Opiskeluterveyspäivät

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asiakasmaksulainsäädännön mukaiset kuntoutushoidon asiakasmaksut Lakimies Mari Laurén.
Advertisements

Anne Lounamaa1 Mitä pitäisi tehdä aivovammojen ehkäisemiseksi.
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Perusterveydenhuolto
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Psykologi- ja perheneuvontapalvelut. Esityksen otsikko tähän Etunimi Sukunimi Terveyskeskus - johtava ylilääkäri Avohoidon ylilääkäri Keskitetyt.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Seksuaaliterveyden edistäminen –tukea uudesta toimintaohjelmasta Terveydenhoitajapäivät 2008 Marjaana Pelkonen Ylitarkastaja, STM.
YHTEISTYÖ Yhteistyö lähti tarpeesta tavoittaa, ohjata ja neuvoa yhteisiä asiakkaita Haluttiin tarjota nuorille monipuolisia koulutuksia Vältettiin päällekkäistä.
Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2012 Reijo Ailasmaa.
Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2010 Reijo Ailasmaa.
Sosiaalialan asiantuntijapäivät Vanha Satama
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
NUORTEN ASEMA Päihdepoliklinikka Mielenterveyspalvelut
Seksuaaliterveys.
Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen
Eija Peltonen, TtM, suunnittelija
Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Yhteenveto palveluketjuseminaarisarjan keskeisestä sisällöstä Minna Anttila TtT, Projektitutkija Turun yliopisto hoitotieteen laitos
Sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstön kansainvälinen liikkuvuus 2010 Tilastoraportin 14/2013 aineisto.
Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2011 Reijo Ailasmaa.
Tarja Alamattila LIIKUNTANEUVONTA KOUVOLASSA.
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Imatra Kansallinen mielenterveys- ja päihdesuunnitelma.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
Hurtig TE1 Suomalainen terveys- ja sosiaalihuoltojärjestelmä.
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
AYY goals for Municipal Elections Presentation to council Edustajiston kokous Säde Palmu,
Ravitsemushoidolla vaikutuksia kansantalouteen Ravitsemishoidon strategiaseminaari FinnMedi 5 Tampereen yliopistollinen sairaala Timo Keistinen,
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
Seksuaaliterveys Seksuaaliterveys terveydenedistämisen osana Haija Kankkunen Terveydenhoitaja (Yamk), seksuaalineuvo ja
Kainuun Turvallisuussuunnitelma Vuosille Sari Marita Ikäheimo
Yhteydenotto omahoitajaan: Hoitosuunnitel- masta sopiminen Yhteydenotto omahoitajaan: Hoitosuunnitel- masta sopiminen Valmistautuminen vastaanotolle Valmistautuminen.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Kaste-ohjelma pähkinänkuoressa Salme Kallinen, neuvotteleva virkamies
Tuleva sote -rakenne - missä mennään? Kirsi Varhila ylijohtaja, STM.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa
Opiskeluterveydenhuollon valvonta
Uudelle opiskelijalle
Esiselvitys.
Ritva Väisänen ja Satu Turkka
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle
Toimintamallien kuvaamisen ja esittämisen haaste Innokylässä
Ensilinjan työntekijän rooli TOIKEssa
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
TOIKE-hankkeen toimintamalli ja nykytila Polut hoitoon ja kuntoutukseen -kokeilujen OTE7 vertaisoppimispäivät Tampere Kärkihanke: osatyökykyisille.
Opiskeluterveydenhuollon verkoston kokous
OTE maakunnassa -Polut kuntoon -hanke
– Kolmen sairaanhoitopiirin (ESSHP, PKSSK, PSSHP) ja alueiden kuntien yhteishanke.
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali- ja terveysasiat
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
Valinnanvapauslaki- luonnos Ylitornio
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Ryhmä 2 Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluketjujen hallinta
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Sote-uudistuksen toimeenpano
Lasten ja nuorten seksuaalinen kaltoinkohtelu ja väkivalta
Siun sote tehdään NYT Siun sotessa tehdään uusi malli sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuottamisesta ja organisoinnista Pohjois-Karjalan ja Heinäveden.
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
Kodin turvallisuus- valmennus
Esityksen transkriptio:

Opiskeluterveyspäivät 16.11.2016 Turkka Sinisalo

Digitaaliset terveyspalvelut ja omahoito opiskeluterveydenhuollossa Digitaalisen terveydenhuollon uranuurtaja Eric Topol sekä hänen teoksensa Creative destruction of medicine kuvaavat uskottavasti sitä, miten terveydenhuollon toimintatavat tulevat muuttumaan. Tulevaisuudessa ei tarvitse itse mennä lääkärin vastaanotolle, vaan älypuhelin muuntuu tutkimuslaitteeksi. Tiedot voi lähettää lääkärille tulkittavaksi ja vastauksena saa diagnoosin sekä tarvittaessa lääkereseptin apteekkiin. Topol ehdottaa terveydenhuollon saralle uutta työnjakoa, jossa terveydenhoitajista tulee aiempaa tärkeämpiä ihmisten avustajia ja yksilöiden oman tiedon tulkitsijoita. Tulevaisuudessa kansalaiset osallistuvat aktiivisemmin omaan hoitoonsa esimerkiksi käyttämällä erilaisia mittalaitteita ja puhelimen sovelluksia. Miten opiskeluterveydenhuolto vastaa tähän haasteeseen?

Yhteistyön kehittäminen Palveluketjut opiskeluterveydenhuollon, sosiaalitoimen ja muun terveydenhuollon välillä ovat tulevaisuudessa sujuvia ja selkeitä. Potilastietojen siirtymisen eri toimijoiden välillä tulee olla vaivatonta Oppilaitosyhteistyö sekä opiskeluyhteisön kanssa tehtävä yhteistyö

Maksuton ehkäisy myös opiskeluterveydenhuollon vastuulle Seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisen vastuu on terveydenhuoltolaissa määrätty kunnille ja opiskeluterveydenhuollolle. Lainsäädännöllisillä muutoksilla voidaan taata maksuton ehkäisy kaikille nuorille yhdenvertaisesti eri puolilla Suomea. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ovat suosituksissaan esittäneet, että kunnat tehostaisivat nuorten seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluita. Maksuttoman ehkäisyn on todettu lisäävän ehkäisyn käyttöä. Maksuttomasti ehkäisyä tarjoavissa kunnissa nuorten tekemät raskaudenkeskeytykset ja seksitautitartunnat ovat vähentyneet merkittävästi. Esimerkiksi Raumalla, missä maksuton ehkäisy on taattu nuorille vuodesta 2011 lähtien, alle 20-vuotiaiden klamydiatartuntojen määrä on laskenut kolmanneksella. On arvioitu, että Rauma säästää ilmaisella ehkäisyllä vuosittain 100 000 euroa. Kuntien ja opiskeluterveydenhuollon tulisi lakisääteisesti tarjota maksutonta ehkäisyä kaikille alle 25-vuotiaille nuorille. Nuorille tulee tarjota maksuttomasti sekä hormonaalista ehkäisyä että kondomeja. Vaadimme nuorille monipuolisia matalan kynnyksen ehkäisypalveluita, joissa nuoria opastetaan seksuaalisesta turvallisuudesta, seksuaaliseen väkivaltaan puuttumisesta ja avun hakemisesta sekä seksiin liittyvistä terveydellisistä riskeistä, kuten seksitaudeista.