KASVATUSKESKUSTELU = KAKE

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

PUHEEN VUORO Vanhempainilta
JÄRJESTYSÄÄNNÖT   Toiminnan ja käyttäytymisen tiloissa on oltava asiallista. Toiminta ei saa loukata tai syrjiä ketään. Alkoholin ja muiden päihdyttävien.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
LUVALLISET POISSAOLOT
Hyvää työpäivää!.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Puuttuminen perusopetuksen oppilaan tupakointiin.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma Kehitetty Turun yliopistossa Opetusministeriön rahoituksella.
KIUSAAMISEN TOVERIARVIOINTI
Nummenpakan koulun aurajoen yksikön järjestyssäännöt
Jokaisella koululla tulee olla järjestyssäännöt, joilla ei kuitenkaan saa rajoittaa jokaiselle perustuslaissa taattuja oikeuksia. Järjestyssäännöt eivät.
Shuffle reagointi Luetunymmär- täminen ymmärtäminen palaute itsearvio kuullun- rakenne- ja sanasto OSAT: lisätietoa Opi oppimaan lisätehtäviävälitodistus.
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
Epäasiallinen käyttäytyminen
Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely
Tehtävätunnit – miten korvata jälki-istunto kasvatuksella?
Akateeminen terveyskeskus Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen Kirsi-Marja Jekkonen-Cavenius.
TUPAKOINTI KOULUAIKANA
Kuraattorin näkökulmia Simo Säippä
Kuka puhuu totta? Oppilaat ovat tulleet luokkaan ja matematiikan tunti alkaa rauhallisesti.
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Helmi -oppilashallintojärjestelmä
Turvallinen Pirkanmaa Tulikettu-turvallisuuskoulutus Veijo Kaján.
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
Koti ja perhe voimavarana Hurtig Vanhemmuuden roolit Vanhemmuuteen kuuluu monia rooleja: 1. Rakkauden antaminen 2. Huoltaja 3. Rajojen asettaja.
 Tiilimäen päiväkodin toiminta-ajatuksena on luoda turvallinen, lämmin sekä kodinomainen ilmapiiri. Haluamme luoda lapsen itsetunnon myönteistä kehitystä.
Oppilashuoltolain mukaiset oppilashuoltokäytänteet ja luokanohjaan tehtävät Metsokankaan koulussa HYÖDYNNETTY OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJAA SEKÄ LUOKANOHJAAJAN.
Kielivalintailta Etelä-Hervannan koulu. Valinnan paikat A1A2B1B P A K O L L I N E N V A P A A E H T O I N E N Perusopetus.
Hippiäiset Varhaiskasvatussuunnitelma vuotiaiden sisarusryhmä Pieni, kodikas päiväkoti Päiväkotihistoriaa 40 vuotta, Hippiäiset 2004 alkaen.
NUMMENPAKAN KOULUN AURAJOEN YKSIKÖN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Tarkennukset /Opp.kunta. Päivitetty
Käsitelty henkilöstökokouksessa Käsitelty Nummen luottamusoppilaiden kanssa Nummenpakan koulun Nummen ja Halisten yksiköiden tarkennukset.
Laatutyö opettaja Luotu :42.
MYK työrauhaa ja järjestystä
Kiusaamisasioiden käsittely Kaustisen perusopetuksessa
Ops-iltapäivä
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Tupakkatuotteiden käyttämiseen puuttuminen
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
POISSAOLOLUVAN HAKEMINEN JA PÄÄTÖKSEN TEKEMINEN WILMASSA
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
KYRÖSKOSKEN KOULUN PIENLUOKKA
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
Liikunta uudessa opetussuunnitelmassa
Keskustelua wilma-merkinnöistä ja järjestyssäännöistä
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä Nummenpakan koulu.
Kasvatuskeskustelu- ja rangaistuskäytänteet
7lk:n arviointi.
Kehitysehdotuksia jälki-istuntokäytäntöihin
Arviointi.
SEURAAVAT TAIDOT HYÖDYLLISIÄ OHJAAMISESSA JA KOHTAAMISESSA
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
KAKE Kasvatuskeskustelu Nilakan yhtenäiskoulussa
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!
Tervetuloa.
TOIMINTAMALLI KESKUSTELU MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN OPPILAAN KANSSA
SUUNNITELMA KIUSAAMISEN EHKÄISEMISEKSI Nilakan yhtenäiskoulussa
Oppilashuoltolain mukaiset oppilashuoltokäytänteet ja luokanohjaan tehtävät Metsokankaan koulussa HYÖDYNNETTY OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJAA SEKÄ LUOKANOHJAAJAN.
Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
Oppimisen arviointi uudessa OPSissa
Poissaolojen seuranta / poissaoloihin puuttuminen
Opettajalla huoli Ilmoitus- velvollisuus poliisille
Auttava keskustelu
Oppilashuoltolain mukaiset oppilashuoltokäytänteet ja luokanohjaan tehtävät Metsokankaan koulussa HYÖDYNNETTY OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJAA SEKÄ LUOKANOHJAAJAN.
Koulurauhalaki ja sen mukanaan tuomat uudet käytänteet ja toimintamallit Jämsän kaupunki
Esityksen transkriptio:

KASVATUSKESKUSTELU = KAKE Perusopetuslaki 35 a § Periaatteet ja toimintaohjeet Käsitelty MYK YHR:ssä 2.9.2015

Ennen kasvatuskeskustelua Opettajan/ koulunkäyntiavustajan ”normaalia” ohjausta, neuvontaa, keskustelua, huomioita, positiivista palautetta oppilaan onnistumisesta Pedagogista katsetta, didaktisia eleitä… ” Jutellaan tunnin jälkeen….” ” Mikä hätänä….” ” Onko joku huonosti…voinko auttaa?” ” Tänään olit ajoissa tunnilla, hyvä!” Jokainen aikuinen on koulussamme velvollinen puuttumaan tilanteisiin, joissa näkee koulun sääntöjä rikottavan!

Tyypillisiä KAKE-asioita ovat: Toistuva oppitunnin häirintä Toistuva läksyjen laiminlyönti/ tavaroiden unohtelu Toistuva myöhästely oppitunneilta Tottelemattomuus henkilökuntaa kohtaan Epäasiallinen käytös tai kielenkäyttö Muu toistuva koulun järjestyssääntöjen rikkominen Koulukiusaamisasioita selvitetään KiVa- koulussa!

Mitkä asiat eivät kuulu KAKE-käsittelyyn Tappelut Väkivaltainen käytös Kiusaaminen  KiVa-koulu Varastaminen Muut törkeät rikkeet

Miksi kasvatuskeskustelu? KAKE on ratkaisukeskeisyyteen pohjautuva menetelmä, joka on ensisijainen toimintapa ennen jälki-istuntoa Tavoitteena oppilaiden vuorovaikutustaitoja edistämällä vähentää koulun häiriökäyttäytymistä Koulun toimintakulttuurin kehittäminen koulun arvojen ja toiminta-ajatuksen mukaiseksi

KAKEN tavoitteet KAKESSA oppilaan käyttäytymistä tai tapaa toimia pyritään ohjaamaan ja hänen on itse mietittävä rikkomuksen seuraukset Opetetaan vastuullisuutta ja otetaan vanhemmat mukaan yhteisiin kasvatusasioihin Oppilas joutuu pohtimaan mitä teki, miksi ja miten korjata tilannetta – lisätään oppilaan vastuunottoa omasta käytöksestä

Kohti kasvatuskeskustelua… Selkeä viesti oppilaalle: mikä oppilaan käytöksessä on ei-toivottavaa Asiasta on jo puhuttu/ huomautettu aikaisemmin Jos asiaan ei tule muutosta, on asiaa ryhdyttävä selvittämään kasvatuskeskustelussa * Muista itse pitää kiinni sitoumuksestasi tarvittaessa pitää kasvatuskeskustelu!

Kasvatuskeskustelun vaiheet Rike tapahtuu: aikuinen puuttuu tilanteeseen ja ilmoittaa, milloin tapaa oppilaan KAKEssa Kasvatuskeskustelu: sovittuna aikana, kirjataan kake-lomakkeelle wilmassa, ilmoitus huoltajalle Jatkossa: seuraavassa KAKEssa mukana huoltaja Kolmannessa KAKEssa mukana rehtori/apulaisrehtori * Tarvittaessa jatkossa rehtorin antama kirjallinen varoitus tai määräaikainen koulusta erottaminen

Kasvatuskeskustelu Opettaja ilmoittanut KAKEn ajankohdan ja paikan Oppilas kertoo omin sanoin, mitä on tapahtunut ja mikä meni väärin Sovitaan yhdessä oppilaan kanssa oikea toimintamalli vastaavissa tilanteissa jatkossa Oppilas soittaa huoltajalle Opettaja voi keskustella lyhyesti huoltajan kanssa KAKE kirjataan lomakkeelle wilmassa

KAKE-ohje huoltajille Kun oppilas soittaa koululta ja ilmoittaa olevansa kasvatuskeskustelussa/ KAKEssa: Kysy mitä on tapahtunut? Kysy, miten oppilas aikoo asian selvittää? Kannusta lastasi hoitamaan asia kuntoon Keskustele kotona illalla rauhallisesti tilanteesta ja kysy, miten voit auttaa/ tukea jatkossa lastasi tässä asiassa

MYK-KAKE tupakoinnin kohdalla TUPAKKALAKI: alle 18-vuotiaiden tupakan hallussapito on laitonta, mutta ei rangaistavaa Tupakointi on kielletty päiväkotien lapsille ja oppilaitosten oppilaille tarkoitetuissa sisätiloissa sekä niiden pääasiassa 18 vuotta nuoremmille tarkoitetuilla ulkoalueilla TUPAKOINNISTA JÄLKI-ISTUNTO TOISTUVAT JÄLKI-ISTUNNOT TUPAKOINNISTA JOHTAVAT 3.ASTEEN KAKEEN JATKOTOIMENPITEINÄ TILANTEESTA RIIPPUEN ; ILMOITUS POLIISILLE/ YHTEISTYÖ ERITYISNUORISOTYÖN KANSSA

Kasvatuskeskustelun portaat 3. KAKE Oppilas Opettaja Huoltaja Rehtori/ Apulaisrehtori - kirjataan KAKE- lomake 2.KAKE Oppilas Opettaja Huoltaja kirjataan KAKE- lomake KAKE Oppilas Opettaja -kirjataan KAKE- lomake -oppilas ilmoittaa kotiin dafdfasafasdfafsdfasdfsdOhjaasmflja kasvatus Kasvatus, opetus ja ohjaus