Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Milloin on kyse lääkevahingosta?
Advertisements

Hiv ja aids.
Aivoverenkierron häiriö oireina mm.
AIVOVERENKIERRON HÄIRIÖT
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 3 - Riikka-Leena Leskelä Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 2. Mallien rakentaminen.
Seksuaalisuus Hiv-säätiö / Hiv-tukikeskus | vaihde |
Kansantaudit.
Itsehoito s
MRSA metisilliiniresistentti Staphylococcus aureus
Tunne lääkkeesi Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö
Tunne lääkkeesi Toimiiko lääkehoitosi?
Ruusu Jenni Pajulahti.
MITEN MÄÄRITTELEMME VAMMAISUUTTA?
Kappale 18 Tartuntataudit leviävät mikrobin välityksellä eliöstä toiseen. Tartuntataudit leviävät pisaratartuntana tai kosketustartuntana. Mikrobit pääsevät.
Elimistön puolustusjärjestelmä
Sairasteluiden välttäminen
SÄDEHOITO.
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Diabetes.
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
PUOLUSTUSJÄRJESTELMÄ
Hypoglykemia eli alhainen verensokeri
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
Masennus eli Depressio.
Sydän- ja verisuonitaudit
LÄÄKKEIDEN YHTEISVAIKUTUKSET. 1. Yhteisvaikutukset toisten lääkkeiden, joidenkin elintarvikkeiden ja alkoholin kanssa 2. Toiset yhteisvaikutukset toivottuja,
Nivelreuma ja nivelrikko Venla, Sonja ja Marianne.
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
Astma. Mikä astma on?  Pitkäaikainen keuhkosairaus, johon kuuluvat keuhkoputkien limakalvojen jatkuva tulehdustila (inflammaatio) ja siihen liittyvä.
TUKI-JA LIIKUNTAELINSAIRAUD ET Nea, Enni, Sanni ja Kukka-Maaria.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Suomi 2A Helsingin silakkamarkkinat lokakuuta
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
11. UNI JA LEPO Terveystieto 7.
SYÖMISHÄIRIÖT. YLEISTÄ - SYÖMISHÄIRIÖT ALKAA USEIN NUORUUSIÄSSÄ - OVAT MIELEN JA KEHON SAIRAUKSIA -TAUSTALLA YLEENSÄ PSYYKKISTÄ PAHAA OLOA, PELKOA, JA.
Navigaattori Kunpa uni tulisi. Navigaattori 3 Unettomuus Aivojen ”unikeskus” ei pysty voittamaan ”valvekeskuksen” liian suurta aktiivisuutta.
VATSAKIPU JA RUUANSULATUSVAIVAT. YLEISTÄ VATSAVAIVOISTA OHIMENEVÄT VATSAKIVUT OVAT IHAN NORMAALEJA JOKAISELLA IHMISELLÄ JOIDEN TAKIA EI KANNATA MENNÄ.
Kuume ja Flunssa. Kuume Kuume on tavallien oire monissa virusten ja bakteerien aiheuttamissa sairauksissa. Tulehdussairauksille on tyypillistä että kuume.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
Syöpätaudit Konstantin Into ja Susanna Kankaanpää.
Keuhkokuume ja virtsatieinfektio
63. Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveyden häiriöt
Parkinsonin tauti parkinsonismus idiopathicus
Epilepsia.
Mielenterveyden häiriöt
7 Itsehoito ja hätäensiapu
Kohonnut verenpaine.
Mielenterveyden häiriö
Maanantai 21. maaliskuuta 2016
Syömishäiriöt 5.6.
Tupakan uho ja tuho    .
Verensokerin säätely Veren glukoosi on pääasiallinen solujen energianlähde Elimistömme pyrkii pitämään verensokerin mahdollisimman tasaisena Säätely tapahtuu.
Tuki-ja liikuntaelinten sairaudet
Päihdyttäviä paineita
BIOTERRORISMI JA BIOASEET
Lääkeaineet Ennen laboratorion lääkeaineita ihmiset käyttivät lääkkeinä luonnosta saatavia aineita kuten piharatamoa ja pajunkuorta. Kasvit ovat parantamistaidon.
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
5 Sairauden ja terveyden historiaa
Angiina.
Haihtuminen.
Vesirokko.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Tehneet Helmi, Emmi ja Krista  8M
IHOTTUMAT.
Kivunhoito ja Kipulääkkeet
Erikoissairaanhoitaja Pirjo Murto, HUS
Ongelmista selvitään Ihmiset selviävät vaikeista kokemuksista luultua paremmin. Menetystä ja kriisiä ei käsitellä erityisissä vaiheissa. Bonnano: jopa.
LASTEN EKG -AIHEITA TUTKIMUKSELLE
Esityksen transkriptio:

Kuume ja flunssa Mika ja Eerik

Mitä flunssa on? Jokainen terveellisestikin elävä saa joskus flunssan. Flunssat ovat useimmiten viruksen aiheuttamia eikä niihin ole oikein muuta lääkettä kuin lepo. Flunssan oireisiin kuuluu yleensä kuume (kehon lämpötila nousee yli normaalin [raja noin 37.4 riippuu ihmisestä]), kurkkukipu, väsymys, lihassäryt, yskä ja päänsärky. Kuume voi nousta hyvinkin korkealle ja joillakin ei nouse kuume ollenkaan. Useimmat ihmiset sairastavat sen vuosittain ainakin kerran. Lapset voivat sairastaa flunssan jopa 5-10 kertaa vuodessa. Flunssa hoidetaan kotona. Lääkäriin tarvitsee mennä vain jos tulee hengitysvaikeuksia tai flunssa pitkittyy. Flunssaa aiheuttaa yli 200 eri virusta.

Mitä on kuume? Kuume ei itsessään ole sairaus, vaan muiden sairauksien ja tautien oire. Kuumetta aiheuttaa yleensä viruksien ja bakteerien aiheuttamat taudit. Kuume nousee yleensä nopeasti korkealle ja voi jatkua useita päiviä. Kuumeeseen auttavat erilaiset tulehduskipulääkkeet kuten burana (ibuprofeiini) ja panadol (parasetamoli). Kuumeessa liikunta on vaarallista ja voi johtaa erilaisiin muihin sairauksiin kuten keuhkokuume ja sydänlihastulehdus. Kuumeeseen voivat vaikuttaa myös antibiootit jos kyseessä on bakteeritulehdus. Kuumeen takia ei yleensä tarvitse mennä lääkäriin ellei kuume ole kestänyt viikkoja tai kuumeeseen ei ole liittynyt vakavia oireita.

Tiivistelmä Flunssa on viruksen aiheuttama, ei-vaarallinen lyhyt aikainen ja yleinen sairaus. Kuume on muiden sairauksien (yleensä viruksen tai bakteerin) aiheuttama kehon lämpötilan tilapäinen nousu joka voi kestää useita päiviä.

Lähteet Vita 1, kappale 3.1 itsehoito.