Annisofia, Siiri ja Janika

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muovijätteen ympäristöseuraukset
Advertisements

Sri Lanka.
MERET TARVITSEVAT APUA! Päivätyökeräyksellä voitte antaa
ITÄMERI ON AINUTLAATUINEN JA UHANALAINEN
” Vastarintasota Yhdysvaltoja vastaan ”
Länsivaltojen myöntyväisyyspolitiikka
Pesäpallon Historia ja Kilpailutoiminta
LIETTUA LIETUVA.
Tulkaa mukaan! WWF Päivätyökeräys Ihan lähellä. Sinun ja minun naapurissa. Suomessa on 2247 uhanalaista lajia. Haluammeko säilyttää.
UNKARIN KIERTOMATKA.
WEB 2.0 — Sitä sun tätä Juha Kurri. Folksonomia Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta,
Japani s. 58-.
Myyttinen planeetta, jossa on joskus uskottu olevan elämää.
Tsunamit ja maanjäristykset
Kappale 1.
Turkki – Aasian läntisin maa
Valtiomuototasavalta Presidentti Pääministeri Ólafur Ragnar Grímsson Jóhanna Sigurðardóttir PääkaupunkiReykjavík Pinta-ala: km² Väkiluku (2008)
Malta.
Sään vaihtelut Sää vs. ilmasto? Sään vaihtelut johtuvat tuulten ja merivirtojen muutoksista –Vaikuttavina tekijöinä pinnanmuodot, sijainti pohjois-etelä.
Ekosysteemien tila MERET: Saastuminen: Ylikalastus Tulokaslajit
Havaiji.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
Maanjäristykset.
Koralliriutta.
Tsunami.
Globaali monimuotoisuuskeskus
Kivihiili. Maailman eniten käytetty sähkötuotannon polttoaine Öljyn jälkeen maailman tärkein energianlähde.
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
IRAK Historia YLEISTÄ Pääkaupunki: Bagdad Pääkaupunki: Bagdad Pinta-ala: km² Pinta-ala: km² Väkiluku: Väkiluku: Viralliset.
2. maailmansota KANSAINVÄLISET SUHTEET. 2. MAAILMANSOTA LIITTOUTUNEET Iso-Britannia (1939) Ranska (1939) Neuvostoliitto (1941) Yhdysvallat (1941) Kiina.
Kunta: eläinkunta (Animalia) Pääjakso: selkäjänteiset (Chordata) Luokka: nisäkkäät (Mammalia) Lahko: petoeläimet (Carnivora) Heimo: koiraeläimet (Canidae)
MANILAN SLUMMI.
Sodan alku Saksa hyökkäsi 1. syyskuuta 1939 Puolaan. Ranska ja Iso- Britannia julistivat 3. syyskuuta Saksalle sodan, joka tunnetaan toisen maailmansodan.
Ravinteiden kierto ja sen häiriöt Marianna, Anna, Veeti, Janne ja Joel.
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
Nousu ja tuho1 NAPOLEON Nousu ja tuho2 Napoleon Bonaparte ( ) Syntyi Korsikalla Menestyi vallankumoussodissa luvulla.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
Maapallon metsät.
LIIKAKALASTUS JA MERTEN TYHJENEMINEN
Öljyn kuljetus Itämerellä ja siihen liittyvät riskit
Toinen maailmansota syttyy
Henna Kiviharju ja Neea Hakulinen
Sään vaihtelut Sää vs. ilmasto?
by Amanda Auvinen & Santeri Neuvonen
Kestävä ja vastuullinen vedenkulutus
MONIMUOTOISUUS.
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Vietnamin sota Tonkinin lahden selkkaus.
Kalastus.
Toinen maailmansota
Liittoutuneet laittavat akselivallat ahtaalle
Kaupungistuminen Kaupungeissa elää puolet maapallon väestöstä
Trooppiset hirmumyrskyt
Maiseman muutos Eksogeeniset ilmiöt muokkaavat maankamaraa ja muuttavat maisemaa (rapautuminen, eroosio, massaliikunnot) maanviljely, ylilaidunnus, metsien.
Tammi.
Jamaika Jere ja Vili.
Suomen jatkosota Suomen joukot suuremmat ja paremmin aseistetut kuin talvisodassa -> Saksalaisilla rintamavastuu Oulujärvestä pohjoiseen Tavoitteena.
Tsunami.
Pietarsaari ( Jeppis ).
Tyynenmeren jätelautta
JAPANI MAANTIETEELLISENÄ ALUEENA
Paanajärven kansallispuisto
Indonesia.
Ajoita pilakuvat ja laita ne aikajärjestykseen
Teollistuminen.
Capri & Sorrento Katja & Sanni.
I MAAILMANSOTA Mitä sodassa tapahtui? -Vuonna 1917
Isä taivaan, Isä suurin tätä kaupunkia kädelläsi siunaa
Esityksen transkriptio:

Annisofia, Siiri ja Janika Korallimeri Annisofia, Siiri ja Janika

Korallimeri sijaitsee Australian koillispuolella.

Korallimeren koko ja syvyys Itämereen verrattuna Korallimeren pinta-ala on 4 791 000 km2 Itämeren pinta-ala on 392 000 km2 ja sen keskisyvyys on 54m. Meren syvin kohta on 459m. Itämeri mahtuisi pinta-alaltaan Korallimereen noin 12 kertaa.

Meren historiaa Korallimeren taistelu Korallimerellä käytiin Korallimeren taistelu toisen maailmansodan aikaan 4.- 8.5 1942. Se oli maailman ensimmäinen meritaistelu, jossa pinta-alukset eivät tulittaneet tai nähneet toisiaan. Taistelu oli osa toista maailmansotaa ja Tyynenmeren sotaa. Taistelussa vastakkain olivat liittoutuneet Australia ja Yhdysvallat vastaan Japani. Japanin tappiot olivat suuremmat kuin liittoutuneiden. Japanin puolella oli 966 kaatunutta ja liittoutuneiden puolella 656 kaatunutta.

Tyypillisiä eliöitä ja harvinaisuuksia. Korallimeressä sijaitsevalla Isolla valliriutalla elää 1500 kalalajia, 441 korallilajia, 134 rausku- ja hailajia ja 30 merinisäkäslajia. Siellä elää myös kuusi merikilpikonnalajia,  esim. uhanalainen liemikilpikonna.

Korallimeren Isoa valliriuttaa uhkaa saastuminen ja liikakalastus. Valliriutan lähellä olevia satamia aiotaan laajentaa, ja siitä syntyvä ruoppausjäte tukahduttaa koralleja. Hiilisatamien laajentaminen lisää onnettomuusriskiä. Myrskyt, meritähdet ja meriveden lämpeneminen ovat haitaksi Isolle Valliriutalle. Australian suunnittelee maailman suurinta merensuojelualuetta Korallimerelle. Se edellyttäisi öljyn ja kaasun poraamisen ja osittain myös kalastuksen kieltämisen.

Ruoppausjäte tukahduttaa Ison Valliriutan koralleja.

Iso valliriutta Iso valliriutta on maailman suurin koralliriutta. Se on yksi maailman vaikuttavimmista luontokokonaisuuksista. Se sijaitsee Korallimeressä, Koillis-Austraalian rannikolla. Riutta on 2300 km pitkä ja kattaa 344 400 neliökilometriä eli se on pinta- alaltaan jopa Suomen kokoinen. Ison valliriutan muotoutuminen on kestänyt miljoonia vuosia. Nykyään Isoa valliriuttaa uhkaa monet ihmisten aiheuttamat uhat, jotka vaurioittavat haurasta ekosysteemiä.

Korallimeren saaret muodostavat asumattoman territorion.

Video Korallimerestä https://www.youtube.com/watch?v=ryCdJKoHog8

Lähteet WWF Wikipedia Rantapallo