OMA –projektiryhmäläisten kanta – vuoden lisäaika reformin säädöksiin?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Advertisements

Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Selvittäjän ja kuntien välinen työnjako. Kuntarakennelain tavoite • Elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva kuntarakenne.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
HE 112/2013 Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi 2014 Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan asiantuntijakuuleminen Erityisasiantuntija.
AR HALLITUKSEN ESITYS 155/2006 TYÖRYHMÄN NÄKÖKULMASTA Aimo Ryynänen.
Kuntalaki uudistuu -seminaarisarja: Miten kunnallisen päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta parannetaan? Puoluerahoituksen kehittämistä.
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
Maaseutuopiston aikuiskoulutus Maaseutuopetuksen johtokunta
OPS-KOULUTUKSEN YLEINEN TILA JA SEN KEHITTÄMINEN HEIKKI SUOMALAINEN SELVITYSMIES OPSO-KOKOUS
Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Kansanedustaja Olli Nepponen Puolustusvoimia koskeva keskeinen lainsäädäntö Puolustusministeriön kuulemistilaisuus.
Kuntien juridinen asema: itsehallinto, tehtävät ja rahoitusperiaate Kuntatalo Heikki Harjula.
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta OPSO ry:n seminaari Tampere Pasi Rentola.
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
AJANKOHTAISTA LUKIOKOULUTUKSESTA Johtaja Jorma Kauppinen Vantaa
Diskurssi Oy VUOROVAIKUTUS YVA:SSA MÄÄRITELMÄ (YVAL 2 §)  Tavoite:... lisätä kansalaisten osallistumista ja tiedonsaantia  Osallistumisella vuorovaikutusta.
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Kuulemistilaisuus Varapuhemies Seppo Kääriäinen.
Koulujen korjausrakentaminen opetustoimen ja tilahallinnon yhteishankkeena - taloutta ja kehittämisajatuksia ESKO KORHONEN JOHTAVA KONSULTTI (FT, RI)
Arkeen voimaa Yhteenveto palautteista. Sukupuoli [pvm]Etunimi Sukunimi titteli | Tapahtuma2.
Hallitusohjelman vaikutukset haavoittuvassa asemassa oleviin Pasi Moisio Sosiaalipolitiikan tutkimusyksikkö Järjestelmät -osasto Terveyden ja hyvinvoinnin.
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
Ajankohtaista Mela-turvasta Syyskuu Maatalousyrittäjän työtapaturma- ja ammattitautilaki MATAL – uusi laki voimaan vuoden 2016 alusta Laki on kirjoitettu.
Oikeustapauksia. Kuitin tarjoamisvelvollisuus Turun HAO Kuitintarjoamisvelvollisuus käteiskaupassa - Kuitin tulostaminen - Laiminlyöntimaksu.
Tietohallintolaki Hannele Kerola Lainsäädäntöneuvos.
Tietovarantojen avaaminen kunnissa. Kuntien tietotekniikkakartoituksesta saadut ensihavainnot Avoimesta tiedosta kunnissa Avoimen tiedon ohjelman ohjausryhmä.
Pohjois-Savon kuntien valtionosuudet v Lähde: VM ja ; OKM ja (Suomen Kuntaliitto )
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Matkailualan perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hotelli-, ravintola- ja catering- alan perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi.
Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
KHO 2007:52 Avopuolisot A nimellinen omistaja, B päättäjä
Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus
EDUSKUNNAN TEHTÄVÄT.
Jyrki Jauhiainen, oikeusministeriö Pellervon Päivä 2004, 5. 4
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
Varhaiskasvatuksen lainsäädännön valmistelun eteneminen
Kuntalaistutkimus 2017: Kuntalaiset kunnan toiminnan ja päätöksenteon seuraajina ajanjaksolla Niiden vastaajien osuus, jotka seuraavat usein.
Erityisasiantuntija Jaana Joutsiluoma
Avauspuheenvuoro Uusiutuvan energian ajankohtaispäivä
KOSKI-palvelu ja TEM HE 72/2017: Opetushallitus ylläpitää opinto- ja tutkintotietojen luovutuspalvelua, jolla tässä laissa mainituissa rekistereissä ja.
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Kuntia säätelevien tehtävien ja velvoitteiden purkaminen
Esityspaikka/tapahtuma pp.kk.vvvv
Ammatillisen koulutuksen reformi
Verkoston ammattilaiset työkykyä tukemassa – työpaja
KUSTANNUSMALLIT Marjo ja Merja
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Yhteiset tutkinnon osat
Henkilöstökysymykset yhtiöittämistilanteessa Kuntamarkkinat
Kuntien sote-toimitilat maakuntauudistuksessa
Kuntarakenneselvityksen toimeksianto
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
Arvioinnista arkipäivää
Tähän tarvittaessa otsikko
KANSALAISVAIKUTTAMISEN POLITIIKKAOHJELMA
Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta
Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen uudistuvissa rakenteissa
Kuntien ja kuntayhtymien talous, mrd. € (painelaskelman mukaan)
Sote-uudistuksen toimeenpano
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Kainuun ammattiopisto Oppimisen iloa!
Hallitusneuvos Päivi Salo
Tampere Seppo Savolainen
Esityksen transkriptio:

OMA –projektiryhmäläisten kanta – vuoden lisäaika reformin säädöksiin? Lausunnolla olleen HE-luonnoksen perusteella

He-luonnoksen perustella Esitys vielä keskeneräinen Arvio suhteesta perustuslakiin ja säätämisjärjestys puuttui vielä kokonaan Kustannusvaikutusten arviointi - > reformilla tavoite rakenteellisten uudistusten kautta saada aikaan 190 milj. €:n säästöt, jotka kylläkin toteutettiin ennen kuin muutokset mahdollistava lainsäädäntö on voimassa [pvm] Etunimi Sukunimi titteli | Tapahtuma

Taloudellisten vaikutusten arviointi Kustannusten lisäykset merkittävät henkilökohtaistamisen laajentuminen kaikkia opiskelijoita koskevaksi yhteisten ja vapaasti valittavien tutkinnon osien sisällyttäminen kaikkiin perustutkintoihin opiskelijoille annettavan erityisen tuen kohderyhmän laajeneminen maksuttoman ruokailun laajeneminen aikuisopiskelijoille, jotka suorittavat ammatillista perustutkintoa opiskelijahuoltopalvelujen käyttäjäryhmän laajentaminen (nykyset aikuiskoulutuslain mukaisesti perustutkintoa suorittavat aikuiset) Varsinaiset lainsäädäntöuudistuksen vaikutukset kustannuksien vähenemiseen vähäiset, useita niistä voi ja toteutetaankin jo nyt voimassa olevan lainsäädännön puitteissa [pvm] Etunimi Sukunimi titteli | Tapahtuma

Keskeisiä ongelmia- rahoitusperiaate Rahoitusperiaatteen toteutumiseen ammatillisen koulutuksen uudistuksessa. Rahoitusperiaate on lainsäädäntökäytännössä vakiintunut perustuslain tasoiseksi normiksi. Perustuslakivaliokunta on useissa lausunnoissaan katsonut, että säädettäessä kunnille tehtäviä tulee samalla varmistua, että kunnilla on tosiasiallisesti riittävästi voimavaroja käytännössä toteuttaa nämä tehtävät (rahoitusperiaate). Perustuslakivaliokunnan mukaan rahoitusperiaate on otettava huomioon myös arvioitaessa kuntien rahoitusosuuksia toisen asteen koulutuksessa (PeVL 60/2014 vp). Rahoitusjärjestelmän muutosta valtion talousarvioon perustuvaksi, jolloin valtion ja kunnan rahoitusvastuun jakautumisen perusteista ei enää säädettäisi lailla, on arvioitava myös rahoitusperiaatteen toteutumisen näkökulmasta. Lisäksi ammatilliseen koulutukseen jo kohdistuneiden leikkausten, esitetystä uudistuksesta aiheutuvien uusien ja laajenevien tehtävien kustannusvaikutuksien ja edellä todetun rahoitusjärjestelmän muutoksen yhteisvaikutuksia tulisi arvioida rahoitusperiaatteen toteutumisen näkökulmasta. Kuntaliitto edellyttää, että asiassa pyydetään perustuslakivaliokunnan lausunto. [pvm] Etunimi Sukunimi titteli | Tapahtuma

Keskeisiä ongelmia- talousarvioperusteisuuteen siirtyminen Kuntaliiton arvion mukaan tämä on ongelmallista, sillä rahoituksen perusteesta, joka on myös kunnan rahoitusvastuun perusteena, ei enää säädettäisi laissa, vaan se jäisi päätettäväksi valtion talousarviossa. Perustuslakivaliokunta on katsonut, että kustannusten jaosta valtion ja kuntien välillä on säädettävä lailla. Perustuslakivaliokunnan mietinnön mukaan perustuslain 80 §:n 1 momentin mukaan lailla on säädettävä muun muassa asioista, jotka perustuslain mukaan kuuluvat lain alaan (PeVL 50/2001 vp). Mainitussa lausunnossa perustuslakivaliokunta toteaa seuraavaa: ”Valtion ja kuntien välinen kustannusten jako on oleellinen kysymys perustuslain 121 §:ssä turvatun kunnallisen itsehallinnon näkökulmasta. Kunnille turvatun itsehallinnon vuoksi lailla tulee säätää, paitsi 121 §:ssä nimenomaan mainituista asioista, myös muista kunnan aseman kannalta merkittävistä kysymyksistä. Ehdotettu sääntely on käsillä olevassa asiayhteydessä merkittävä myös perustuslain 19 §:n säännösten kannalta. Näiden seikkojen perusteella valiokunta pitää selvänä, että kustannusten jaosta on säädettävä lailla.” Nyt käsiteltävänä oleva hallituksen esitysluonnos on merkityksellinen perustuslain 16 §:n 2 momentin kannalta. Esitysluonnosta tulee arvioida edellä todetun perustuslain 80 §:n 1 momentin ja 121 §:n näkökulmasta.  [pvm] Etunimi Sukunimi titteli | Tapahtuma

Muiden tahojen lausunnoista Myös. Mm. oikeusministeriö, TEM ja Kela ovat lausunnoissaan kiinnittäneet huomiota muutamiin keskeisiin asioihin, jotka vaatisivat Kuntaliiton käsityksen mukaan HE-luonnoksen huolellista uudelleen arviointia [pvm] Etunimi Sukunimi titteli | Tapahtuma

Kysymys OMA-projektilaisille Kannatatteko, että ammatillisen reformin lainsäädännön valmisteluaikaa jatketaan vuodella Kyllä, edellytyksellä, se laki astuu voimaan 1.1.2019 En Muu kommentteja/evästystä [pvm] Etunimi Sukunimi titteli | Tapahtuma