Taitavat Roomalaiset rakentajat

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1.4. ROOMALAINEN MAAILMA s. 35–52
Advertisements

Rooma Klikkaa kissaa, niin aloitetaan!
Rooman kaupunki ja väestö:
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
BERLIINI SAKSAN PÄÄKAUPUNKINA
Sanaristikko (historia) © Jussa Lehtinen
Rooma.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
Myyttinen planeetta, jossa on joskus uskottu olevan elämää.
Rooma.
Itävalta – GRAZ, Kevät 2008 Andreas Ojala KOT5SN3.
Antiikin yhteiskunta.
Antiikin Rooma: 1) Mitkä tekijät selittävät Rooman nousun Välimeren alueen mahdiksi?
ANGLO-AMERIKKA.
Kuningas Matias I Omistaa suuren valtakunnan keskellä Eurooppaa.
Inkat.
Kesäkoulu Etelä-Koreassa
Antiikin Rooma s
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Rooman laajentuminen ja kaupunkielämä. Rooma oli aluksi pieni kylä. Sotien myötä Roomasta tuli Välimeren laajuinen hallitsevan imperiumin keskus. Rooman.
ROOMAN HISTORIAN VAIHEITA Hi1-KURSSI © Toni Uusimäki 2016.
ANTIIKKI Rooma. Rooman kaupunkikulttuuri  Kreikkalaiset politikoivat, roomalaiset huvittelivat  Roomalaiset ennemminkin insinöörejä kuin tieteilijöitä.
Kierrätystaidetta. Rakennusten perustyypit löytyvät jo Rooman valtakunnasta: temppelit, basilikat, insulat eli kerrostalot ja domukset eli yhden perheen.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
Luvun jakaminen tekijöihin Luvun tekijät ovat ne luvut, joilla luku on jaollinen. Esim. luettele luvun 12 tekijät. 1, 2, 3, 4, 6, 12. Alkuluku on luku,
Vaihto-opiskelua Tanskan Aarhusissa Jenny Rosberg.
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
ROOMAN TALOUS, YHTEISKUNTA JA TUHO Toni Uusimäki 2016.
NORJA TIETOJA NORJASTA  Norjassa on paljon vuoria ja meriä.  Norjassa sataa paljon vettä.  Norjalaiset ovat hyviä talviurheilu lajeissa, koska siellä.
Islanti PINTA-ALA: ASUKASLUKU: PÄÄKAUPUNKI: REYKJAVIK KIELI: ISLANTI RAHA:KRUUNU.
Hitlerin Saksa Kolmas valtakunta. Alku Saksa I maailmansodan syyllisenä joutui maksamaan sotakorvauksia, supistamaan armeijaa sekä joutui luovuttamaan.
Sanatyypit ja sijamuodot.
Euroopan uuden ajan kaupungit ja rakentaminen
-RIKAS VAI KÖYHÄ, TYTTÖ VAI POIKA? ELÄMÄÄ SUURKAUPUNGISSA
SOTE-organisaatioihin liittyviä käsitteitä keskustelun pohjaksi
Helsingin perustaminen
Roomasta tuli suurvalta
Korkeakulttuurit ja Egypti
GRÖNLANTI By; Hertta ja Miko.
Luku Rooman valtakunnan kasvu ja tuho, s. 59–65
Kuvia helluntaiseurakunnasta
Antiikki: Kreikka ja Rooma
Pohjois-Suomen lentoasemat
Kreikan ja Rooman suuruuden aika
Talonpoikia ja torppareita
Keskiajan kirkkoarkkitehtuuria
ELÄMÄÄ SUURKAUPUNGISSA
My Home . By:Ines.N.
Kirkkoarkkitehtuuri ja kirkkotaide
Minä kuljettajana Mikko Rautio.
Kertaus Teknologian kehitys kirjan kuvissa.
Pompejin kaupunki Pompeji oli roomalainen kaupunki Campaniassa. Se hautautui Vesuviuksen purkauksessa vuonna 79. Pompeji on ollut laajojen arkeologisten.
RoOMAsta tuli SUURVALTA
Egyptin arkielämää.
KRISTINUSKO LEVIÄÄ ROOMASSA
Sinisorsa.
JAPANI MAANTIETEELLISENÄ ALUEENA
Benito Mussolini ja italian fasistinen diktatuuri
Liikenne liikennemuotoja ovat tie-, raide-, lento- , vesi-, putki- ja tietoliikenne liikennereitti rakennetaan yleensä lyhintä mahdollista tietä poikkeamia.
8. Rooman tuho.
Kuningaskunta – tasavalta – keisarikunta
Title Layout Subtitle.
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
III VÄLIMERI ANTIIKIN AIKANA kuvanavaus
Bysantti.
Liisanniemen silta Lossi korvattiin Liisanniemen sillalla vuonna 1998.
Capri & Sorrento Katja & Sanni.
Luku 17 – Historiankirjat
Bysantti.
Esityksen transkriptio:

Taitavat Roomalaiset rakentajat Antiikin Rooma

Roomalaisten Akveduktit Kuuluisimpia akvedukteista ovat roomalaisten tekemät. Niiden rakentaminen osoitti suurta insinööritaitoa ja niitä pidettiin keisarikunnan osoituksena. Vuoriston jäätiköiden sulamista vesien virtaus pääkaupunkiin varmistettiin satojen kilometrien kivisiltojen päälle ja joskus niissä oli useita kerroksia. Niiden osana oli myös tunneleita ja kallioleikkauksia.

Roomalaisten tiet Roomalainen tie eli via (la.) oli Rooman valtakunnan kasvun keskeisiä tekijöitä. Se mahdollisti armeijoiden nopeat liikkeet ympäri valtakuntaa. Suurimmillaan Rooman valtakunnan tieverkko oli 85 000 kilometriä pitkä. Joitakin teistä on käytetty vuosituhansien ajan. Teiden ensisijainen tarkoitus oli mahdollistaa tavaroiden helppo liikuteltavuus paikasta toiseen. Sanonnan mukaan "kaikki tiet johtavat Roomaan". Tämä juontuu siitä, että roomalainen tieverkko oli suunniteltu vaikeuttamaan vastarintaa imperiumia vastaan. Useimmat tiet oli nimetty ne rakennuttaneen Kensorin mukaan. Vanhat tiet saattoivat olla nimettyjä myös niiden määränpään tai kulkualueen mukaan. Tie nimettiin uudelleen, jos Kensori teetti siihen mittavia parannuksia, kuten päällystämistä.

INSULA Insula tai roomalainen vuokrakasarmi oli Rooman valtakunnan kaupunkien keski- ja alemman luokan asukkaiden plebeijien asuintalo. Vuokratalojen saarta tarkoittava nimitys johtui katujen ympäröimien talojen ulkonäöstä lintujen perspektiivistä katsottuna. Insulat olivat heikosti suunniteltu ja mahdollisimman halvalla rakennettuja. Talot saattoi toisinaan sortua ja tulipalot niitä jatkuvasti.

Domus Domus oli Rooman valtakunnan rikkaan yläluokka, patriisien suosima kaupunkitalo. Domukset oli suuria ja ylellisiä yksi tai kaksikerroksisia rakennuksia yhden tai useamman sisäpihan ympärille. Tyyli on periytynyt etruskeilta. Toinen valtakunta kaupungeissa yleinen asuintalotyyppi oli insula, ala-ja keskiluokan pledeijien asuttama vuokrakasarmi.

KUVIa

Lähteet Ritari 5 Bruni Kokkonen, Komulainen, Lassi, Sainioi Google kuvahaku Wikipedia

Tekijät Emil ja Daniil