Urheilijan syöminen ja energiatankkaus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEVÄÄN 2009 OHJELMA Koovee.
Advertisements

P ENGUINS P97 JOUKKUEEN TIEDOTUSTILAISUUS T ALLINNAN MATKASTA Kirkkonummi Rangers Penguins P97 on urheilujoukkue joka pelaa ja harrastaa Salibandyä.
Tervarit Juniorit Juventus 04 Vanhempainpalaveri
ETELÄ-POHJANMAANURHEILUAKATEMIAYLÄKOULUTYÖPAJA JYVÄSKYLÄ Maarit Laitinen.
Nuoren urheilijan ravitsemus
Talvikauden harjoittelu
AJANKÄYTÖN SUUNNITTELU
AMMATTITAITOKILPAILUIHIN VALMISTAUTUMINEN Espoo Meripuisto.
Unitutkimus.
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
Viikko 50 (10. – ) Maanantai: (10.12.) - Tiistai: (11.12.) -Joulukonsertti salissa klo 18 Keskiviikko: (12.12.) -Rästikoe klo 8.00 lk C239 -Lucian.
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
Terveelliset elämäntavat
Jouluturnaus Rauman Lukko E-03-junioreilla on ilo kutsua Teidät Pyörä-Nurmi jouluturnaukseen Raumalle Turnauksessa pelataan sekä AAA-
Kohti puolimaratonia! THE GRIND
Loiskeen junioritoiminta
Kilpailu- ja turnausmatkojen ateriarytmi, Välipalat ja Tuoteselosteet
Viikko 41 (8.10. – ) 9.LK TET Maanantai: (8.10.) LK: LV-tunti klo 10 Tiistai: (9.10.) -7.LK: LV-tunti klo 10 Keskiviikko: (10.10.) -6A:
Logo on koulumme kuvallinen nimi ja tunnusmerkki, joka voi olla pelkkä symboli tai kuvan ja kirjainten yhdistelmä. Voit keksiä samalla koulullemme sopivan.
ELENIA CUP Piispala & JJK05. KENTTÄ 1KENTTÄ 2KENTTÄ 3KENTTÄ 4 PERJANTAIKILPAHAASTAJA (yhd. 2-3) JJK - SJKJJK puna - SJKJJK sini -
Tervarit Juniorit Juventus 04 Palaveri
Diskos D2 goes Russia Lev Tolstoi Leningradksy asema.
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
Jääpalloilijan ravinto
Ravinto nuoren urheilijan harjoittelussa
Urheilevan nuoren ravitsemus
E - AKATEMIA HJS E11 Sinivalkoinen
Viikko 47 ( – ) Maanantai: (19.11.) - Tiistai: (20.11.) LK: Nuorisovaltuustovaalit -9.LK vanhempainilta klo Keskiviikko: (21.11.)
E04 KAUDELLA Dffff.
RAVINTOLUENTO FHV KEHITYSKOLMIO Harjoittelu Ravinto Lepo Kehon huolto KEHITYS.
Täytä harjoituspäiväkirjaa päivittäin (lepo/ravinto/liikunta) valmentajiesi ja alla olevien ohjeiden mukaan. Kirjan alussa on ravintoon ja lepoon liittyviä.
Hyvän ateriarytmin sovittaminen harjoitusrytmiin © Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio.
Nimi_________________Nro____ BLUES MK -01 White Harjoituspäiväkirja Kesä 2013 Iloisuus – Urheilullisuus – Luovuus – Yrittäminen – Oppiminen.
Mitä välipalaksi? Tavoitteet: Pohtia omia välipalatottumuksia ja vaihtaa ajatuksia muiden kanssa. Ymmärtää, millainen on hyvä välipala. Oppia itse valmistamaan.
NUOREN URHEILIJAN RUOKAILU 1. Ravitsemuksen A, B, C Urheilusuoritus on aina stressitilanne elimistölle. Hyvä syöminen auttaa jaksamaan, tehostaa palautumista.
NuPS T03 Pelaajapalaveri Joukkueen NuPS T03 pelaajat
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimakello. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimakello  Woimakello kertoo millainen on hyvä päivän ateriarytmi  Woimakellon.
PaVen leiri - Kisakallio PaVen leiri - Kisakallio  Kevätleirille voi saapua koko perheen voimin – vanhemmat ja sisaret tervetulleita 
Lapin yläkouluakatemia Ravitsemus © Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio.
Stressi ja sen hallinta. Mitkä asiat aiheuttavat stressiä? Voiko stressiä hallita? Miten?
Ohjelmistojen mallintaminen
KuPS -09 EDUSTUSJOUKKUE Vanhempainpalaveri.
Turnauksien säännöt sekä valmistautuminen turnauspäivään
Vanhempainkokous.
Nimi:tuomas Luokka: 7b Päivämäärä:
Nuoren urheilijan ravitsemus
LIIKUNTA JA TERVEYS.
Harkkapeliturnaus Halikossa lauantaina INFO!
Nimi: Taru Tuominen Luokka: 7B Päivämäärä:
Ravinto ja liikunta Urheilijan tai terveysliikuntaa harrastavan ihmisen haaste ravinnossa on löytää ruokavalioon sopiva energian määrä.
Vanhempien rooli lapsen harrastuksessa
Nimi: Neea Marttiin Luokka: 7B Päivämäärä:
Nimi: Aino-Lotta Vuori Luokka: 7B Päivämäärä:
Pekingin suomi-koulun lukiolaiset
Nimi: Luokka: Päivämäärä:
Nimi: Elsa Lindholm Luokka: 7B Päivämäärä:
Ruokailuun sekä painon seurantaan ja laihtumisen ehkäisemiseen tulee kiinnittää huomiota jo sairauden alkuvaiheista lähtien Alussa ruokahalun laskemisen.
Nimi: Netta Luokka: 7B Päivämäärä:
KITEEN EVANKELINEN KANSANOPISTO
Ruokaoppia.
KITEEN EVANKELINEN KANSANOPISTO
SAVO-KARJALAN STARTTI 2019
Esityksen transkriptio:

Urheilijan syöminen ja energiatankkaus Syön päivittäin 5-7 kertaa Aamiainen, lounas, välipala, päivällinen, iltapala Mahdollisesti välipala aamupäivällä sekä ennen tai jälkeen treenien Huolehdin, että lounaan tai päivällisen ja treenien välissä on vähintään 2-4 tuntia. Tarvittaessa syön pienen välipalan, jotta jaksan treeneissä Juon riittävästi nestettä Vähintään 1,5 litraa + 0,5 litraa liikuttua tuntia kohden. Jos turnaus on lauantaina, energia- ja nestetankkaus hoidetaan edeltävällä viikolla tiistai-torstai Syön normaalia isompia annoksia ja useamman välipalan Juon normaalia enemmän Perjantaina syön normaalisti Turnauspäivän aamuna syön tukevan aamiaisen ja huolehdin sopivat eväät mukaani Karkit, sipsit, leivonnaiset ja muut herkut jätän turnauksen jälkeen syötäväksi Nukun riittävästi! Huolehdin omalta osaltani hyvän energiatankkauksen, jotta voin antaa parhaani joukkueelle sekä treeneissä että peleissä!