Mielenterveyden häiriö

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Stressi Stressi on elimistöön kohdistuvaa fyysistä tai psyykkistä, ympäristöstä tulevaa tai sisäsyntyistä kuormitusta.
Advertisements

Mielenterveys- kuntoutuja työnantajan kannalta
Vaikuttavat suuresti väestön terveyteen s
VARHAINEN PUUTTUMINEN
NYKYKÄSITYKSIÄ AHDISTUNEISUUDESTA
Mielenterveyden häiriöt
Rajaa terveyden ja sairauden välille on vaikea vetää
Skitsofrenian epidemiologia
Anni Lindberg Laura Lehtinen Aino-Maria Lahdensuo
Teini-ikäisen mielialoista Teini-ikäisen ”tuulet” ovat osa aikuistumista.
Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveys Mielenterveys Pinja ja Iiris H 1c.
Skitsofrenia.
Paniikkihäiriö.
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Bulimia ja laktoosi-intoleranssi
Masennus eli Depressio.
PSYKOOSI = vakava mielenterveyden häiriö, jossa todellisuudentaju hämärtyy ja vääristyy, synonyymi sanalle mielisairaus.
PSYKOOSI JA KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
Masennus; masentunut mieliala  depressio (väh. 2 vko) ”Kansantauti” - joka 5. sairastuu Naisilla yleisempää Tällä hetkellä kärsii oireista Keskeinen.
KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
Mielenterveyden Häiriöt. Vuosittain 1-2 ihmistä sadasta sairastuu mielen sairauteen. Ihmisen mieltä ei voida mitata yhtä helposti kuin verenpainetta tai.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
tarkastelee vauvan ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen malleja ja niiden vaikutusta lapsen kehitykseen lapsen minäkuvan muodostuminen lapsella biologinen.
Henkisen hyvinvoinnin häiriöt 1,5 % väestöstä sairastuu vuosittain 20% suomalaisista sairastaa jotain mielenterveyden häiriötä Sukupuolierot melko suuret.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
7. MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT TERVEYSTIETO 9. Apulanta Ilona.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
SYÖMISHÄIRIÖT. YLEISTÄ - SYÖMISHÄIRIÖT ALKAA USEIN NUORUUSIÄSSÄ - OVAT MIELEN JA KEHON SAIRAUKSIA -TAUSTALLA YLEENSÄ PSYYKKISTÄ PAHAA OLOA, PELKOA, JA.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT NOORA JA ELENA. Yleistä  Mielenterveyden häiriöitä ovat masennus, ahdistuneisuushäiriöt, kaksisuuntainen mielialahäiriö, psykoosi,
Navigaattori Kunpa uni tulisi. Navigaattori 3 Unettomuus Aivojen ”unikeskus” ei pysty voittamaan ”valvekeskuksen” liian suurta aktiivisuutta.
Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.
PSYKOOSIT • Skitsofrenia • Psykoositasoiset mielialahäiriö
MIELENTERVEYS JA MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
63. Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveyden häiriöt
63. Mielenterveyden häiriöt
Aivoverenkierron häiriöt (AVH)
Aivoverenkierron häiriöt (AVH)
Mitä tietoa Pohjois-Suomen syntymäkohorttitutkimus on antanut mielen sairaudesta ja mielenterveydestä? Professori Jouko Miettunen Elinikäisen terveyden.
Epilepsia.
Mielenterveyden häiriöt
Syömishäiriöt 5.6.
14 Masennus on yleisin mielialahäiriö
Masennus masentunut mieliala depressio (väh. 2 vko) ”Kansantauti” - joka 5. sairastuu Naisilla yleisempää Tällä hetkellä
Mielenterveyden hoito
17 Psykoosit ovat vakavimpia mielenterveyden häiriöitä
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Mielenterveys PS5 LAJM.
MIELENTERVEYSBLOGI KÄYTÖS- JA HILLITSEMISHÄIRIÖT 17) Pelihimo
Mielenterveyden häiriöt
Epilepsialiitto VÄLITTÄÄ POTKA-verkosto Epilepsialiitto
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
MATEMATIIKAN VALINNAINEN LISÄKURSSI
Nuoret ja mielenterveys hengellisyys voimavarana vai taakkana
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Psyykkinen terveys.
Kaksisuuntainen mielialahäiriö – miten sen kanssa voi oppia elämään
63. Mielenterveyden häiriöt
Ongelmista selvitään Ihmiset selviävät vaikeista kokemuksista luultua paremmin. Menetystä ja kriisiä ei käsitellä erityisissä vaiheissa. Bonnano: jopa.
Myyttejä itsemurhista ja mitkä ovat faktat
Opintopsykologi Katja Hietanen
Taikapuhe Oy Riitta-Liisa Kanniainen
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
RENTOUTUMINEN. RENTOUTUMINEN RENTOUTUMINEN Rentoutuminen hoitaa mieltä. Hiljentyminen ja rauhoittuminen auttavat kuulemaan ​omia ajatuksia ja tunteita.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Esityksen transkriptio:

Mielenterveyden häiriö Mielenterveys häiriöt

Mieli voi sairastua siinä missä kehokin Vuosittain 1-2 ihmistä sadasta sairastuu mielen sairauteen. Mielenterveyden häiriöt voivat ilmetä monella tavalla. Psyykkistä pahaa oloa ei pidä hävetä tai salailla Jos alakulo muuttuu pysyvämmäksi olotilaksi on syyt tarvita ammattiapua Mielialahäiriöitä ovat esimerkiksi ahdistuneisuushäiriö, massennus ja paniikkihäiriö

Psykoosi Psykoosiin sairastuneelle todellisuudentaju on hämärtynyt vakavasti Sairastunut saattaa nähdä aistiharhoja, kuulla ääniä ja kertoo kokevansa asioita joita ei todellisuudessa ole. Sairastuneen puhe ja käyttäytyminen on usein sekavaa Psykoosiin sairastunut tarvitsee aina välitöntä apua ja hoitoa

masennus -masennus on yleisinterveydenhäiriö -masennus voi muuttua pysyväksi tunnetilaksi -päihteiden käyttö tai elämänmuutos voivat aiheuttaa masennuksen -masennus aiheuttaa työkyvyttömyyttä -masennus voi johtaa myös itsemurhaan -masentunut ihminen ei tunne paljo iloa, onnellisuutta ja energisyys katoaa

paniikkihäiriö Paniikkihäiriöstä kärsivä saavat kohtauksia, joiden aikana ahdistus tuntuu sietämättömältä Myös sekoamisen pelko ja epätodellinen olo kuuluu kohtaukseen. Paniikkihäiriö ei kestä kovin kauan, useimmiten alle puoli tuntia Kohtaukset usein äkillisiä ja odottamattomia Kohtauksen saaneet saavat apua psykoterapiasta ja lääkkeistä oli

ahdistuneisuushäiriö Jos ahdistuneisuuden tunne kestää viikkoja tai kuukauseja kyse voi olla ahdistuneisuushäiriöstä Sairaalloisesti ahdistunut ihminen pelkää ilman todellista syytä tai uhkaa On arvioitu, että noin 5% väestöstä potee hoitoa vaativaa ahdistuneisuushäiriötä

Kaksisuuntainen mielialahäiriö Kaksisuuntainen mielialahäiriö on sairaus, jossa ihminen kokee elämänsä aikana usein toistuvia depressiivisiä ja maanisia sairausjaksoja Sairaus voi puhjeta 15-30 vuotiaana Sairastava on täysin työkykyinen Sairauden voi laukaista jokin kuormittava elämäntilanne tai voimaksa stressi Vaikeisiin masennusjaksoihin voi liittyä unihäiriöt, syyllisyydentunteita, toivottomuutta ja itsemurha-ajatuksia –yrityksiä Noin 1-2% väestöstä sairastuu kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön

skitsofrenia Skitsofrenia on psykoottinen sairaus Skitsofreniasairastunut kokee harhaluuloja ja aistiharhoja Sairastunut saattaa kokea kuulevansa erikoisia ääniä tai olevansa joka toinen Sairaus puhkeaa useimmiten varhaisessa aikuisiässä Sairaus voi kestää vuosia tai vuosikymmeniä Suomessa noin.50 000 ihmistä sairastaa skitsofreniaa

Väitteet T/V 1) Runsaat 50000 sairastuvat Suomessa skitsofreniaan 2)Hoitoa vaativaa masennusta sairastaa noin 5% 3) Mielensairaus puhkeaa tavallisimmin 25-40 vuotiaana 4) Mielenhäiriöt voivat ilmetä monella tavalla 5) Skitsofrenia sairaus kestää noin 2 kuukautta 6) Kaksisuuntainen mielialahäiriöön sairastunut ei ole työkykyinen 7) Masennus voi muuttua pysyvämmäksi tunnetilaksi 8) Mielialahäiriöistä voi olla joskus hankalaa jutella

Vastaukset 1) Runsaat 50000 sairastuvat Suomessa skitsofreniaan V: Totta 2)Hoitoa vaativaa masennusta sairastaa noin 5% V: Totta 3) Mielensairaus puhkeaa tavallisimmin 25-40 vuotiaana V: Väärin. 15-30 vuotiaat 4) Mielenhäiriöt voivat ilmetä monella tavalla V: Totta 5) Skitsofrenia sairaus kestää noin 2 kuukautta V: Väärin. Kestää vuosia tai vuosikymmeniä 6) Kaksisuuntainen mielialahäiriöön sairastunut ei ole työkykyinen V: Väärin. On työkykyinen 7) Masennus ei voi muuttua pysyvämmäksi tunnetilaksi V: Väärin. Voi muuttua 8) Mielialahäiriöistä voi olla joskus hankalaa jutella V: Totta