Ykkössuunnitelma ja varasuunnitelmat

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Tunne ja Älyä! ©Mervi veini 2004.
Matkalippujen tilaaminen internetin kautta
Kasvaako pääni, kun opin?
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Suomen sairaanhoitajaliitto ry Tehy ry
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
1. kysymys  Ikäjakauma vuotta  Teemahaastatteluun vastanneista on:  Miehiä 60%, naisia 40%  Työssäkäyviä 55%, opiskelijoita 45%  Tampereella.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Lukemaan oppii vain lukemalla
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Nuorten ja nuorten aikuisten viestintästrategia Miksi?Kenelle?Miten?Mitä?
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Lukiolaisen opintopolut
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
MIKÄ ON TANDEM? Ammatillisia opintoja yläkoulun aikana Tekniikkaa ja teknologiaa Ensimmäisenä Suomessa peruskoulun & ammattioppilaitoksen opintoja yhdessä.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Kuinka paita ja peppu olettekaan! Pariskuntien välistä leikkimielistä kisailua siitä, kuka tunteekaan kumppaninsa paremmin. Toteutetaan kyselemällä tavalla.
TULEVAISUUDEN TYÖMARKKINAT.  Työmarkkinoiden kehityssuuntia on vaikea ennustaa. Eri tahot kuitenkin laativat raportteja ja ennusteita mm. työllisyyden.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Yhteishaku 2015.
Töissä.fi – sivusto Korkeakoulusta valmistuneet työelämässä Harjoituksia ja tehtäviä valintojen tueksi Leena Penttinen, Jyväskylän yliopisto Kaisa Karhu,
H AKUINFO KEVÄT K IINTIÖT Korkeakouluilla käytössä kiintiöt ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville Oulun ammattikorkeakoulussa vähintään 75% aloituspaikoista.
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Vanhempainiltaohjeistus KASVA VOIMISTELIJAKSI. Kokonaisliikuntamäärä Riittävästä ja monipuolisesta liikunnasta puhumisen voi hyvin aloittaa jo seurojen.
Suunnistuksen kuivaharjoitus Aapo Leskinen/Sporzz.
PowerPoint Esitysgrafiikkaohjelma. Esitysgrafiikka ohjelmaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin  Tärkein on ehkä suullisen esityksen täydentäminen.
Viestintä ja tiedottaminen Kuinka viestinnästä saadaan vaikuttavaa? Kuinka muut nuoret tavoitetaan tehokkaasti? Miten tiedotteemme lyö läpi mediassa?
Koealue: s  Mielihyvän tavoittelu on luontaista, sitä tavoitellaan monin eri keinoin esim. urheilemalla, ruoalla, internetillä, peleillä 
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
2. oppitunti.
Lukion jälkeen voi hakea opintopolku.fi
Mitä peruskoulun jälkeen?
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
MIKSI LUKIOON???.
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
TEKSTITAIDON VASTAUS Ks. Särmä s. 392.
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
OP TUNTI
Kurssit lukion kolmantena vuonna
oppisopimuskoulutuksena
Tietoturva.
Opiskelu ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa
Ammatinkuvaus Etunimi Sukunimi.
Sosiaaliset mediat alakoulussa
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
YHTEISHAKU 2019.
Laajennettu tehtävätoimeksianto (Taatila-Suomala 2008, 30-36)
RAKENNUSTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMA
Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla
TYÖ JA KOULUTUS TYÖELÄMÄOPETUS 10/2018-2/2019.
Auttava keskustelu
Ammattikorkeakouluopinnot​
RAKENNUSTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMA
Esityksen transkriptio:

Ykkössuunnitelma ja varasuunnitelmat Abien opoaamu 23.1.2017/PN

Valintojen tiimellyksessä pysähdy pohtimaan Itsemääräämisoikeus omaan elämään liittyvissä valinnoissa on yksi tärkeimmistä opeteltavista asioista, joka jatkuu läpi elämän. Aina, kun on kyse merkittävästä valintatilanteesta (kuten juuri nyt), on tärkeää pysähtyä miettimään, mitkä asiat omiin valintoihin vaikuttavat.

Valintoihin vaikuttavat (jos näitä ei tule tiedostaneeksi) lähipiirin tärkeät ihmiset (kotiväki, kaverit) koulutuspaikat ja ammatit, joista tietää eniten muodissa olevat koulutuspaikat tai ammatit, jotka ovat paljon esillä esim. televisiossa, netissä tai lehdissä ennakkoluulot itselle sopivista koulutuspaikoista (liian vaikea päästä/ei sovi minulle)

Valinta on Sinun! Mieti siis tarkkaan, mitä oikeasti haluat itse tehdä. Monet ihmiset pitävät monista eri asioista. Ei ole vain yhtä oikeaa valintaa eikä mikään valinnoista ole täydellisen oikea. Valitset nyt vain seuraavan koulutuspaikkasi. Ehdit kyllä tekemään elämässäsi vaikka kuinka monia asioita, jos haluat. Lisäksi kaikenlaiset sattumat on tärkeää oppia hyödyntämään!

Tärkeintä on valita ala, jota haluat opiskella. Yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa opiskellaan alalla ensin alempi korkeakoulututkinto, joka on varsin samankaltainen eri yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Erikoistuminen yliopistoissa tapahtuu yleensä maisterivaiheessa ja ammattikorkeakouluissa ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa. Kun ala kiinnostaa, kannattaa siis hakea alalla kaikkiin sopivan välimatkan päässä oleviin oppilaitoksiin. Lisäksi jos pääset opiskelemaan itseäsi kiinnostavaa alaa, mutta et ykkösvaihtoehtoosi, paikka kannattaa ehdottomasti ottaa vastaan. Voit hakea myös alemman korkeakoulututkinnon jälkeen erikoistumaan itseäsi eniten kiinnostavaan koulutusohjelmaan.

Tilastotietoja korkeakouluhauista https://vipunen.fi/fi-fi

Muistathan… Ykkösvaihtoehdon valinnassa tärkeintä on rohkeus – jos jokin paikka oikeasti kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti kerätä rohkeutta ja hakea sinne. Hakeminen suosittuun paikkaan pelottaa jokaista. Jos ei hae – ei voi päästä! Korkeakouluhaussa kaikki 6 hakuvaihtoehtoa kannattaa hyödyntää ja opiskelupaikka kannattaa ottaa vastaan, jos sen saa. Ei kannata unohtaa, että moni jää myös ilman korkeakouluopiskelupaikkaa…