Rotarysäätiö Mitä Future Vision Plan merkitsee klubeissa? Klubin yhteistyösopimus (MOU) Tähän muistiinpanoja Syysseminaari Apurahojen hallinnointia koskeva.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Rotary Foundation (TRF) uuden rahoitusohjelman soveltaminen käytännössä Peter Flander.
Advertisements

Holvi.com -maksutili 1 Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa
Rotarysäätiön uuden apurahamallin periaatteet PDG, DT Leila Risteli Klubien rotarysäätiökoulutus Oulu.
MIKÄ ON ROTARYSÄÄTIÖ JA MITÄ SE TEKEE? Esittäjä Päivämäärä Suomen Rotary © 2011.
Lippukunnan kirjanpito
Arne-Ritari -säätiö Koulutuskalvosarja 1 Arne Ritari –säätiö rs. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys
KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Uusi JoJo - kurssi Kouluttajakoulutus Nosto ”Talous” Suomen Palloliitto Helsinki Veijo Vainikka.
ROTARYSÄÄTIÖ OPINTO-OHJELMAT Esittäjä: DRFCC District 1410, ARRFC Zone 15 Tauno Lovén Päivämäärä Suomen Rotary © 2009.
Rotarysäätiön uusi apurahamalli PETS Turku Pentti Aspila Rotarysäätiö.
Suomen Lions-liitto ry
Säätiön tarkoitus, toimintatavat, Arne Ritari -killan jäsenmaksut
Rotarysäätiö Piirin 1410 Syyskokous Huittinen Pentti Aspila Rotarysäätiö.
Rotarysäätiö PETS Hämeenkyrö Pentti Aspila Rotarysäätiö.
KONVENTIO 2015 äänten rekisteröiminen. Aiemmin on ollut 3 sarjaa lomakkeita äänestystä varten, jotka ovat tulleet postitse seuraaville: Klubit Piirit.
Jäsenyysseminaari Rotarypiiri TITLE | 2.
RIP JOHN KENNY Grangemouth RC D1020, Skotlanti lakimies, tiedekunnan dekaani partiolainen, nuorkauppakamarilainen vaimo: June.
Hankehallinnon seminaari 1 Piiri 1410 Hankehallinnon seminaari.
Global Grant humanitaarisen hankkeen hakuprosessi piirissä 1420.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät.
Pietari Brahen rotaryklubi ROTARYSÄÄTIÖ Pekka Heikkinen Rotarytietous Pietari Brahen rotaryklubi säätiöasiamies.
Kari Kivistö DG Päivämäärä END POLIO NOW TÄMÄ ON RI:N TAVOITE N:O 1 Meidän piirille tämä merkitsee sitä, että jokaisen klubin On tilitettävä.
Humanitaarisen Global Grant hankkeen hakuprosessi piirissä 1420.
N-piirin johtamisvalmennus Lionsklubin muutosjohtaminen.
Ammattikoulutusryhmän GG-hakuprosessi. TRF:n ja piirin 1420 vaatimukset Tämä apuraha on tarkoitettu ulkomailla tapahtuville koulutushankkeille, joiden.
Miten tuemme Rotarysäätiötä PETS Leila Risteli , Syötekeskus.
Global Grant -apuraha ulkomailla tapahtuvaa akateemista jatkokoulutusta varten Global Grant Scholarship- apuraha.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Rotary Youth Leadership Awards Rotary Youth Leadership Awards.
Lionsklubin muutosjohtaminen 107 N Apj-Lpj seminaari Bykulla
PrePets 2015 Kauniainen - Helsinki - Mäntsälä. TITLE | 2 PRESIDENTIN “10 KÄSKYÄ” PrePets –
Piiriapurahojen tarkoitus
INTERNET ja ROTARY Piiri 1420 Piirineuvottelu ROTARY INTERNATIONAL PIIRI 1420 PIIRINEUVOTTELU INTERNET JA ROTARY Jaakko Castrén Lauttasaaren.
Sosiaalihuoltolaki.
KLUBIKOULUTTAJA - klubin oma koulutussuunnitelma Esittäjä IPDG/DT Kari Kontula Pori Karhunpää Rk Päivämäärä Suomen Rotary © 2010.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Piirin 1390 rotarysäätiökomitean pj Niko Niemi Rotarysäätiö.
Rotarypiirin 1420 piiriapurahojen (Designated District Grants, DDG) hakeminen ja raportointi.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
SJTL hallitus Jäsenyhdistyksellä täytyy olla vuosikokouksen valitsema hallitus. Hallituksen tehtävät koskevat yhdistyksen hoitamista huolellisesti.
Future Vision Planin vaikutukset klubien toiminnassa Suomen Rotarysäätiöseminaari Tampere Pentti Aspila Rotarysäätiö.
2015 EREY campaign in District 1430 – results and challenges Helena Piispa-Perälä, PAG D1430.
SIHTEERI MARJATTAKOULU Apua ja neuvontaa. Ottakaa yhteyttä! puh Sihteerikoulutus / HS & KE.
$ USD PDG Matti Poikolainen, DRFCC D-1390.
Piirin 1410 Syyskokous Huittinen Pentti Aspila
VETOVOIMAA MAASEUDULLE YHTEISTOIMINNALLA JA VERKOSTOITUMALLA
Apurahat ja tutkimuksen budjetointi
Future Vision Plan IIb Rotarysäätiö
Rotarysäätiö Syyskokous Säkylä Pentti Aspila.
Järjestötoiminnan ABC
Klubin strategia työkalu KST
Future Vision Rotarysäätiö siirtyy toteuttamaan uutta strategiaansa (FV) Te olette se kuvernöörikunta, joka aloittaa tämän vision käyttöönoton!
Klubivastaavien koulutus
B-PIIRIN NUORISOVAIHDON TIETOISKU
Future Vision Plan III Piirin 1410 toimintasuunnitelma 2012–2013
Apurahan maksu maksuosoituksena
Rakennetaan vahvempi B-piiri Klubivastaavan tehtävät
EmCen käyttöönotto.
+1-jäsenohjelma B-piirissä Jäsenjohtajakoulutus
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
prePETS SIHTEERIN TEHTÄVÄT
PIIRIAPURAHOJEN HAKEMINEN JA MYÖNTÄMISMISPERUSTEET
ARNE RITARI SÄÄTIÖ AUTTAA!
Liikkuvuuspäivät Erasmus+ -kehittämisryhmä
Liikkuvuuspäivät OPH + Erasmus+ -kehittämisryhmä
Lionsklubin muutosjohtaminen
Sähköinen välitysjärjestelmä
Marttayhdistyksen vuosikello
[Klubin nimi tähän] Jäsenkyselyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

Rotarysäätiö Mitä Future Vision Plan merkitsee klubeissa? Klubin yhteistyösopimus (MOU) Tähän muistiinpanoja Syysseminaari Apurahojen hallinnointia koskeva seminaari Forssa 06.10.2012 Pentti Aspila

Mikä on klubin yhteistyösopimus? (MOU)? Sopimus, joka koskee klubeja, jotka saavat erilaisia apurahoja joko Rotarysäätiöltä tai rotarypiiriltä. Edellytetään kaikilta niiltä klubeilta, jotka toteuttavat Rotarysäätiön tai piirin hankkeita. Allekirjoittamalla klubin yhteistyösopimuksen klubi vahvistaa, että se hyväksyy täyttävänsä kaikki Rotarysäätiön edellytykset koskien apurahojen hallinnointia. Mitä tämä merkitsee meidän klubillemme?

Kvalifiointi, mitä se on? Kvalifioinnin tarkoituksena on varmistaa, että klubilla on kapasiteettia hoitaa projekteja ja hallita niitä. Oikeat koulutetut henkilöt, jotka hoitavat projektin Tarkoituksenmukainen taloudellinen valvonta Tarkoituksenmukainen järjestelmä kirjanpitoa ja toiminnantarkastusta varten Tarkoituksenmukainen järjestelmä kaikkien dokumenttien ARKISTOIMISEEN Kyky raportoida esille tulleista epäkohdista

Kvalifioinnin ehdot? Valitaan yksi klubijäsen huolehtimaan klubin kvalifioinnista Vähintään yksi tai mieluummin kaksi klubijäsentä tulee osallistua piirin järjestämään koulutustilaisuuteen Klubin tulee laatia suunnitelma asiakirjojen säilyttämi- selle ja asiakirjojen siirtämiselle henkilöltä toiselle, ilman keskeytystä ketjussa Klubin tulee huolehti että mitään eturistiriitoja ei esiinny tai voi syntyä Piiri voi asettaa muita ehtoja, jos se on välttämätöntä ja kohtuullista

Taloudellinen valvonta Täysin erillinen pankkitili pitää avata apurahan vastaanottamista varten sekä kustannusten tai avustusten maksamista varten. Tiliote otetaan kuukausittain (pankkitilin täsmäyttäminen). Tilin tule olla matalakorkoinen tai koroton. Apurahaa ei saa käyttää spekulatiivisiin investoin- teihin tai sijoituksiin (osakkeet, rahastot, obligaatiot, talletustodistukset).

Tilitys ja tilintarkastus Klubilla tulee olla kirjanpito apurahaa varten, joka käsittää kassakirjanpidon sekä tilit erilaisten kustannusten ja tulojen erottamiseen. Edelleen kaikkien tositteiden täytyy olla numeroituna ja arkistoituna. Jos on menossa useita projekteja pitää pääkirja olla niin perustettu, että projekti voidaan pitää erillään.

Tilitys ja tilintarkastus Erillinen toiminnantarkastaja tulee tarkistaa apurahatilit niiden sääntöjen mukaan, jotka Rotarysäätiö on määrännyt tai määrää piiri- apurahalle tai globaalille apurahalle yleisessä ohjeessaan Tilityksen tulee sisältää luettelon saaduista varoista ja koroista sekä kaikki tiedot, jotka viittaavat projektiin sekä saldotiedon pankista. Erillinen toiminnantarkastaja tulee vahvistaa, että tilitys vastaa kirjanpitomateriaalia.

Asiakirjat ja arkistointi Kaikki materiaali tulee säilyttää vähintään viisi vuotta ellei paikallinen laki tai verosäännökset edellytä pidempää aikaa Kvalifiointiasiakirjat tulee arkistoida Apurahahakemukset tulee arkistoida Kaikki kirjeenvaihto sekä sähköisessä että kirjallisessa muodossa tulee säilyttää ja olla käytettävissä klubin jäsenille tai Säätiölle tai piirille tilintarkastusta varten

Onko tämä vaikeaa? Rotarysäätiön toiminta uudistetaan vastaamaan yleistä hyvää hankekäytäntöä Edellyttää aiempaa pitkäjänteisempää suunnittelua Vaatii, että klubissa on henkilö, joka paneutuu asiaan On hieman työläämpi kun aiemmat DSG-apurahat Piiriltä saa apua hankkeiden valmistelussa Lisää vuoropuhelua klubien ja piirin välillä

Lisätietoa piiristä: Piirin rotarysäätiökomitean pj. 2013-16 Pentti Aspila pentti.aspila@mtt.fi Jos tulee kysyttävää ota yhteyttä!