Itä-Afrikassa lukemattomat lapset elävät köyhyydessä ja vailla huolenpitoa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Kansainvälisen diakonian pohja on Raamatussa
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
LAPSET JA KATUJEN VÄKIVALTA
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Rakkaat ystäväni!.
Yksi rokote, yksi elämä: Lionien tuhkarokko-ohjelma
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Norssi ja Varis juttusilla
Käytännön kieleen ja työelämään tutustuminen Sosiaali- ja terveysalalle valmistava koulutus nuorille maahanmuuttajille.
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa DIA 1 (aloitus)
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
Tietoa taloudesta Miten varat kerättiin ja käytettiin vuonna 2009.
KATSAUS KAIRON KATULAPSIIN JA LASTEN OIKEUKSIIN
HIV-AIDS JA NUORET Arviolta 5,5 miljoonaa hiv- tartunnan saanutta vuotiasta nuorta v Eniten tartuntoja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.
Kattilamatka Kameruniin - köyhien naisten oikeus omiin tuloihin ja ruokaturvaan Marttaliitto ry 2013.
Autonomian ajan alku: Miksi Suomi joutui Ruotsin vallan alta Venäjän valtaan? Millaiseksi Suomen asema osana Venäjää muotoutui? Miksi Suomi sai erityisaseman.
Muodollinen subjekti. Kaduilla tuulee…… IT  Kello on 8.15  On tiistai  On marraskuu  Keskustasta on 2 km koululle  On + 4 astetta  On sateista.
Kulttuurikameleontit ry NÄKYMÄTTÖMÄT LAPSET Päivi Arvonen.
Lapsen oikeudet kuvakäsikirjoitus
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on luotettava tapa parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Tervetuloa Afrikkaan! Asithi – Aamen, siyakudumisa, Asithi – Aamen, Baba, Aamen, Baba, Aamen, siyakudumisa. Aamen, aamen – Aamen, ylistäkää He nimeä, Aamen,
Kauneimmat Joululaulut kajahtavat rauhan puolesta.
Kanta-Hämeen poliisilaitos Nuorten rikoksiin ja häiriökäyttäytymiseen sekä perhe- ja parisuhdeväkivaltaan puuttuminen Sirkku Nurmi vanhempi konstaapeli,
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle. Kirkko elää, koska sen olemukseen kuuluu etsiä jatkuvasti uusia jäseniä.
Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista.
PERHEVÄKIVALTA tte. Mitä perheväkivalta on?  Fyysinen: kurittaminen, potkiminen, lyöminen  Henkinen: sanallista alistamista, nolaamista ja vapauksien.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA. ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Lapsen ja nuoren tukeminen ja osallisuuden vahvistaminen kuntouttavilla elementeillä Petra Suonio 2012.
Uskonnot Japanissa Antti Kiviranta. Jokainen etsii…  Mikä on sun elämäsi tarkoitus?  Mitä varten elät ja olet syntynyt?  Jokainen kaipaa uutta sisältöä.
PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:
Hyvää elämää maaseudulla
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
2 Perheitä on joka lähtöön s
Köyhyys ja lapsen oikeudet
Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.
Ompeluseurat.
Kummina olet korvaamaton
Kristinuskon oppi maailman suurin uskonto (2,1 mrd kannattajaa), perustuu Jeesus Nasaretilaisen toimintaan ja julistukseen Yhteinen historia juutalaisuuden.
Liikuntasosialisoituminen ja liikuntasuhde
Kenian lasten puolesta
1 Yksilö yhteiskunnassa s
LASTEN OIKEUDET.
Väestönkasvu ja kaupungistuminen
Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.
Lähetysopetus rippikoulussa
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Opiskeluhuollon palvelut
Loiste –hanke KEE-päivät
SUMU RYHMÄ – SURUSSA MUKANA
Päivi Arvonen Pois kadulta!.
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Lähetysopetus rippikoulussa
Esityksen transkriptio:

Itä-Afrikassa lukemattomat lapset elävät köyhyydessä ja vailla huolenpitoa. Maaseudun köyhyys, kriisit ja kuivuus ajavat ihmiset kaupunkiin slummeihin. Pelkästään Kenian pääkaupungin slummeissa on 60 000 katulasta! Jokaisella lapsella on oikeus turvaan ja kouluun

Kampanjalle kasvonsa antoi yhdeksänvuotias Purity Kampanjalle kasvonsa antoi yhdeksänvuotias Purity. Nuoresta iästään huolimatta hän on jo asunut perheineen kadulla. Siellä hän joutui piiloutumaan öisin roskalaatikoihin tai torin kojujen alle. Perheen isä surmattiin kadulla väkivaltaisesti, ja niin äiti ajautui päihderiippuvuuteen. Katulasten elämä on erittäin vaarallista, täynnä tragediaa. Nykyään Purity ja hänen yksinhuoltajaäitinsä ovat Fidan hankkeen tuen piirissä. Äiti saa päihdekuntoutusta ja Purity käy koulua. ”En koskaan halua takaisin kadulle”, Purity toteaa, kun häneltä kysyy tulevaisuuden haaveista.

Peterin tarina on hyvin samankaltainen kuin Purityn Peterin tarina on hyvin samankaltainen kuin Purityn. Poika joutui kadulle perheen alkoholiongelmien vuoksi. Kadulla hän joutui monta kertaa väkivallan uhkaamaksi. Tämä on jättänyt hänelle paljon pelkoja. Onneksi Peter käy nyt koulua ja hänen isänsä päihderiippuvuus alkaa helpottamaan. Poika on nyt turvassa, ja hänen traumojaan hoidetaan Fidan hankkeen tarjoaman terapian avulla.

Kenialainen Michael ajautui kadulle äitinsä kuoleman jälkeen Kenialainen Michael ajautui kadulle äitinsä kuoleman jälkeen. Hän joutui vääriin kaveripiireihin, ja päätyi käyttämään huumeita. Katulapsikeskuksella hän pääsi avun piiriin ja mikä tärkeintä – löysi uskon Jumalaan. Nyt Michael tekee keskuksella vapaaehtoistyötä ja käy yläkoulua.

Fida toimii Itä-Afrikassa näissä maissa. Tuemme paikallisia helluntaiseurakuntia, jotta ne toimisivat lasten oikeuksien puolustajina. Tavoite on suojella niitä lapsia, jotka ovat erityisen haavoittuvia: katulapset, tytöt, vammaiset lapset, orvot ja kriisien keskellä elävät lapset.

auttaa Itä-Afrikan heikoimmassa asemassa olevat lapset kouluun kuntouttaa katulapsia Keniassa antaa köyhimmille perheille tukea toimeentuloon puolustaa lasten oikeuksia Itä-Afrikan köyhimmillä alueilla

Yksi katulapsi vuodeksi kouluun! Pieni teko, suuri apu: 2 tuntia keräys- lippaan kanssa: 75 € Ota kaveri mukaan 2 x 75 = 150 € Yksi katulapsi vuodeksi kouluun! 150 €