päihteet aiheuttavat vieroitusoireita, oikein vai väärin?