Yhteisten palveluiden organisointi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kansallinen digitaalinen kirjasto - lyhyt johdatus Jukka Liedes
Advertisements

Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Sovellettu: Damelio, R The Basics of Process Mapping 1 Liite Harjoitustyöhön.
Markus Söderlund Kanuuna-seminaari, Tampere Miksi ja miten nuorisojärjestöjen työtä kannattaa arvioida? #nuorisojärjestöt #laatu #arviointi #palaute.
KAOS KAOS WORLD CAFE VALTIOVARAINMINISTERIÖSSÄ: JHS179 UUDISTUS Cafe 1 – Toiminta-arkkitehtuuri.
KDK-asiakasliittymä – linjauksia 2012 Keskuskirjastokokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Tutkinnonuudistuksen.
Tietohallinnon ja tietojärjestelmien kehittämisen perusteet
Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa.
Kielot ) Pedagogiset laatukriteerit 2) Sisällölliset laatukriteerit 3) Välineelliset laatukriteerit.
Ammattikorkeakoulujen ICT-yhteistyö
Uuden kunnan palvelurakenteen toteuttaminen UusiKunta kunnanhallitusten yhteiskokous Pääsihteeri Jaana Simola.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Sähköinen tentti Suomen korkeakouluille Tilanneraportti Synergiaryhmälle Totti Tuhkanen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Anna Hirsikoski Projektiässät Korkeakouluopiskelijoiden valmennuskurssi, jossa opiskelijat kerryttävät projektinhallintaosaamista oikean asiakasprojektin.
KOKOA 1: ylitarkastaja Ilmari Hyvönen, OKM, puheenjohtaja
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ business-malli ja korkeakoulujen sisäinen viestintä AMKIT-Linnea yhteiskokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Historia ja tausta: Alku 70-luvun tutkinnonuudistuksessa Alku 70-luvun tutkinnonuudistuksessa Monivaiheinen kehitys yli 30 vuoden aikana Monivaiheinen.
CSC:n ja korkeakoulukentän yhteistyön kehittäminen Keskusteludokumentti Pekka Kähkipuro.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietohallinto-ohjausryhmän.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
ERASMUS+ EMREX - suoritustietojen siirtotyökalun hyödyntäminen Suomessa.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä,
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Tietohallintolaki edellyttää, että julkisen hallinnon viranomaisten on tietojärjestelmien yhteentoimivuuden mahdollistamiseksi ja varmistamiseksi suunniteltava.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
Johdatus luottamusverkostoihin
CSC:n ja korkeakoulukentän yhteistyön kehittäminen Työpajan taustamateriaalia Meritullinkatu Pekka Kähkipuro.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
OKM–CSC-vuosisopimuksen valmistelu Juha Haataja
Kotiin – Behind the Scenes
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Avoimen lähdekoodin järjestelmät Petteri Kivimäki Tietojärjestelmäasiantuntija UKJ-ohjausryhmä
Tulevaisuudennäkymiä: yliopistouudistus, Oodi ja RAKETTI -hanke IH/oprek.
Webvoyagen kehitys- ja tuotantoympäristöistä. Idea WebVoyagesta kaksi asennusta – Toinen näkyy käyttäjille – Toisessa voidaan rauhassa ja näkymättömissä.
Kati Kettunen Palvelujohtaja Opetus- ja opintopalvelut
Asiakasvalinta Asiakaskriteerit Asiakaspriorisointi Asiakashyödyt Asiakkaan päätösprosessi.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Created by BM|DESIGN|ER MA3 määräaikaisvuokra portaali default I II III Ulkoistettu Sisältä.
Haka- ja Virtu -seminaari Ajankohtaista Hakassa Haka- ja Virtu -seminaari
Yhteistyö kokonaisarkkitehtuurityön teknologiatasolla RAKETTI-päätösseminaari Tommi Kangasaho, Päijät-Hämeen koulutuskonserni -kuntayhtymä.
Vähittäiskaupan kehitys, minne olemme menossa? Raija-Leena Söderholm
Ammattikorkeakoulujen julkaisutiedonkeruun kehittäminen Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari Turku.
Verskostojen huomioita yhteistyöryhmän vierailuilta (KOOTuki) Kati Kettunen, Tuomas Orama, Antti Mäki , KOOTuen kokous.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden nykytila ja tavoitetilakuvaus TILANNEKATSAUS Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT- ohjausryhmä, ja Antti.
Prosesseista palveluihin
Ajatuksia ICT-ohjausryhmästä ja CSC:n asiakasohjauksesta
Korkeakoulujen ICT-palveluiden nykytila ja tavoitetilakuvaus
Edustajiston kokous 10/2016 Council meeting 10/2016
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Linnea2-konsortion purkautumisesta Matti Raatikainen Minna-Liisa Kivinen Ari Ahlqvist
Arkkitehtuurit ohjaavat Valtakunnalliset, keskitetyt ICT-palvelut
Asettamiskirje: Korkeakoulujen tietohallinto-ja ICT-ohjausryhmän täsmennettynä tehtävänä on:
Jyväskylän yliopistossa
Kati Kettunen, Helsingin yliopisto
Toimeksianto ”KA-seminaari” Tuija Raaska, kehityspäällikkö, CSC
Finna-perehdytys Konsortio
Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyöryhmä (KOOTuki) – Kehittämishankkeiden avuksi Ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäälliköiden.
Opiskelun, oppimisen ja opetuksen prosessit
Julkisen hallinnon tietoalue N Julkisen hallinnon yhteinen toimija
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen digitalisoitumisen tiekartta Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä Ylitarkastaja Ilmari Hyvönen (puheenjohtaja)
Kirjastonjohtajien neuvottelupäivät Lahdessa
ICT –ympäristön yleiskuvaus
Tallinnan teknillinen yliopisto
Tavallista erikoisempi ekonomi?
Esityksen transkriptio:

Yhteisten palveluiden organisointi Toimeksianto tietohallinto & ICT -ohjausryhmältä AAPA-FUCIO-yhteiskokous 19.10.2015

Tavoite Korkeakouluilla ja niiden sidosryhmillä on IT-palveluita jotka ovat omia, yhdessä toteutettuja tai keskitetysti tuotettuja IT-palvelun organisoinnin malleja on lukuisia: oma, ulkoistettu, konsortio, yhtiö, jne. TH&ICT-ohjausryhmä haluaa arvioida millaisin kriteerein ja millaisella organisointimallilla IT-palveluita tuotetaan tulevaisuudessa (aikajänne 2-5 vuotta) AAPA-FUCIO-yhteiskokous 19.10.2015

Palvelun kategorisointi Asiakkaat ja IT arvoivat palvelun omista lähtökohdistaan Palvelulle saadaan 'profiili' Tärkeä Strateginen Uudista Ylläpidä ja kehitä Arvo liiketoiminnalle ( Asiakas ) Luovu Mieti uudelleen Huono Vähäinen Palvelun tekninen kyky ( IT ) Laadukas Tehokas Management strategies for information technology, 1989, Michael J. Earl AAPA-FUCIO-yhteiskokous 19.10.2015

Palvelun IT-tekninen kyky Kriteeriesimerkkejä Vaihtoehdot Täyttää KA-kriteerit kyllä, ei vielä, ei, ei tarvitse Tuotantotapa itsetuotettu, XaaS Laajuus oma, paikallinen, valtakunnallinen Elinkaarivaihe kehitys, ylläpito, poistumassa Hankintatapa itsetuotettu, räätälöity, of-the-shelf Tuotantopaikka itse, kumppaneiden Informaatiosuoja ei tarvetta, vähäinen, tiukka Käyttäjäryhmät hyvin rajattu, koko korkeakoulu, julkinen jne. AAPA-FUCIO-yhteiskokous 19.10.2015

Palvelun IT-tekninen kyky: esim. sähköposti opiskelijoille Kriteeriesimerkkejä Vaihtoehdot Täyttää KA-kriteerit ei Tuotantotapa itsetuotettu Laajuus yhdessä xxx yliopiston kanssa Elinkaarivaihe poistumassa Hankintatapa Tuotantopaikka itse Informaatiosuoja vähäinen Käyttäjäryhmät oman korkeakoulun opiskelijat ESIMERKKI AAPA-FUCIO-yhteiskokous 19.10.2015

Palvelun arvo substanssille Kriteeriesimerkkejä Vaihtoehdot Hyödyllisyys vähäinen, suuri Käytön useus harvoin, usein Käytön helppous helppo, haastava jne. AAPA-FUCIO-yhteiskokous 19.10.2015

Kriteerin pohjalta mahdollisuus organisointitavan arviointiin Asiakas-kriteerit ei täyty KA-kriteerit Muut IT-laatukriteerit Potentiaaliset tavat organisoida palvelu CSC Certia Opetus-hallitus Kansallis-kirjasto Oma korkeakoulu Oma yhtiö Konsortio Nykyinen tai vähän uudistettu tapa tuottaa palvelu AAPA-FUCIO-yhteiskokous 19.10.2015