Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Edunvalvonnan johtaminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Edunvalvonnan johtaminen"— Esityksen transkriptio:

1 Edunvalvonnan johtaminen
Opinkiven sauna Joachim Kratochvil Korkeakoulupoliittinen asiantuntija Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

2 ohjelma Tutki – älä hutki! Edunvalvonnan projektointi
Edunvalvonnan tukeminen Edunvalvonnan tyylikäs lopettaminen Edunvalvontatoiveet JYYlle?

3 Tutki – älä hutki! Miten sanallistan epäkohdan? Miten saan siitä dataa? Miten konkretisoin halutun muutoksen? Mitä vaikuttamisen välineitä käytän? Vaikuttamistyön tavoitteena on saada aikaan muutos. Muutokselle täytyy löytyä perustelut. Kerää aineistoa kyselyllä epäkohdista ainejärjestön jäseniltä tai koko tiedekunnan opiskelijoilta. Miten muualla Suomessa on tehty? Käännä tietopyyntösi myös englanniksi. Pyydä kommentteja myös tiedekunnasta/laitokselta kyselyyn. Miten ajoitan vaikuttamisen? Onko tiedekunnassa tulossa luontevaa saumaa tuoda asia keskusteluun? (esim. TTS-kierros) Miten aikataulutan vaikutustyön? Hyvä vaikuttamistyö alkaa n kk ennen päätöstä.

4 tutki – älä hutki! Osa 2 miten haet näkyvyyttä kyselylle?
Mene mainostamaan kyselyä kursseille. Pyydä opiskelijoita ottamaan tietokoneet/puhelimet esiin ja siltä istumalta vastaamaan kyselyyn. Tee kyselystä juliste, jota levität eri paikkoihin - ilmoitustauluille, lounasravintolan oveen (jos ravintola on tämän luvannut, tietty) ainejärjestötilaan, kahvihuoneeseen yms. Tee video, jossa kerrot konkreettisesti mistä ongelmassa on kyse ja mitä kyselyllä voi saada aikaan. Käytä Jylkkäriä/Jyytisiä tiedonsaantiin tai julkisuuteen? Viimeisinä päivinä kerää esimerkkivastauksia muistutusviestiin, jota voit levittää. Kerro, kuinka moni on jo vastannut ja pyydä lisää vastauksia.

5 Edunvalvonnan projektointi
Suunnittele edunvalvontatiimin kanssa tavoite, johon haluat päästä kyselydatan perusteella. Mikä on parannusehdotus, jota lähdette edistämään? Suunnittele, mitkä ovat välietapit lopputulokseen pääsemiseksi.Vastuunjaon teko. Tiedon kerääminen, vuorovaikutus päättäjien kanssa, mielipidevaikuttaminen, päätösvaikuttaminen. (Ks. edunvalvonnan muistilista) Projektointiohjelmien käyttö (Trello, Slack, tms.) edunvalvonnan systematisoimiseksi. Se ”neutraloi” edunvalvonnan työtehtävän. Kaikkien on päästävä näkemään projektin tilanne. Alku on helppo, mutta kyselyn analysointi ja muu hoito on yhtä tärkeää! Tehkää yhdessä tehtäväjakoa, osallista koko edunvalvontatiimiä, koko ainejärjestön hallitusta tai jäsenistöstä koostettua työryhmää.

6 Edunvalvonnan TUkeminen
Älä johda ylhäältä, luo luottamusta ja tue tehtävän muita tekijöitä. Hallitustyöskentelyyn tullaan vapaaehtoisesti. Miten tuetaan vastuunottoon? Säännöllinen tarkistus edunvalvonnan edistymiseen: projektin päivittäminen ja sopiminen seuraavasta tavoitteesta ja aikataulusta. Kiinnostuksen ja merkityksen osoittaminen edunvalvontaan. Osoita itse oma-aloitteisuutta toiminnan kehittämiseen (ideoi yhdessä, luo tilanteita, josta syttyy kipinä edunvalvontaan, rakenna ja ohjaa lempeästi, jos edunvalvonta on menossa ojaan. Työn ja resurssien uudelleenjakaminen keskustellen. Lisätuen antaminen. Lopulta kaikki on vapaaehtoistyötä.

7 Edunvalvonnan tyylikäs lopettaminen
Tavoite on saavutettu: Kiitä tekijöitä! Ja tarjoa kalja/kakkukahvit tms. Kiitä ei-opiskelijoita, jotka tekivät muutoksen mahdolliseksi! Vie pieni kiitoslahja! Kiitä henkilöstöä julkisesti uuden hienon käytännön luomisesta! Älä tee kuitenkaan tätä sometusta ilman henkilöstön suostumusta! Ideoi: Mikä on seuraava kehitysaskel?

8 Yhteystiedot Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta
Joachim Kratochvil, Asta Järvinen JYYn kopo-asiantuntijat

9 Kiitos!


Lataa ppt "Edunvalvonnan johtaminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google