Vapaaehtoistyön vakuuttaminen vapaaehtoiset henkilövakuutukset vastuuvakuutus Jarno Rova, 20.9.2017.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hautamuistomerkkien vakuuttaminen
Advertisements

Tehy Ifin ja Tehyn välinen sopimus velvoittaa meitä tiedottamaan Tehyläisiä heidän eduistaan.
. Osakeyhtiö; Erillinen verotus = yhteisövero 20 % verotettavasta tuloksesta Henkilöyhtiöt; Yksityisliike, AY, KY Tulo verotetaan omistajien tulona Osa.
Jalkapalloturva –Aon vertailu 2016
Vakuutukset. Alkutesti Kysymys 1: Lähdette kaveriporukalla laivalle juhlimaan peruskoulun päättymistä. Mitä vakuutuksia tarvitsette? a) Ette mitään, koska.
OJANIITTUTALON MONITOIMIJAHANKE - MONIPUOLINEN OSAAMISKESKUS 2016.
Kouluterveydenhuolto Koulutulokkaan vanhempainaamu.
Mielenterveys- ja päihdeasiakas terveyskeskuksessa - Palvelumuotoilulla parempia palveluita riskiryhmille päätösseminaari Salon avoterveydenhuollon.
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Yliopiston sopeuttamis- ja kehittämistoimet (Soke) Koponeuvosto Joni & Jyri.
Keski-Uusimaa-lehden klubikortin esittelytilaisuuden projektisuunnitelma Rauli, Janne, Katja ja Heidi.
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUSKUSTANNUKSET.
Change Day on työkalu kohti parempia palveluita Change Day tuo asiakkaan äänen kuuluville henkilöstön kautta. Change Day on työkalu henkilöstölle oman.
Kesätyöt Tehtäviä. Luokkagallup Kuinka moni on ollut kesätöissä? Kuinka moni on ollut useammassa kuin yhdessä kesätyössä? Kuinka moni on hakenut kesätöihin?
KOULULAIS- JA OPISKELIJAKESÄTYÖPAIKAT KESÄLLÄ 2012.
Ppky Selänne / Pyhäjärven Perhekeskus AARNOLA. Pyhäjärven perhekeskus  Toiminta alkoi vuonna 2012  Vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle  Ohjatut,
Suomen asumisperusteinen sosiaaliturva Jyväskylän yliopisto Heli Ahokas / Kela.
Perusterveydenhuolto. Perusterveydenhuollon avohoidon kaikki lääkärikäynnit / asukasta.
Epäily herää – miten toimia? K-Sshp, Läheisväkivallan ehkäisyn kansallinen osaamiskeskus-hanke: koulutuspäivät Noora-Maria Ahl psykologi Marja.
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
1 Työtapaturmista ilmoittaminen 2010 Riikka-Liisa Haapanen
Mobiilin sosiaaliturvan kärkihanke työpaja ETK:n kommentti
VIRTA-julkaisutietopalvelun pilotointi
Mikä ihmeen oppisopimus?
Uusi Sporttiturva Tuotetta on yksinkertaistettu niin, että vakuutusturva vastaa paremmin asiakkaan ymmärrystä siitä, minkälaisen turvan hän saa ostaessaan.
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Sairaalatekniikan päivät Kuopio
Pappilanpuiston: läheisten työpaja klo 14
Pääsääntö Sukulaisuus * Muu ehto Muu työskentely
Verotuksen perusteet – Matkat
Verotuksen perusteet – Matkat
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
Varjostus Oppia ikä kaikki tarjoaa verkoston jäsenille mahdollisuuden varjostaa kollegaa toisessa oppilaitoksessa. Varjostus on vertaisoppimisen menetelmä.
Mikä Change Day? Change Day on työkalu kohti parempia palveluita
Lääkeaineet Aspiriini oli ensimmäinen laboratoriossa valmistettu lääke. Asetyylisalisyylihappo eli aspiriini on maailman tunnetuin särkylääke, ja sen on.
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
Työliikekipeytyminen 33 §
TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2016
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Vuolle Setlementti ry Laajasti lähellä elämää.
Visio ja perustehtävä Jokainen löytäisi oman tapansa liikkua ulkona.
KUOPION KAUPUNGIN KESÄTYÖSETELI 2018
Työn muodot Työsopimuksen ehdot
Huomioita raportista ”Yrittäjien lakisääteinen eläketurva – työurat, työtulo ja rahoitus” Mikko Karpoja
0+1 Sopimuspalkkojen vaikutus Säännöllisen työajan palkat
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
OSA V VAKUUTUKSET. OSA V VAKUUTUKSET Vakuutus luottamukseen perustuva sopimus asiakkaan ja vakuutusyhtiön välillä vakuutussopimuksen sisältö selviää.
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Päätösten lapsivaikutusten arviointi
TäsmäKoulutus ja muut osaamisen kehittämisen palvelut
Katsaus sosiaalihuollon ammattihenkilöiden rekisteröintiin
Edunvalvonnan johtaminen
Mitä seurakunta tekee? Miksi seurakunta on?.
Viestinnän työkalupakki
Oulujoella on perhekeskus
PÄHEE OTE-Päijät-Hämeen osatyökykyisille tie työelämään
Rajat ylittävä terveydenhuolto ja järjestöyhteistyö
”Projektin nimi” -projekti
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Kuntatyönantajan sosiaalivakuutusmaksuja
Viestintäsuunnitelma
Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnitelma
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
IkäArvokas-hanke Löytävää vanhustyötä edistämässä
RAI Espoossa
Urjalan seurakunnan kesärippikoulu 2019
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Esityksen transkriptio:

Vapaaehtoistyön vakuuttaminen vapaaehtoiset henkilövakuutukset vastuuvakuutus Jarno Rova, 20.9.2017

Sisältö Taustaa Ryhmätapaturmavakuutus Vakuuttamisesimerkkejä Maahanmuuttajataustaisten vakuuttaminen Mitä otettava huomioon vakuutusta otettaessa? Vastuuvakuutus

Taustaa Ansiotoimintaa vai vastikkeetonta työtä? Ansiotoiminta Palkkaa tai palkkaan rinnastettavaa korvausta Työtapaturma- ja ammattitautilaki velvoittaa  Työtapaturmavakuutus Vapaaehtoistyö Ei palkkaa tai siihen rinnastettavaa korvausta Vapaaehtoinen vakuutus Yksityistapaturmavakuutus - Vapaaehtoistyöntekijän itse ottama vakuutus - Yhdistyksen ottama ryhmävakuutus vapaaehtoisille tai/ja asiakkaille Vakuutusratkaisuun vaikuttavat tekijät: Onko toiminta ansiotoimintaa vai vastikkeetonta vapaaehtoistyötä? Oletus varmasti on että vapaaehtoistyötä ilman palkkiota, mutta katsotaan silti mitä eroa niillä on vakuutusten näkökulmasta.

Milloin ryhmätapaturmavakuutus? Vapaaehtoistyöhön Talkootöihin Kunnan asukkaille ja seurakunnan jäsenille Koululaisille ja opiskelijoille Päiväkoti- ja kerholapsille Leireille, retkille ja kursseille Ratsastuskoulu- ja tallitoimintaan Luottamushenkilöille Elämysmatkailutoimintaan Sijaiskoteihin sijoitetuille lapsille Vpk:n toimintaan Leikkikenttä- ja uimakoulutoimintaan

Mitä ryhmätapaturmavakuutus korvaa? Tapaturman hoidosta aiheutuneita kuluja, mm. lääkärinpalkkio, magneettikuvaukset, leikkaushoito Haitta-asteen mukainen haittakorvaus -> valinnainen turva Kuolemantapauskorvaus -> valinnainen turva Tapaturmavamman hoitamiseksi tarvittava, lääkärin määräämä, fysikaalinen hoito Sairaalan hoitopäivämaksut Lääkkeet

vakuuttamisesimerkkejä Leirille osallistuvat lapset Suomessa vakinaisesti asuvat, Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan piiriin kuuluvat vakuutuksenottajan järjestämälle kesäleirille osallistuvat lapset. Leirin ohjaajat Suomessa vakinaisesti asuvat, Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan piiriin kuuluvat vakuutuksenottajan järjestämän kesäleirin ohjaajat. Esimerkkejä ryhmän nimistä ja tarkennuksista Talkootyöntekijät Suomessa vakituisesti asuvat, Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan piiriin kuuluvat vakuutuksenottajan osoittamaan vapaaehtoiseen talkootyöhön osallistuvat henkilöt. Kerholapset Suomessa vakinaisesti asuvat, Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan piiriin kuuluvat vakuutuksenottajan järjestämään iltapäiväkerhoon osallistuvat 7-10 –vuotiaat lapset.

Maahanmuuttajataustaiset vapaaehtoiset Tarkoitetaan: - oleskeluluvan saaneita - turvapaikanhakija- tai pakolaisstatuksella olevia Peruslähtökohtana on aina, että vakuutetulla täytyy olla suomalainen hetu ja tämän tulee asua vakituisesti Suomessa Kuitenkin myös henkilöiden, jotka eivät tuota määritelmää täytä, vakuuttaminen on mahdollista vapaaehtoistyön luonne sama

Mitä otettava huomioon vakuutusta otettaessa Vakuutuksen tekoon tarvittavat tiedot: 1. Mitä toimintaa vakuutetaan? 2. Ketä vakuutetaan? 3. Missä vakuutetaan? Oulun Vuolle Setlementin Vapaaehtoistyöntekijät projektissa. Maahanmuuttajaopiskelijat yms. Toimintaan osallistuvien henkilöiden määrä

vastuuvakuutus Vakuutuksesta korvataan toiselle osapuolelle aiheutettuja vahinkoja Yhdistyksen toiminnan vastuuvakuutus korvaa vapaaehtoistyöntekijän aiheuttamia henkilö- ja omaisuusvahinkoja  esim. asiakkaalle aiheutettu murtuma Myös vapaaehtoistyöntekijän kotivakuutukseen sisältyvästä vastuuvakuutuksesta voidaan korvata toiselle aiheutettuja vahinkoja Vapaaehtoistyöntekijä toimii yksityishenkilönä, koska ei saa palkkaa. Kotivakuutus ei toimi jos olisi työsuhteessa.

Kiitos! Kysymyksiä, kommentteja tai ajatuksia?