Kaikki Käy Koulua -toimintamallin arviointitutkimus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työhönvalmennuksella työelämään
Advertisements

Jukka Vehviläinen, DiaLoog Tieto nuorten palveluiden tukena Nuorten elinolot -seminaari Forssa.
JOUSTAVUUTTA JA TOIMINNALLISUUTTA KOULUUN
Koulukuraattorien perehdytysohjelma Helsingissä
Nuoret puhtausalan kesätöissä
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Markus Söderlund Kanuuna-seminaari, Tampere Miksi ja miten nuorisojärjestöjen työtä kannattaa arvioida? #nuorisojärjestöt #laatu #arviointi #palaute.
W w w. a o k k. f i VERKKO-OHJAUS Aihetta tarkastellaan ohjauksen valmistelun ja ennakoinnin sekä opiskelutoiminnan ohjauksen näkökulmasta. HAMK Hanne.
Nuorten palvelut Reimari 3
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
”Laadukasta osaamista ja ammattitaitoista, pätevää väkeä” AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIELTEN JA VIESTINNÄN OPETUKSEN LAADUN ITSEARVIOINTI Anneli Airola, Pohjois-Karjalan.
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
7 Terveyden tutkiminen.
Perhetyö.
Hyvinvointia koulun liikunnalla Etätehtävä Tavoite: Opiskelija soveltaa kurssin ” Hyvinvointia koulun liikunnalla” tietoja omaa koulua kehittävän projektin.
Liisa Laakso, Projektihakemusten arviointi Euroopan komissiossa tutkimuksen puiteohjelma.
Kuusamon kaupungin päiväkotien lastentarhanopettajien ammatillisen kasvun kokemuksia kasvatus-kumppanuuskoulutuksesta Jonna Kylli Terhi Manninen Opinnäytetyö.
Sosiaalialan asiantuntijapäivät Vanha Satama
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Ohjaajien perehdytys Tero Leinonen Koordinaattori Lasten tiedekerhot- ja leirit Kesä 2014.
Nuorten hyvinvoinnin ankkurit Lapissa -hanke ESR ja Lapin lääninhallitus Hallinnoija, Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Lapset, nuoret.
JOUKKUEJELPPI Harjoittelukulttuurin kehittäminen Mäntyharjun Virkistyksessä.
KUHA: TIETOKANTAPOHJAINEN WWW-SOVELLUS OPINTO- OHJAUKSEEN Kati Mäki-Kuutti Tietotekniikan graduseminaari
Vertaisohjaajatoiminta - itsearviointi ja auditointi 3/29/2015Tommi Ripatti / Nuorisoasiainkeskus.
Taitaja2008-tapahtuman vaikutuksista: Kisojen järjestäjän näkökulma.
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
Satu Lehto Vähän liikkuville koululaisille suunnattujen liikuntakerhojen toiminta koululaisten ja opettajien kokemana Turun Koulut.
Arkiston nimi:Päiväys:Copyright: OpettajatuutorointiAuli Pekkala Opettajatuutorointi.
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
TYÖELÄMÄÄN TUTUSTUMINEN (TET)
Kokemuksia ja kommentteja arvioinnista Rehtori Maija Vehviläinen Lahden Diakoniasäätiö Lahden diakonian instituutti.
TopTen -hanke Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja työvalmentajamalli Tuija Partanen.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
OPPISOPIMUSNUOREN OHJAAMINEN TYÖPAIKALLA RAKENNUSAINEITA NUORTEN MODUULIN SUUNNITTELUUN Työpaikkakouluttajat valmentaen vahvoiksi- hanke 2015.
Nuorten hyvinvoinnin indikaattorit Jenni Similä Suunnittelija.
Monikulttuurinen osallisuus. Miten monikulttuurinen ympäristö muuttaa osallisuuden tukemista? Taustaa osallisuusajattelulle Anu Gretschel Tutkija, FT Nuorisotutkimusverkosto.
Perusopetus Osaamisen kehittäminen TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS - OPS 2016 Organisaation osaaminen – yhteisön osaaminen – yksilön osaaminen.
12 Vaikeuksia voi ennaltaehkäistä ja niistä voi selvitä Ydinsisältö.
Parkanon yksikön henkilöstön puheenvuoro
Kaikki Käy Koulua -toimintamallin arviointitutkimus
Kokemuksia pilottikouluista
IFLA International Federation of Library Associations
RAUMAN KAUPUNGIN KOULUPSYKOLOGIEN TYÖNKUVA
Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:
TET =Työelämään tutustuminen
Rahoitus Opetus- ja kulttuuriministeriö
OPI-kuntoutuskurssien tutkimus
Työelämään tutustuja yrityksessä/työpaikassa
Kouluttaja Paula Määttä ja suunnittelija Päivi Anunti Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus Pohjoinen nuorisotyön osasto
Joustavat oppimispolut
ePortfolio ohjauksen apuvälineenä
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä Nummenpakan koulu.
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät
Tavoitteet Tarjota nuorelle myönteisiä kokemuksia, kivaa tekemistä ja kavereita Tukea nuoren kasvua ja vahvistaa luottamusta omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa.
Työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen toimeenpanotutkimus (TEAK) Kelan työkokeilu, työhönvalmennus ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus.
-toimintamalli KAIKKI KÄY KOULUA -TOIMINTAMALLISSA Autetaan nuorta tunnistamaan koulunkäynnin ja elämän pulmakohdat mutta myös omat voimavarat ja vahvuudet.
TET =Työelämään tutustuminen
11–17-vuotiaiden psyykkinen kehitys
Terveydenhoitajat, lääkärit, psykologit, kuraattorit peruskouluissa Kirsi Wiss Asiantuntija, THL.
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
”Kadulla me ollaan niiden nuorten paikoilla”
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Opiskeluhuollon palvelut
HENKILÖSTÖTUOTTAVUUDEN PERUSTEET
Tukea työhön paluuseen tai työssä jaksamiseen
Avoimen nuorisotyön arviointiväline: käyttöönotto Lounais-Suomessa (I aalto) Anu Gretschel, Erikoistutkija, FT, Nuorisotutkimusverkosto Pori,
Fysioterapeutit kouluille
Esityksen transkriptio:

Kaikki Käy Koulua -toimintamallin arviointitutkimus Erikoistutkija, FT Anu Gretschel Tutkija, VTM Noora Hästbacka Nuorisotutkimusverkosto

Toimintamallin periaatteet Tyttö- ja poikaryhmät kouluajalla valinnaisaineena (noin 10 nuorta) Sisältö: aamupala, keskustelua, ohjausta, yhdessä tekemistä ja vierailuja Ohjaajina opettaja + nuoriso-ohjaaja (+ kuraattori/ psykologi) Monihallintokuntaisuudesta jaettuun kasvatuskumppanuuteen: Kukin hyödyntää ammatillista taustaansa, tapaa tehdä työtä ja vahvuuksiaan, prosessista nuorten kanssa vastataan yhdessä Myönteinen tunnistaminen: Keskiössä miten kohdataan (Kallio ym.) Lähtökohta tutkimukseen: kaikki tykkäävät, vaikutukset vaikeita todentaa (Q1) Kehittävä tutkimusote: kuinka turvata työskentelyprosessin laatu, jotta positiiviset vaikutukset mahdollisia (Q2)

Tutkimusprosessi Ohjaajien informatiivinen ryhmäkeskustelu ja tulkinta Nuorten kysely yms aineistoon tutustuminen (aiemmat) Ohjaajien informatiivinen ryhmäkeskustelu ja tulkinta Vanha kysely Uusi aineisto Nuorten haastattelut (21) ja tulkinta Sama kehittämisryhmälle Uusien arviointivälineiden kehittäminen Sama virastojen johdolle

Toimintamallin vaikutukset Antanut konkreettista apua, tukevan verkoston ja motivaatiota, tunteen olla huomattu ja sen että itse huomaa muita, mahdollistanut olemisen osa arvostavaa yhteisöä… → metaforina: pärjäämiskyvyn (Rimpelä) kasvualusta, ovi ja satama. Ohjaajat: suhtautuminen nuoriin muuttunut, ammattitaidon kehittyminen, työn vaihtelu, verkostoituminen, yhteistyön helpottuminen Positiivinen kehittyminen ryhmänä ja ryhmien välillä (ulkopuolella), kouluyhteisönä, asuinalueella ja yhteiskunnassa Onnistunut toimintamalli!

Uusi arviointimalli Mitä tekijöitä tulee seurata ja tarkastella? Yksilöllisten tuentarpeiden tunnistaminen Kenelle ryhmää esitellään ja tarjotaan Ryhmä-prosessin arviointi Ohjaus- ja kehittämisryhmien arvio monihallinto-kuntaisen yhteistyön onnistumisesta ja vaikutuksista yhteisöihin Ryhmätoiminnan edellytysten ja laadun seuranta Ohjaajien kokemukset vaikutuksista omaan ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen Ryhmän vaikutukset koulunkäyntiin, vapaa-aikaan ja hyvinvointiin Nuorten kokemukset vaikutuksista koulunkäyntiin ja hyvinvointiin