1. Maailmanperintö-kohteet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
N ǐ h ǎ o, Zh ō ngguó! Terve, Kiina!. Maailman ykköskieli! •Kiina on maailman puhutuin äidinkieli – yli miljardi puhujaa! •Se on yksi YK:n virallisista.
Advertisements

Samba Tervetuloa tutustumaan samban maailmaan.
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
Kiinan historiaa: Kiinan kulttuurihistorian ominaispiirteitä:
Kiina s. 46-.
UNESCOn maailmanperintö
Maailman seitsemän ihmettä
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
FILIPPIINIT.
Kiina kohtaa länsimaat Kiina oli pysynyt suljettuna valtiona 200 vuotta (n ) 1800-luvulla Euroopan suurvallat valloittivat Kiinan raja-alueita.
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Globaali monimuotoisuuskeskus
SVENSKA FINLANDS FOLKTING SVENSKA VECKAN. SVENSKA FINLANDS FOLKTING - Folktinget edustaa suomenruotsalaisia ja valvoo heidän oikeuksiaan ja etujaan. -
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 5. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
Irlanti. Kelttiläinen musiikki Keltit rautakauden soturiheimoja n. 700 eKr. Musiikki ja runous arvostettuja Kelttiläinen musiikki jaetaan tanssisävelmiin.
Työharjoittelussa Teneriffalla. Teneriffan saari on suurin Kanarian saarista. Sen pinta- ala on 2034 neliökilometriä ja siellä asuu asukasta.
Suomi liitetään Venäjään. Ruotsi Ranska Iso- Britannia Venäjä mannermaasulku kauppa Venäjä pakottaa Ruotsin mannermaa- sulkuun hyökkäämällä Suomeen Tilsitin.
Pienoispanda. Tämä eläin edustaa pesukarhujen perhettä. Se elää Kiinassa, Pohjois- Burmassa, Bhutanissa, Nepalissa ja Koillis-Intiassa. Se asuu vuoristoissa.
20 Vaikuttavuustutkimukset osoittavat hoitojen hyödyn Ydinsisältö.
Emätilaperiaate Täydennyskoulutus © Kai Kokko 2008.
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp Pakolliset osa-alueet 19 osp Valinnaiset osa-alueet 16 osp → syventävät pakollisten osa-alueiden sisältöjä.
Kiinalainen keittiö.
Islantilaista luontoa Aldeyjarfoss Kuva on Aldeyjarfossin alueelta. Islannissa on paljon vesiputouksia sillä jääkausi on muokannut islannin maata rajusti.
Tomi Jolkkonen. Sijainti  On osa itämaista kulttuuripiiriä  Koostuu kahdeksasta eri alueesta  On itään venäjästä.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Ydinsisältö.
1. Maailmankatsomus ja kulttuuri
Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2013
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Humanismi.
Toinen maailmansota syttyy
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Venäjä.
Uskonnot yhteiskunnassa
1860-luvun murros Venäjän keisariksi Aleksanteri II -> Uudistuksia liberalismin hengessä - Valtiopäivät koolle 1863 alkaen - Maatalouden modernisointi.
20. Kristinusko Aasiassa ja Afrikassa
YK eli Yhdistyneet kansakunnat
Afrikkalainen kulttuuri
Parityö maailman valtioista.
Fyysinen kunto ja suorituskyky
Trooppiset sademetsät
IV EUROOPAN NOUSU kuvanavaus
Pohjois-Suomen lentoasemat
ÄI 2 KIELI, KULTTUURI JA IDENTITEETTI
Ihminen ympäristön ja yhteiskuntien muutoksessa Hi1
Rasmus Henrik Annala MYTLPT15A
KIINA. KIINA Oleellista Vanhin muinaisista kulttuureista Ainoa säilynyt Yhtenäinen Rodullisesti Kielellisesti Uskonnollisesti monikulttuurinen Kirjoitusjärjestelmä.
Japanilainen kulttuuri
Australia/ Aboriginaalit
UNESCOn maailmanperintö
Luku- ja tenttivihjeet 10
Jerusalemin nähtävyydet
Jamaika Jere ja Vili.
Vanhoilliset vastaan uudistajat
MATKAILU Kuuluu nopeimmin kasvaviin elinkeinoihin maailmassa.
Pietarsaari ( Jeppis ).
Kommunismi - Piia Koivula.
Tehtävä 5.1: Sopiva määrä tekstiä
1. Uskontojen maailma Ydinsisältö.
Skanssin monitoimitalon tarveselvitys
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Paanajärven kansallispuisto
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
1 Uskomukset On vaikea tietää varmasti
Luovat menetelmät osallisuuden ja osaamisen tukena
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Ydinsisältö
IKÄIHMISEN HYVÄ ELÄMÄ – OULUNKYLÄN SEURAKUNTA
Klosterneuburg Mathäi Brut
Arthur Metz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergbieten
KIINA.
Esityksen transkriptio:

1. Maailmanperintö-kohteet

Kiinan muuri

Kiinan muuri 200-luvulla ennen ajanlaskua Kiinan keisari Qin Shi Huangdi yhdisti muurilla Kiinan silloisella rajalla sijainneita linnoituksia. Tarkoitus oli suojella Kiinaa pohjoisesta tulevilta hyökkäyksiltä. Kiinan muurin pituus on yhteensä yli 20 000 kilometriä, mutta paikoitellen muuri on huonossa kunnossa. Pätkiä muurista on kuunnostettu turisteja varten. Kiinan muuri kuvastaa muinaisen kiinalaisen kulttuurin loistoa. Se on huomattava ja ainutlaatuinen sotilasarkkitehtuurin merkkiteos.

Igassun putoukset

Igasun putoukset Igassun putoukset ja niitä ympäröivä kansallispuisto ovat kuuluneet UNESCO:n maailmanperintölistalle vuodesta 1984. Paikka sijaitsee Argentiinan ja Brasilian rajalla. Igassun putoukset on yksi maailman vaikuttavimmista vesiputouksista. Ne ovat noin 70 metriä korkeat. Putouksia ympäröivässä sademetsässä elää noin 2000 eri lajia: muun muassa mölyapinoita, kaimaani- krokotiileja ja isomuurahaiskarhuja.

Suomenlinna

Suomenlinna Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinna on rakennettu 1700-luvulla. Alunperin sen tarkoitus oli suojella Ruotsin kuningaskuntaa Venäjän hyökkäyksiltä. Alue on kooltaan 210 hehtaaria, ja se sijaitsee yhteensä kuudella eri saarella. Siihen kuuluu noin 200 rakennusta ja kuusi kilometriä aluetta suojelevia muureja. Nykyään Suomenlinna on yksi Suomen suosituimpia turistinähtävyyksiä ja koti noin 850 asukkaalle.

Capoeira

Capoeira Capoeira on varsinkin Brasiliassa suosittu perinne, joka on samaan aikaan sekä itsepuolustusta että tanssia. Sitä säestetään afrobrasilialaisella musiikilla. Capoeira-ympyrän keskelle menee kerrallaan kaksi ihmistä, ja he tekevät perinteeseen kuuluvia liikkeitä. Samalla ympyrän ulkokehän muodostava yleisö taputtaa, laulaa ja säestää soittimilla. Capoeira-ympyrässä siirretään perinnettä, koska muut voivat oppia perinnettä tarkkailemalla ja jäljittelemällä liikkeitä.